[شهروند] پاسخ بشردوستانه در غزه در آستانه فروپاشی کامل است. شش هفته مخاصمه شدید، همراه با مسدود شدن کامل کمکها به مدت دو ماه، غیرنظامیان را از اقلام ضروری مورد نیاز برای ادامه حیات محروم کرده است. بدون از سرگیری فوری ارسال کمکها، کمیته بینالمللی صلیب سرخ به غذا، دارو و تدارکات نجاتبخش مورد نیاز برای ادامه بسیاری از برنامههای خود در غزه دسترسی نخواهد داشت.
به گزارش کمیته بین المللی صلیب سرخ، پاسکال هوند، معاون عملیات کمیته بینالمللی صلیب سرخ، گفت: «غیرنظامیان در غزه برای نجات از خطرات مخاصمه، مقابله با آوارگی بیامان و تحمل عواقب محرومیت از کمکهای بشردوستانه فوری، با مبارزهای روزانه و طاقتفرسا روبرو هستند». طبق حقوق بینالمللی بشردوستانه، اسرائیل ملزم است از تمام ابزارهای موجود برای اطمینان از تأمین نیازهای اساسی جمعیت غیرنظامی تحت کنترل خود استفاده کند. اگر این ممانعت ادامه یابد، برنامههایی مانند آشپزخانههای عمومی کمیته بینالمللی صلیب سرخ (که اغلب تنها وعده غذایی روزانه مردم را فراهم میکنند) تنها برای چند هفته دیگر قادر به فعالیت خواهند بود.بیمارستان صحرایی صلیب سرخ در غزه نیز بهطور خطرناکی با کمبود مواد غذایی و تجهیزات پزشکی مواجه است و برخی از داروها و مواد مصرفی ضروری در حال حاضر به پایان رسیده است. بیمارستانها و دیگر مراکز درمانی در حال سازماندهی دوباره ذخایر و اولویتبندی منابع هستند تا بتوانند به فعالیتهای نجاتبخش ادامه دهند. بیمارستانها، بدون تأمین فوری مجدد، برای ادامه ارائه مراقبتهای پزشکی به بیماران با مشکل مواجه خواهند شد. وخامت وضعیت آب، بهداشت محیطی و بهداشت فردی نیز حاد است. اختلال در سیستمهای آب (از جمله بسته شدن خطوط لوله آب و تخریب کامیونهای حیاتی فاضلاب) خطر غیرقابل قبول و بالای شیوع بیماریهای منتقله از طریق آب را ایجاد کرده است.این وضعیت با حملات مکرری که بر کار مراکز بهداشتی و پرسنل درمانی اثر میگذارد، پیچیدهتر شده است. ماه گذشته، ۱۵ تن از کادر درمانی، دفاع مدنی و امداد بشردوستانه، از جمله هشت نفر از کادر درمانی جمعیت هلال احمر فلسطین، به طرز وحشیانهای کشته شدند. آسیب به امکانات بهداشتی در هفتههای اخیر، مانند بیمارستان صحرایی کویت و بیمارستان الاهلی، سیستم بهداشتی در حال فروپاشی غزه را فلج کرده است.کمیته بینالمللی صلیب سرخ همچنان متعهد به خدمت به غیرنظامیان در غزه است، اما وضعیت امنیتی رو به افول، کار و حرکت پرسنل کمیته بینالمللی صلیب سرخ و شرکای ما را به شدت محدود میکند. حقوق بینالمللی بشردوستانه روشن است: پرسنل و امکانات درمانی باید در هر شرایطی محترم شمرده شده و مورد محافظت قرار گیرند. همه طرفها باید اطمینان حاصل کنند که بیمارستانها و مراکز درمانی برای حفظ جان انسانها در امان میمانند.
کمکهای بشردوستانه باید اجازه ورود به غزه را داشته باشند. غیرنظامیان باید محافظت شوند. بدون اقدام فوری، غزه بیشتر به هرج و مرج فرو خواهد رفت، هرج و مرجی که تلاشهای بشردوستانه نیز قادر به کاهش آن نخواهد بود.
وزیر صهیونیست: غزه را اشغال می کنیم؛ حتی با توافق تبادل اسرا عقبنشینی نمیکنیم
در حالیکه نگرانیهای بینالمللی از تداوم جنگ در نوار غزه افزایش یافته، وزیر دارایی رژیم صهیونیستی با اذعان به سیاستهای اشغالگرایانه تلآویو، از برنامههایی خبر داد که بر مبنای آن، صهیونیستها قصد دارند نهتنها غزه را اشغال کرده و در آن باقی بمانند، بلکه حتی در صورت توافقهای احتمالی، عقبنشینی نیز نخواهند کرد.به گزارش شبکه الجزیره، «بزالل اسموتریچ» وزیر تندرو دارایی رژیم صهیونیستی در سخنانی جنجالبرانگیز اعلام کرد که این رژیم قصد دارد نوار غزه را اشغال کند و حتی در صورت انجام هرگونه توافق مبادله اسرا نیز از این مناطق عقبنشینی نخواهد کرد.وی با صراحت گفت: «نباید از واژه اشغال بترسیم. ما غزه را اشغال خواهیم کرد و در آن باقی خواهیم ماند.»
حماس: تهدیدات اسرائیل برای اشغال غزه موفق نخواهد شد
جنبش حماس تأکید کرد تهدیدات رژیم صهیونیستی درباره اشغال غزه برای درهم شکستن اراده ملت فلسطین است اما هرگز موفق نخواهد شد.به نوشته ایسنا، «محمود مرداوی» یکی از رهبران حماس به الجزیره گفت: مقاومت فلسطین هرگز تسلیم پیشنهادی که اسرائیل ۱۳ آوریل ارائه کرده بود، نمیشود. ما به موضع خود درباره مخالفت با هرگونه حل و فصلی که خواستههای ملت فلسطین را برآورده نکند، پایبند هستیم. تنها راه حل مورد قبول یک معامله جامع است که شامل آزادی تمامی اسرای اسرائیلی، توقف کامل جنگ، عقب نشینی کامل اسرائیل از غزه، آغاز بازسازی و آزادی اسرای فلسطینی باشد.