[شهروند]«ما امضاکنندگان به نمایندگی فرماندهی کل آلمان، تسلیم بدون قید و شرط همه نیروهای نظامی زمینی، هوایی و نیز دیگر نیروهای نظامی را که در حال حاضر زیر فرماندهی آلمان قرار دارند، در برابر فرماندهان کل نیروی متفقین و همزمان در برابر فرمانده کل شوروی اعلام میکنیم». 80 سال پیش، برابر ٧ می ١٩٤٥ میلادی، ویلهلم کایتل (فرمانده نیروی زمینی آلمان نازی) و آلفرد یودل (رئیس ستاد نیروی زمینی) به نمایندگی از دریاسالار کارل دونیتس، پس از چند دور مذاکره اسناد تسلیم بدون قید و شرط کشورشان به نیروهای متفقین را امضا کردند. کارل دونیتس فرمانده نیروی دریایی رایش سوم، پس از خودکشی آدولف هیتلر به عنوان رئیسجمهوری موقت آلمان زمام امور کشورش را در دست گرفته بود. در این ایام باقی مانده ارتش آلمان در شمال و شمال غرب به سختی با روسها میجنگیدند، به این امید که روزنهای گشوده و پس از گذر از محاصره ارتش سرخ، حداقل خود را به نظامیان غربی تسلیم کنند.
دریاسالارِ نازی گریز، اما مورد حمایت پیشوا
پس از امضای سند تسلیم، آلمانیها در همه جبههها سلاح را بر زمین گذاشتند و به این ترتیب جنگ جهانی دوم در خاک اروپا به شکل رسمی پایان یافت. این میان نکتهای که خوشبینی متفقین نسبت به دریاسالار کارل دونیتس جانشین آدولف هیتلر را برانگیخت و باعث شد به قول و قرار او برای تسلیم اعتماد کنند، عدم عضویت او در حزب نازی بود. در واقع دونیتس به دلیل شایستگیهای نظامی هرگز توسط هیتلر برای پیوستن به حزب نازی تحت فشار قرار نگرفت و یکی از معدود سران ارتش آلمان بود که عنوان «نازی» به او نمیچسبید. از طرفی، هرکس دیگری نیز به جای آدولف هیتلر سکان هدایت آلمان نازی را در دست میگرفت چارهای جز کنار آمدن با متفقین نداشت، زیرا در این تاریخ حداقل دو سال از آخرین پیروزی ارتش آلمان در جبهههای نبرد میگذشت و امیدی به ظفر نبود.
خودکشی از ترس اسارت و اعدام جنایتکاران
شکست عملیات حمله به خاک شوروی، نیمی از توان ماشین جنگی آلمان را تحلیل برد. عقبنشینیهای مستمر نازیها سرانجام به حضور ارتش شوروی پشت دروازههای برلین انجامید. در آخرین روزهای آوریل ١٩٤٥ میلادی، آدولف هیتلر که از قبل چنین روزی را پیشبینی کرده بود برای جلوگیری از اسارت توسط روسها، همراه با همسر خود اِوا براون، دست به خودکشی زدند. پس از مرگ پیشوای آلمان نازی، جسد او و همسرش با بنزین سوزانده شدند تا حتی استخوان آنها نیز نصیب روسها نشود. پس از پایان جنگ، نظامیانی که در جریان امضا شدن سند تسلیم بیشترین نقش را داشتند یعنی دریاسالار کارل دونیتس و همچنین ژنرالها ویلهلم کایتل و آلفرد یودل، تحویل دادگاه جنایتکاران جنگی در نورنبرگ شدند. از میان این جمع، دریاسالار دونیتس به ١٠ سال حبس محکوم شد، اما آلفرد یودل و ویلهلم کایتل، به جرم جنایت علیه بشریت اعدام شدند.