[راضیه زرگری] جهنم جنگلهای آمریکا ادامه دارد؛ آتش در لسآنجلس همچنان زبانه میکشد و منازل و خودروها را طعمه خود میکند. منابع خبری اعلام کردند که آمار کشتهشدگان ناشی از آتشسوزی تا عصر جمعه به ۱۰ نفر رسیده است. بیش از 180هزار نفر مجبور به ترک خانههای خود شدهاند. شعلههای آتش که از روز سهشنبه ۱۸ دی در مناطق جنگلی اطراف لسآنجلس آغاز شد، حالا به یکی از بزرگترین فجایع طبیعی این منطقه تبدیل شده است. خبرگزاری فرانسه نوشت شعلههای آتش را بادهای قوی پراکنده و گسترده میکند و تلاشهای آتشنشانها برای مهار آن را به شکست محکوم کرده است.
بنا بر گزارشها، شدت آتشسوزی به حدی است که خسارتهای مادی این آتشسوزی بین ۱۳۵ و ۱۵۰ میلیارد دلار برآورد شده است. با وجود تلاش آتشنشانان، بزرگترین آتشسوزی در این شهر هنوز مهار نشده و با توجه به وضعیت جوی و تأثیرات اساسی تغییرات اقلیمی انتظار میرود آتشسوزی در روزهای آینده ادامه داشته باشد. به نوشته خبرگزاری فرانسه آنتونی مارون، رئیس آتشنشانی شهر لسآنجلس، روز پنجشنبه گفت که خدمه او با فاجعههای در حال وقوع دست و پنجه نرم میکنند: «ما در لسآنجلس پرسنل آتشنشانی کافی بین تمام بخشها در مواجهه با بحران نداریم.»
سگهای جسدیاب در حال گشتزنی در محلههای سوخته؛ تلفات بیشتر میشود
روزنامه انگلیسی گاردین در اینباره نوشت: «مقامات لسآنجلس انتظار دارند که تلفات آتشسوزیهای جنگلی در این شهرستان همچنان افزایش یابد، زیرا امدادگران با سگهای جسد یاب در محلههای سوخته در حال گشتزنی هستند. مناطق سوخته هماکنون بیش از 17هزار هکتار را شامل میشود که حدود 10هزار سازه با هجوم بزرگترین آتشسوزیهای منطقه کاملا سوخته است.
از مقابله با آتش با قیف و ظرف تا نابسامانی در مدیریت اوضاع
انتشار تصاویری از تلاش آتشنشانها برای خاموشکردن شعلههای آتش با مخروط های قیف مانند ترافیکی، سطل، بطری و ظروف آب، به افزایش انتقادها علیه مقامات این شهر دامن زده است بهویژه در میان کاربران فضای مجازی که با انتشار ویدئوها و تصاویر تکاندهنده از پیشروی آتش، عملکرد مسئولان را زیر سؤال بردهاند. موج انتقادها در سطح گستردهتر عملکرد دولت بایدن برای مقابله با بحرانهای اقلیمی را هدف قرار داده است بهطوری که یک کاربر با لحنی کنایهآمیز در توییتر نوشت:کالیفرنیا کنار اقیانوس است اما آب برای مهار آتش ندارد! توفیق دولت آمریکا برای مهار آتش لسآنجلس صفر مطلق بوده! علاوه بر این برخی رسانهها از تلاش مردم برای مقابله با آتش از طریق آب استخر منازل سخن گفتهاند... در کنار سوءمدیریت شدید در بحران آتشسوزی لس آنجلس، اخطارهای مکرر بیمورد برای تخلیه منازل حدود 10میلیون نفر آرامش مردم این مناطق را سلب کرده و مردم به نابسامانی در مدیریت اوضاع شدیدا نقد دارند.
نبرد با آتش با کیف زنان!
