کنترل ارتش عراق بر شهر العلم
و میدان نفتی «العجیل»
نیروهای امنیتی عراق و شبهنظامیان شیعه در روز گذشته کنترل شهری در شمال تکریت را در دست گرفتند تا گامی دیگر به آزادسازی این شهر از بند افراطیون داعش نزدیک شوند.
به گزارش رویترز، شهر «العلم» در فاصله 18کیلومتری شمال شرقی تکریت آخرین سنگر داعش در پشت دروازههای این شهر محسوب میشود و نیروهای عراقی ناچارند پیش از ورود به تکریت این منطقه را از حضور افراطیون پاکسازی کنند.
شبهنظامیان داعش همچنان در خانهها و بخش شمالی العلم حضور دارند اما نیروهای عراقی با در دست گرفتن کنترل مرکز این شهر خود را برای نبرد خیابانی با شبهنظامیانی حاضر در العلم آماده میکنند. یکی از فرماندهان ارتش عراق که در العلم حضور دارد درخصوص شرایط این شهر گفت: «تکتیراندازها و تلههای انفجاری از سرعت پیشروی ما برای کنترل کامل این شهر کاستهاند» و افزود: «ما در انتظار هلیکوپترهای ارتش هستیم تا راه را برای پیشروی امن سربازان هموار کنند.»
تلویزیون العراقیه نیز در روز گذشته از کنترل نیروهای دولتی و شبهنظامیان متحد بر چاههای میدان نفتی «العجیل» در شمال شرقی تکریت خبر داد. بر اساس این گزارش افراطیون حاضر در العلم نیز با به آتش کشیدن میدانهای نفتی در تلاشند تا نیروهای عراقی را گمراه کنند و خود را در برابر حملات هلیکوپترهای عراقی حفظ کنند.
کنترل بر میدانهای نفتی همواره یکی از اهداف استراتژیک شبهنظامیان داعش است، هرچند که نیروهایش فاقد مهارت فنی لازم برای بکارگیری ظرفیت این منابع نفتی باشند. هنوز هیچ برآوردی میزان آسیبهای وارد شده به این حوزههای نفتی صورت نگرفتهاست. داعش در ژوئن سال 2014 میدان نفتی العجیل را به تصرف خود درآورده بود.
تحریم 7 مقام دولت ونزوئلا
از سوی آمریکا
دولت آمریکا 7تن از مقامات ونزوئلا را به اتهام نقض حقوقبشر تحریم کرد. باراک اوباما، رئیسجمهوری آمریکا دستور تحریم این مقامات را به اتهام مداخله در سرکوب معترضان و بازداشت «آنتونیو لدزما»، شهردار کاراکاس، پایتخت ونزوئلا صادر کرد. براساس این دستور، صدور ویزا برای 7تن از مقامات ونزوئلا ممنوع و داراییهای آنان در آمریکا مسدود شد. باراک اوباما، رئیسجمهوری آمریکا نیز ضمن متهم کردن دولت ونزوئلا به تعرض به حقوقبشر و آزادی رسانهها مدعی شد «وضعیت در ونزوئلا بهگونهای است که تهدیدی غیرمعمول علیه سیاست خارجی و امنیت ملی ایالات متحده ایجاد میکند.»
مقامهایی که تحت تحریم قرار گرفتند رئیس سرویس اطلاعات ملی، مدیر اداره پلیس ملی، فرمانده سابق گارد ملی و سه مقام دیگر نظامی این کشور و دادستان کشور هستند. آمریکا همچنین «کاترین نایاریث هرینگتون پادرون»، دادستانی را که لدزما را به توطئه برای کودتا متهم کرده بود، تحریم کرد. جاش ارنست، سخنگوی کاخسفید در این خصوص گفت: «مقامهای ونزوئلایی که در گذشته و حال مرتکب نقض حقوقبشر و فساد مالی شدهاند در آمریکا جایی ندارند و ما ابزار ممانعت از دسترسی آنها به اموالشان و استفاده آنها از سیستمهای مالی آمریکا را در اختیار داریم.»
دولت ونزوئلا در پاسخ به این اقدام، کاردار خود در واشنگتن را فراخواند و نیکلاس مادورو، رئیسجمهوری ونزوئلا، اوباما را به ارتکاب «اشتباهی بزرگ» و «اقدامی امپریالیستی نظیر آنچه ریچارد نیکسون و جورج دبلیو بوش، اسلاف وی انجام دادهاند»، متهم کرد.
مادورو در یک سخنرانی تلویزیونی گفت: «اوباما شخصا تصمیم به مشارکت در به شکست کشاندن دولت من و مداخله در امور داخلی ما و کنترل ونزوئلا را دارد». مادورو همچنین از اعضای کنگره ونزوئلا خواست تا به وی اختیارات مضاعفی برای «مبارزه با امپریالیسم» بدهند.
ادعای نتانیاهو مبنی بر تلاش جهانی برای برکناریاش از قدرت
نیامین نتانیاهو نخستوزیر رژیم صهیونیستی روز گذشته و در فاصله 7 روز مانده به انتخابات این رژیم مدعی شد که تلاشهای جدی جهانی برای تضمین شکست خوردن وی در انتخابات آتی وجود دارد. به گزارش ایرنا، رادیو ارتش رژیم اسراییل که سخنان نتانیاهو را خطاب به هواداران حزب راستگرای لیکود پخش کرد، چنین تحلیل کرد که اظهارات او به حمایت مالی خارجی از گروههایی اشاره دارد که برای برکناری کابینه کنونی تلاش میکنند. نتانیاهو افزود: رقابت فشردهای وجود دارد که هیچ چیز در آن تضمین نشده، زیرا تلاش جدی جهانی برای برکناری حزب لیکود از قدرت در جریان است. نتانیاهو درحالی این ادعاها را بیان کرد که هنگام حضور هفته گذشته در کنگره آمریکا برای سخنرانی علیه توافق احتمالی هستهای با ایران با استقبال گرم اعضا کنگره بهویژه جمهوریخواهان روبهرو شد. «ایساک هرتزوک»، رئیس حزب اتحاد صهیونیست و رقیب اصلی نتانیاهو در انتخابات آینده در واکنش به سخنان نخستوزیر اسراییل عنوان کرد که با نزدیک شدن موعد انتخابات، نتانیاهو تحت فشار قرار گرفته و به صورت بیهدف به همه سو شلیک و به همه حمله میکند.