لیست آن دسته از داروهای ممنوعهای که طبق قوانین کشور عربستان، زائران کشورمان در موسم حج نباید به همراه داشته باشند از سوی مرکز پزشکی هلال احمر اعلام شد.
حمل، نگهداری و استفاده مواد مخدر و برخی از داروها از هر نوع و به هر میزان در کشور عربستان جرم محسوب میشود و مجازات سنگین و حبسهای طولانی مدتی را در بر خواهد داشت و بر اساس قوانین عربستان ورود آنها به این کشور ممنوع است.
مرکز پزشکی حج و زیارت به دلیل اهمیت موضوع، فهرست ۱۴ قلم دارو که ورود آنها به عربستان ممنوع بوده اما در بازار دارویی کشور موجود و مصرف میشود به شرح ذیل اعلام کرده است؛گفتنی است، عملیات اعزام زائران حج تمتع از ۱۵ اردیبهشت ماه جاری، طبق برنامه با پرواز زائران تهران به مقصد فرودگاه مدینه آغاز خواهد شد.
مهمترین ملزومات بهداشتی مورد نیاز زائران حج
جمعیت هلال احمر توصیههایی درباره مهمترین ملزومات بهداشتی را که زائران حج باید در سفر همراه خود داشته باشند، را منتشر کرده است.
توصیههایی برای زائران حج تمتع قبل از سفر وجود دارد که باید به آن توجه داشته باشند. یکی از مهمترین این توصیهها پیادهروی است. در مناسک حج اعمالی مثل طواف، سعی بین صفا و مروه و رمی جمرات را داریم که برای انجام آنها نیاز به پیادهروی طولانی است و زائران برای اینکه خود را برای انجام این اعمال آماده کنند حتماً قبل از سفر در ایران روزی حداقل نیم ساعت پیادهروی کنند تا دچار گرفتگی و خستگی عضلات در عربستان نشوند.
مورد دیگر بهداشت دهان و دندان است. زائران حتماً قبل از اعزام اگر مشکلی در دندانهای خود دارند به دندانپزشک مراجعه کنند تا در عربستان دچار مشکل نشوند و از اعمال باز نمانند. زائرانی نیز که دچار بیماریهایی مثل فشار خون، دیابت، بیماری قلبی، تنفسی
و ... هستند قبل از عزیمت به سفر حج حتماً به متخصص مراجعه و دوز داروهای خود را برای این سفر تنظیم کنند و همچنین به اندازه ۳۵ تا ۴۵ روز داروهای مورد نیاز خود را به عربستان ببرند.واکسن مننژیت، واکسنی است که زائران حج حتماً قبل از سفر باید آن را تزریق کنند و این مسئله از الزامات سفر است. هنگام ورود به عربستان کارت واکسن زائران بررسی میشود به همین دلیل باید کارت واکسن که کارتی زرد رنگ است در کیف دستی زائران و در دسترس باشد.مورد مهم دیگر همراه داشتن وسایل بهداشت شخصی است. زائران حتماً حوله شخصی، دمپایی غیر ابری و عاجدار همراه خود بیاورند تا هنگام حمام کردن یا در سرویس بهداشتی لیز نخورند. همراه داشتن قیچی و ناخنگیر نیز بسیار مهم است. مسواک، نخ دندان و خمیردندان از دیگر ملزومات این سفر است و در طول سفر نیز باید همانطور که در ایران به بهداشت دهان و دندان خود توجه میکردید، مراقب بهداشت خود باشید.افراد عینکی حتماً علاوه بر عینکی که استفاده میکنند یک عینک اضافه همراه خود داشته باشند و اگر سمعک استفاده میکنند حتماً سمعک خود را همراه بیاورند.
وسایلی که زائران حج عمره باید همراهشان ببرند
سید علی مرعشی، رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت هلال احمر، گفت: «زائران حج عمره باید برای پیشگیری از گرمازدگی چند نکته را رعایت کنند و چنانچه این نکات را رعایت کنند، دچار گرمازدگی نمیشوند.»
خلیج فارس:رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت هلال احمر برای پیشگیری از گرمازدگی توصیههایی را به حجاج ارائه کرد.
وی توضیح داد: در درجه اول زائران باید به توصیههای کادر پزشکی و اطلاعرسانیهای کاروانشان توجه کنند و حتما لباس نخی رنگ روشن، کلاه و ماسک را به همراه داشته باشند و همچنین لازم است در طول سفر به مقدار کافی مایعات مصرف و روزانه دوش بگیرند و کفش مناسب نیز به همراه داشته باشند.
مرعشی در مورد هزینههای درمانی زائران بیان کرد: زائران هیچ هزینهای برای درمان پرداخت نمیکنند و تمام خدمات درمانی که در طول سفر حج چه توسط کادر پزشکی خودمان و چه توسط پزشکان کشور عربستان به زائران ارائه میشود در پرداختی ابتدایی زائر لحاظ شده و کلیه خدمات درمانی برای حجاج رایگان است.
رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت هلال احمر درباره برنامههای این مرکز برای پیادهروی اربعین توضیح داد: چند جلسه با حضور گروههای بهداشتی و درمانی که چه بهصورت داوطلبانه و چه با همکاری هلال احمر خدمات ارائه میدهند، برگزار شده و معاونت عتبات هلال احمر در ایام حج نیز این جلسات را ادامه میدهد و به امید خدا خدمترسانی در اربعین امسال بهتر از سالهای قبل خواهد بود.
یادآوری میشود، اولین گروه از زائران حج عمره سال جدید از روز 15 اردبیهشت ماه به سرزمین وحی اعزام خواهند شد.