«شهروند» بررسی ‌می‌کند؛ چرا رئیس جمهور از مردم تقاضای کمک کرد؟
 
نهضت صرفه جویی
 

 

دیروز مجددا رئیس جمهوری از ضرورت صرفه جویی در مصرف سوخت گفت. موضوعی که در این مدت مورد توجه او قرار گرفته و با تکرار آن سعی در گفتمان سازی و عملیاتی کردن نهضت صرفه جویی دارد. مسئولیت اجتماعی تک تک ما به عنوان شهروندان این جمهوری، این است که برای جلوگیری از قطع برق و افت فشار گاز،صرفه جویی را آغاز کنیم.موضوعی که در بعد انسانی سبب عدالت توزیعی در انرژی در سطح کل کشور شده و از بعد اقتصادی مزایای بسیاری را برایمان به ارمغان می آورد.
رئیس‌جمهور حرف بسیار درستی می‌زند که می‌گوید برای رفع ناترازی‌ها اول باید صرفه‌جویی کرد و بعد دنبال افزایش تولید رفت. این تولید است که افزایش درآمد را منجر می شود. با صرفه جویی خود در خانه ها و محل کار می توانیم به افزایش تولید در صنایع و کارخانجات کشور کمک کرده و موجبات کسب درآمد و خلق ثروت و رشد اقتصادی را به وجود آوریم. چرخه ای که منجر به تقویت بنیه اقتصادی کشور، ارتقای خدمات دولت و کاهش تورم شده و می توان آثارش را در سفره مردم و معیشت آنان پیدا کرد.
باورمان این است که صرفه جویی  یک حلقه گمشده در اقتصاد انرژی است.از همین روی است که  مسعود پزشکیان دیروز با تأکید بر ضرورت مدیریت مصرف انرژی اظهار داشت: ما بیش از ۲ تا ۳ برابر کشورهای اروپایی برق و گاز مصرف می‌کنیم. این مصرف بالا که شامل انواع سوخت‌های مختلف است، آلودگی‌هایی را نیز به همراه دارد که زاییده نوع نادرست مصرف ماست. در حالی که نباید این‌گونه عمل کنیم.
رئیس‌جمهور افزود: هزینه‌های ناشی از این مصرف بی‌رویه را دولت و حاکمیت متحمل می‌شوند، اما در واقع این هزینه‌ها از جیب مردم می‌رود. این امر باعث می‌شود که نتوانیم حقوق پرسنل و معیشت مردم را بهبود ببخشیم.
پزشکیان تأکید کرد: اگر مردم مقداری در این زمینه مراعات کنند، مانند کاهش تعداد چراغ‌های روشن، تنظیم گرمای محیط خانه و استفاده از لباس گرم، می‌توانیم از منابعی که صرفه‌جویی می‌شود برای مناطقی که به دلیل سرما و نبود کشش انتقال گاز دچار مشکل هستند، استفاده کنیم تا این مناطق نیز از نعمت گاز محروم نمانند.
رئیس دولت وفاق ملی تصریح کرد: در صورت رعایت مصرف توسط مردم، امکان انتقال گاز برای همه فراهم می‌شود و دیگر مجبور نخواهیم بود گاز و برق نیروگاه‌ها، تولیدی‌ها و صنایع را قطع کنیم. وجود صنعت و تولید برای چرخش زندگی ضروری است و با همکاری همه می‌توانیم چرخه اقتصاد کشور را به حرکت درآوریم. رونق اقتصادی نیز به بهبود کیفیت زندگی مردم منجر خواهد شد.
پزشکیان گفت: اگر به جای چهار چراغ تنها یک چراغ روشن باشد، چه اتفاقی می‌افتد؟ یا اگر گرمایش محیط را کاهش دهیم، می‌دانید چقدر صرفه‌جویی خواهد شد؟ این‌ها در واقع صرفه‌جویی در سرمایه ملی است. به جای هدررفت این منابع، می‌توان آن‌ها را در مسیر تولید، اشتغال و رونق اقتصادی کشور به کار گرفت.
واقعیت این است که آمار‌های حیرت‌آور مصرف در ایران، آن‌قدر تکرار شده که بازپرداختن به جزئیات این آمار‌ها ملال‌آور است. اما مردم به عنوان اصلی ترین رکن در کمک به کاهش ناترازی انرژی نقش مهمی دارند و می توانند با به کار بستن راهکارهایی ساده به این امر کمک کنند.
برای همراهی و شروع نهضت صرفه جویی بیایید در بخش گاز با رعایت برخی نکات ساده اما کاربردی مثل شناسایی منافذ ورود سرما به منزل، تنظیم دمای بخش‌های مختلف منزل بر اساس کاربرد آن، تنظیم دمای وسایل گرمایشی در سطح استاندارد، پوشیدن لباس گرم و استفاده از پرده‌های ضخیم در منازل، ضمن تاثیرگذاری چشمگیر در کاهش هدر رفت گاز در بخش خانگی، به شرکت ملی گاز ایران در حفظ جریان پایدار گاز برای همه بخش‌ها در اقصی نقاط کشور کمک کنیم.


 
http://shahrvand-newspaper.ir/News/Main/258976/نهضت-صرفه-جویی