رئیس سابق شورای امنیت ملی اسرائیل: من با گریه به توافق آتش بس رای دادم
 
پاداش مقاومت
 
کامیون های حامل کمک های امدادی و غذایی به غزه وارد شدند
 

  [ شهروند ]  صبح یکشنبه مطابق اعلام پیشین، و درحالی‌که همگان منتظر آغاز آتش‌بس از ساعت 8:30به وقت محلی بودند رژیم اسرائیل حملات مجددی علیه غزه تدارک دید که منجر به شهادت 19نفر و مجروحیت 36نفر شد. بهانه صهیونیست‌ها برای این حمله تعلل حماس در تحویل لیست اسرا بود. با اعلام اسامی سه اسیر زن اسرائیلی برای مبادله، در نهایت با حدود 3ساعت تأخیر آتش‌بس برقرار شد. این در حالی است که اواخر شامگاه شنبه نتانیاهو در اظهاراتی عجیب مدعی شد نبرد هنوز تمام نشده و برخلاف گزارش‌ها حضور در محور فیلادلفیا و منطقه حائل غزه را افزایش خواهد داد. با وجود این اختلاف بر سر توافق آتش‌بس درون سرزمین‌های اشغالی رو به تشدید است. پیش از ظهر یکشنبه نیز بن گویر وزیر امنیت داخلی و اعضای حزب او، استعفا دادند تا کابینه نتانیاهو با چالش بقا مواجه شود. از بامداد شنبه و یکشنبه نیز خروج ارتش اسرائیل(از جمله تیپ مشهور ناحال) از مناطق مختلف غزه(رفح، بیت حانون و...) در راستای آتش‌بس آغاز شد و همزمان با آن، تصاویری از مانور خیابانی نیروهای القسام و دیگر مبارزان مقاومت، در میان ویرانه‌های غزه و شادمانی اهالی این باریکه با تصاویر شهدای محور مقاومت انتشار یافت. پلیس غزه نیز در بیانیه ای از آغاز فعالیت نیروهای امنیتی و شهرداری‌ها برای ساماندهی مناطق جنگ‌زده خبر داد.

گریه کابینه جلادها به سبب تصویب آتش‌بس
در جلسه کابینه نتانیاهو برای تأیید نهایی آتش‌بس دیوید بارنیا رئیس سازمان جاسوسی موساد توافق را وحشتناک خواند. همچنین تعدادی از وزرای اسرائیلی و مقامات این رژیم در خلال این جلسه گریه کردند تا اوج شکست و ذلت رژیم اسرائیل نمایان شود. رئیس سابق شورای امنیت ملی اسرائیل در همین باره گفت: «من با گریه به این توافق رای دادم، این توافق بد آسیب های زیادی به ما وارد کرد.»

استعفای بن گویر و تنش داخلی در سرزمین‌های اشغالی
از سوی دیگر اما ایتامار بن گویر وزیر امنیت داخلی اسرائیل و سردمدار طیف افراطی کابینه تهدید خود درباره استعفا را عملی کرد و به همراه هفت عضو حزب عوتسما یهودیت(قدرت یهود) استعفا داد. ایرنا در این رابطه نوشت: «این حزب با صدور بیانیه‌ای توافق آتش بس را «شرم‌آور» توصیف کرد».

نتانیاهو: حق بازگشت به جنگ را داریم
شامگاه شنبه نتانیاهو در سخنانی مدعی بازگشت به جنگ درصورت لزوم شد. ایسنا به نقل از وی نوشت: «مرحله نخست توافق عبارت از آتش بس موقت است. جو بایدن و دونالد ترامپ به اسرائیل «حق» بازگشت به جنگ درصورت لزوم را داده‌اند.» نتانیاهو همچنین گفت: «نیروهایمان را در محور فیلادلفیا و منطقه حائل در اطراف نوار غزه بیشتر خواهیم کرد.» بزالل اسموتریچ وزیر دارایی نیز در این رابطه گفته است نتانیاهو وعده بازگشت به جنگ تا پیروزی کامل را داده و او به همین سبب در کابینه خواهد ماند. وی همچنین تهدید کرده درصورت عدم‌بازگشت به جنگ کابینه را ساقط خواهد کرد.

روند مبادله اسرا میان حماس و اسرائیل
پیش از ظهر یکشنبه ابوعبیده سخنگوی گردان‌های قسام شاخه نظامی حماس اعلام کرد سه اسیر اسرائیلی در مرحله اول تبادل اسرا آزاد خواهد کرد. متقابلا منابع عبری از انتقال ۹۰ اسیر فلسطینی(69زن و 21کودک) به زندان عوفر، جهت آغاز تبادل اسرا خبر دادند. از اواسط ظهر یکشنبه، مردم فلسطین در غزه و کرانه باختری تجمعاتی برای استقبال پرشور از اسرا ترتیب دادند و اسرا در میان استقبال مردمی به مناطق خود بازگشتند. علاوه بر این قرار است به مرور و در مرحله اول، 33اسیر اسرائیلی در ازای هزار اسیر فلسطینی آزاد شوند.

