تیم‌های سحر خط مقدم حمایت‌های روانی در بحران‌ها
 

 

معاون سازمان جوانان جمعیت هلال‌احمر از توسعه چشمگیر تیم‌های «سحر» خبر داد و گفت: «امروز ۴۰۰ تیم تخصصی در سراسر کشور فعال‌ و آماده ارائه خدمات اولیه روانشناختی، حمایت از کودکان و کنترل شایعات در مواقع بحران هستند.»
عباسعلی محمدزاده درباره روند شکل‌گیری تیم‌های سحر(سفیر حمایت های روانی) گفت: پس از زلزله سال ۱۳۹۱، سازمان جوانان هلال احمر وارد عرصه حمایت‌های روانی اجتماعی شد و با راه‌اندازی فضاهای بازی برای کودکان و برگزاری مراسم سوگ‌درمانی، تلاش کرد به بازگشت زندگی عادی به مناطق زلزله‌زده کمک کند. در شهریور همان سال، شورای عالی جمعیت هلال احمر با مصوبه‌ای، ارائه خدمات روانی اجتماعی را به‌عنوان یکی از وظایف ذاتی سازمان جوانان جمعیت هلال‌احمر مصوب کرد. از آن زمان، تیم‌های سحر به‌صورت ساختاریافته شکل گرفتند.» محمدزاده با اشاره به ضرورت آموزش تخصصی نیروها، افزود: «برای داشتن یک ساختار منسجم، مدرسان ارشد از میان حدود ۴۰۰ نفر با آزمون و مصاحبه انتخاب شدند. زمان ورود تیم‌های سحر به عملیات با توجه به نظر فرمانده میدان است اما حداکثر در ۱۲ تا ۲۴ ساعت اول اعضای تیم «سحر» وارد محل حادثه می‌شوند. با بهره‌گیری از اساتید برجسته روانشناسی و علوم تربیتی، این مدرسان آموزش‌های لازم را دریافت کردند تا بتوانند مفاهیم را به فرماندهان تیم‌های سحر در استان‌ها منتقل کنند. امروز ۸۰ مدرس ارشد در سراسر کشور فعال هستند.» محمدزاده در ادامه از برنامه‌ریزی برای حمایت از کودکان آسیب‌دیده در بحران‌ها خبر داد و گفت: «با بازی‌های ساختاریافته سعی می‌کنیم کودکان را به زندگی روزمره برگردانیم. برای مثال، کودکی که شب‌ادراری دارد یا از قرار گرفتن زیر سقف می‌ترسد، از طریق این بازی‌ها به تدریج ترمیم روانی پیدا می‌کند. اولین کتاب تخصصی در زمینه این بازی‌ها با حمایت نهادهای همسو منتشر شده و دوره‌های آموزشی هم برای اعضای تیم‌های سحر برگزار شده است. یکی دیگر از محورهای مهم فعالیت تیم‌های سحر، آموزش مقابله با شایعات در فضای مجازی در زمان بحران است.»
معاون سازمان جوانان جمعیت هلال‌احمر با بیان اینکه علائم ناشی از آسیب‌های روانی یک حادثه پس از مدتی ظاهر می‌شود، گفت: «این علائم خود را به اشکال مختلف نظیر افسردگی نشان می‌دهد. مواردی وجود داشته که کودکی بعد از تجربه حادثه زمین‌لرزه تا سال‌ها نتوانسته زیر یک سقف بخوابد چرا که تصور می‌کند هر لحظه ممکن است سقف روی سرش خراب شود.»
محمدزاده از برنامه امسال سازمان جمعیت هلال‌احمر خبر داد و گفت: «در سال جاری تمرکز بر تجهیز و به‌روزرسانی تیم‌های سحر است. به همین منظور، در حال تهیه فضاهای دوستدار کودک، چک‌لیست‌ها، کوله‌های انفرادی و سایر ملزومات برای راه‌اندازی ۴۰۰ اتاق آماده عملیات در سراسر کشور هستیم.»


 
http://shahrvand-newspaper.ir/News/Main/265391/تیم‌های-سحر-خط-مقدم-حمایت‌های-روانی در-بحران‌ها