روسای جمهوری فرصت‌طلب، سوءاستفاده‌گر و دروغگوی آمریکا
 

 

[شهروند] جو بایدن رئیس‌جمهوری ایالات متحده آمریکا سه هفته پیش برخلاف قولی که داده بود، پسر خود هانتر را که درگیر جرایم مالیاتی، حمل اسلحه و مصرف مواد مخدر بود، عفو کرد. این اقدام بایدن که آخرین روزهای حضور در کاخ سفید را می‌گذراند، در آمریکا بازتاب گسترده‌ای داشت و خیلی‌ها او را به سوءاستفاده از قدرت برای منافع شخصی متهم کردند. عفو ریاست‌جمهوری در آمریکا به بند دوم ماده دوم قانون اساسی ایالات متحده برمی‌گردد که به رؤسای‌جمهوری اجازه می‌دهد برای جرایم فدرال حکم عفو صادر کنند. یکی از جنجالی‌ترین عفوهای صادره ریاست‌جمهوری را شاید بتوان عفو ریچارد نیکسون رئیس‌جمهوری سابق توسط جرالد فورد قلمداد کرد که نیکسون را از تبعات رسوایی واترگیت رهاند، اما به قیمت رای نیاوردن فورد در انتخابات ریاست‌جمهوری بعدی تمام شد، زیرا مردم آمریکا نیکسون را شایسته بخشش نمی‌دانستند.

عفو برادر، پدر داماد و در نهایت فرزند
در هر دوره‌ای روسای جمهوری آمریکا از این اختیار خود برای عفو صدها نفر که اغلب در بین آن‌ها دوستان و نزدیکان شخص رئیس‌جمهوری نیز دیده می‌شدند، استفاده کرده‌اند. کما این‌که دونالد ترامپ نیز در دوره نخست ریاست‌جمهوری‌اش افراد سیاسی نزدیک به خود مانند استیو بنن یا لیل وین و همچنین پدر دامادش چارلز کوشنر را عفو کرد. عفو اعضای خانواده مانند مورد پدر داماد ترامپ، موضوع بی‌سابقه‌ای در تاریخ آمریکا نیست و حتی بیل کلینتون نیز زمانی برادر خود را عفو کرد، اما عفو فرزند نخستین مورد از نوع خود است که جو بایدن را باید بنیان‌گذار آن بدانیم. کافی است به یاد بیاوریم حدود 4 ماه قبل، نمایندگان کنگره آمریکا طرح استیضاح جو بایدن را به دلیل سوءاستفاده او از قدرت و ممانعت از اجرای عدالت در پرونده پسرش هانتر، روی میز خود داشتند. این ثابت می‌کند موضوع جرایم هانتر بایدن برای نمایندگان مجلس، رسانه‌ها و همچنین مردم آمریکا موضوعی مهم به شمار می‌رفت تا جایی که قرار بود رئیس‌جمهوری را پای میز استیضاح بیاورد.

از کلینتون تا بایدن، رسواییِ بی‌خجالت
جو بایدن یک ماه دیگر از کاخ سفید می‌رود و دیگر کسی به فکر استیضاح او که از قدرت رئیس‌جمهوری آمریکا برای منافع شخصی سود برده، نیست. حالا جالب است بدانید این روزها سالگرد یکی از جنجالی ترین استیضاح‌های ریاست جمهوری در تاریخ آمریکاست. 26 سال پیش در چنین روزی، برابر 22 دسامبر 1998 میلادی، رئیس کنگره آمریکا از آغاز روند استیضاح بیل کلینتون رئیس‌جمهوری ایالات متحده توسط نمایندگان مجلس خبر داد. استیضاح کلینتون در ادامه رسوایی «لوینسکی گیت» بود که به رابطه جنسی رئیس‌جمهوری آمریکا با یکی از کارآموزان دختر کاخ سفید به نام مونیکا لوینسکی مربوط می‌شد. موضوع استیضاح اما نه به رفتار خارج از شأن رئیس‌جمهوری، که به جلوگیری او از اجرای عدالت برمی‌گشت. کلینتون پس از افشای این رسوایی مقابل دوربین‌های تلویزیونی منکر چنین اتفاقی شد، اما در ادامه و با انتشار مدارک مربوطه، مجبور شد از مردم آمریکا بابت دروغگویی عذرخواهی کند. کلینتون در نهایت به لطف اکثریت داشتن دموکرات‌ها در مجلس از استیضاح – و نه از بدنامی - جان سالم به در برد.


 
http://shahrvand-newspaper.ir/News/Main/259313/روسای-جمهوری-فرصت‌طلب،-سوءاستفاده‌گر-و-دروغگوی-آمریکا