مطالعات جدید نشان میدهد غذایی که میخورید ممکن است بر توانایی بدن شما برای مبارزه با سلولهای سرطانی تاثیر بگذارد. وجود مقادیر زیاد اسیدهای چرب امگا-۶ در بدن، که ممکن است از طریق مصرف غذاهای فوق فرآوری شده وارد بدن شده باشد، میتواند خواص ضد التهابی و ضد توموری اسید چرب ضروری دیگری به نام امگا-۳ را تحت تاثیر قرار دهد و آنها را تضعیف کند. هر روز جهشهایی در دستگاه گوارش رخ میدهد و معمولاً این جهشها به سرعت توسط سیستم ایمنی بدن با کمک مولکولها یا واسطههایی از امگا-۳ مهار میشوند. اما اگر بدن برای سالها در معرض التهاب مزمن ناشی از نوعی امگا-۶ قرار گیرد که معمولاً در غذاهای فرآوری شده و ناسالم یافت میشود، شانس تثبیت شدن جهشها افزایش مییابد و مقابله بدن با آنها دشوارتر میشود.
متاسفانه بسیاری از افراد در بدن خود عدم تعادل قابل توجهی بین اسیدهای چرب امگا-۶ و امگا-۳ دارند. هر دو اسیدهای چرب غیراشباع شده امگا-۳ و امگا-۶ برای سلامت انسان ضروری هستند. بدن شما نمیتواند این اسیدها را بهتنهایی بسازد و باید آنها را از طریق غذاهایی که میخورید تامین کند. به طور مثال ماهیهای چرب مانند خال مخالی، شاهماهی و ساردین منابع خوبی از امگا-۳ هستند. از طرفی رژیم غذایی مبتنی بر فستفودها سرشار از اسیدهای چرب امگا-۶ است. اسید لینولئیک هم نوعی اسید چرب امگا-۶ است که در روغنهای ذرت، بادامزمینی، سویا و آفتابگردان یافت میشود. اسیدهای چرب امگا-۶ برای حفظ سلامت بدن ضروری هستند، متابولیسم را تنظیم، سلامت استخوانها را تقویت میکنند. اما مقدار زیاد امگا-۶ باعث بروز التهاب در بدن شده و مشکل از همین جا آغاز میشود.