تحقیر اسرائیل با رژه خیابانی و مانور قدرت حماس
در میان تصاویر استقبال از اسرا، رژه خیابانی نیروهای القسام شاخه نظامی حماس، مورد توجه رسانه‌های غربی و عبری قرار گرفت. منابع عبری حضور نیروهای حماس در میانه آوارهای غزه و مانور آنان با خودروهای خود را شکست و تحقیر اسرائیل و همچنین نشانه ای از ناتوانی این رژیم در تحقق اهداف خود، تعبیر کردند.

طراح «طرح ژنرال ها»: اسرائیل شکست سختی خورد
گیورا آیلند طراح طرح موسوم به ژنرال‌ها که به‌دنبال تصرف دائمی غزه بود از شکست سخت اسرائیل با این توافق گفت. ایسنا از قول وی نوشت: «درباره این توافق گفت: « اسرائیل در جنگ غزه شکست سختی را متحمل شد. این جنگ به یک دلیل بسیار ساده شکست خورد اینکه حماس نه‌تنها توانست اسرائیل را از رسیدن به اهدافش بازدارد بلکه به هدف خود برای ماندن در قدرت نیز دست یافت.»

اعتراف وزیرخارجه رژیم اسرائیل به شکست در غزه
گدعون ساعر وزیر خارجه رژیم صهیونیستی در گفت‌وگو با سی‌ان‌ان اظهار داشت اهداف جنگ در غزه محقق نشد چرا که حماس همچنان بر سر قدرت است و ما نتوانستیم این نیرو را نابود کنیم. مهر از قول وی آورده است: «دولت بایدن و ترامپ ما را به چیزهایی که نمی‌خواستیم مجبور نکرد و ما همه برای هدف مشترکمان تلاش کردیم»./مهر
اعترافات صریح رسانه‌ها و تحلیل‌گران اسرائیلی به شکست در غزه
رسانه های عبری زبان توافق آتش بس بعد از 15 ماه را بزرگترین شکست برای اسرائیل می دانند. شبکه 12 رژیم صهیونیستی درباره توافق اذعان داشت: «نیروهای حماس قدرت خود را حفظ کردند؛ آنچه اکنون اتفاق می افتد حضور آنها در همه جا و کنترل آنها بر نوار غزه آن هم پس از جنگ طولانی است.» روزنامه هاآرتص نیز با اذعان به شکست اسرائیل نوشت: «عملیات نظامی در غزه ، تخریب خانه ها و ساختمان ها و کشتار غیرنظامیان به جای پیروزی به شکست انجامید.» وب‌سایت عبری واللا نیز در مطلبی مشابه عنوان کرد: «کابوس شکست اسرائیل، سال ها در ذهن همه باقی خواهد ماند.» یوسی یهوشوا تحلیلگر نظامی یدیعوت آحارنوت نیز می‌گوید: «ما شکست خوردیم، حماس همان غزه و غزه همان حماس است. مردم با آنها هستند و این کار را سخت می کند.» منوشه امیر، مدیر رادیو رژیم صهیونیستی نیز گفت: «هیچ یک از اهداف نتانیاهو محقق نشد؛ این یک پیروزی برای حماس و شکست بزرگ برای اسرائیل است.» نوآم عمیر، تحلیلگر نظامی صهیونیست درباره توافق تاکید کرد: «بعد از گذشت یک سال و سه ماه هنوز خودروهای نظامی حماس در غزه وجود دارند؛ این دقیقا شکست نظامی ماست.»

ورود کامیون‌های حامل کمک به غزه
همچنین با آغاز روند آتش‌بس، منابع فلسطینی از ورود ده‌ها کامیون‌های حامل کمک‌های بشردوستانه به غزه پس از 6 هفته از طریق گذرگاه رفح خبر دادند. مهر در این‌باره عنوان کرده است: «برنامه جهانی غذا اعلام کرد که کامیون‌های حامل بسته‌های غذایی از طریق گذرگاه‌های زیکیم و کرم ابوسالم وارد غزه شده‌اند. این سازمان تأکید کرد که آتش‌بس برای پاسخگویی انسان‌دوستانه بسیار حیاتی است و باید امنیت و دسترسی به کمک‌ها تضمین شود.»


 
http://shahrvand-newspaper.ir/News/Main/261001/-پاداش-مقاومت