باشگاه خبرنگاران نیز در مطلبی درباره آتشسوزی لسآنجلس نوشت: «در پی وقوع آتشسوزی گسترده در لسآنجلس، انتشار ویدئویی از تلاش آتشنشانهای آمریکای برای اطفای حریق با استفاده از کیف زنانه واکنش شهروندان آمریکایی را بهدنبال داشته است. ریک کروسو، سرمایهدار آمریکایی به فاکسنیوز گفت: لسآنجلس برای خاموش کردن آتش، آب ندارد چرا که مدیران، مخازن آب را پر نکردند.»
ترامپ: همه اینها تقصیر بایدن و نیوسام است
به نوشته گاردین دونالد ترامپ از گوین نیوسام، فرماندار ایالت کالیفرنیا خواست بخاطر ناکارآمدی در مقابله با بحران آتشسوزی از سمت خود کنارهگیری کند. او در«تروث سوشال»، نوشت: یکی از بهترین و زیباترین بخشهای آمریکا در حال سوختن و نابود شدن است. آنجا اکنون تلی از خاکستر است. گوین نیوسام باید کنارهگیری کند. اینها همه تقصیر اوست. ترامپ همچنین گفت که وضعیت موجود نشاندهنده ترکیبی از بیکفایتی و سوءمدیریت بایدن و نیوسام است. در واکنش به این اظهارات، بایدن خواست تا مسئله آتشسوزی به یک موضوع سیاسی تبدیل نشود. بایدن همچنین وعده داد که از مردم مناطق تحتتأثیر از آتشسوزی رسیدگی خواهد شد.
منع آمد و شد بهعلت غارت منازل
از نکات عجیب در میانه آتشسوزیها، اعلام منع آمد و شد بهعلت غارت منازل بود. ایسنا در اینباره نوشت: ««کاترین بارگر» رئیس هیأت نظارت و «رابرت لونا» کلانتر لسآنجلس گفتند که مقامات شهر در بحبوحه نگرانی از غارت در جوامع آسیب دیده از آتشسوزی، منع رفتوآمد را در منطقه تخلیه شده وضع خواهند کرد.»
ماجرای بیمه نبودن منازل کالیفرنیا و لس آنجلس
بیمه نبودن منازل دچار حریق نیز در میانه این بحران، تعجب برانگیز بود. اسپوتنیک از قول کامالا هریس در اینباره نوشت: «برخی از ساکنان که خانههای خود را از دست دادهاند ممکن است نتوانند غرامت بیمه دریافت کنند، زیرا شرکتهای بیمه قبلاً بهدلیل خطر آتشسوزی زیاد در منطقه از ارائه خدمات به آنها خودداری میکردند.» در همین راستا، برخی رسانهها معتقدند این اقدام شرکتهای بیمه بسیار مشکوک است و باید بررسی شود.
از نفوذ جامعه الجیبیتی در آتشنشانی تا کمکهای نامربوط به اوکراین
علاوه بر این، به نوشته گاردین درحالیکه آتشنشانان لسآنجلس همچنان در حال نبرد با آتشسوزیهای جاری هستند، چهرههای برجسته راستگرای آمریکا انتقادات زیادی درباره عملکرد مسئولین کالیفرنیا مطرح کردهاند... انتقاد از اقدامات زیستمحیطی دولت بایدن، اختصاص بودجه فدرال برای کمک به مهاجران و کمکهای مالی نامربوط به اوکراین، از مهمترین موارد انتقادی چهرههای سیاسی آمریکایی است. پسر ارشد دونالد ترامپ در فضای مجازی نوشت: کمکهای آتشنشانی لسآنجلس که در سال 2022به اوکراین فرستاده شد، به نوعی با نحوه واکنش به آتشسوزی جاری مرتبط است. به علاوه به نوشته پولیتیکو افراد در بخشهای مختلف طیف سیاسی، ازجمله پاتریک سون-شیونگ، ناشر لسآنجلس تایمز، ادعا کردهاند که بودجه سازمان آتشنشانی کاهشهای بزرگی داشته است که البته این پایگاه تحلیلی این ادعا را رد کرده و تأکید کرده نباید مواجهه با این حادثه بزرگ را سیاسی کرد.