یادداشت‌های شهر شلوغ
 
دیدگاه دوجناح مطرح سیاسی درباره قانون حجاب
 

 

 [ شهروند]  هر چه می‌کنیم از مخمصه خبرهای تکراری و تحلیل‌های سیاسی فاصله بگیریم نمی‌شود. گویی همه‌‌چیز به هم پیوسته است و گره‌گشایی هر موضوع به موضوعی دیگر مرتبط است. موج مصاحبه تلویزیونی پزشکیان همچنان در فضای رسانه‌ای و مجازی پیش‌رونده است و شاید بیشترین حواشی همچنان حول اظهارات پزشکیان درباره اجرای قانون حجاب است. اعلام تاریخ ۲۳ آذر برای اجرای قانون حجاب و عفاف یا همان طرح «حمایت از خانواده»، در شرایطی واکنش‌برانگیز شده که این قانون پس از اصلاحات متعدد، در ۲۹ شهریور ۱۴۰۲ به تصویب رسید، اما با وجود تأیید شورای نگهبان، به تعلیق درآمد. اکنون با گذشت چند ماه از آن تاریخ و پس از کش‌وقوس‌های فراوان مجلس و شورای نگهبان، چشم‌ها به شیوه اجرای قانون عفاف و حجاب دوخته شده است.

شاید برای بسیاری از افراد این سؤال مطرح باشد که فکر و ایده این قانون از کجا و توسط چه‌کسی بروز پیدا کرد؟

 دیدگاه دو حزب موتلفه و اعتماد ملی در مورد قانون حجاب چیست؟

محمدصادق جوادی حصار از اعضای مشهدی شورای مرکزی حزب «اعتماد ملی»، به فرارو گفت: «هر مجلسی این اختیار را دارد که قانون را تدوین و تصویب کند. قانون معروف به «حجاب و عفاف» می‌توانست با آرامش در جامعه و با کمک دولت جدید و با تعامل بیشتر با جریان‌های سیاسی و فرهنگی داخل کشور، انجام شود. اما متأسفانه شیوه بیان این قانون و نوع ورود رئیس محترم مجلس به این موضوع و شیوه برخورد برخی از مؤثرین در حوزه فرهنگ و سیاست، مسئله را به‌گونه‌ای جلوه داد که گویا این قانون می‌خواهد یک ابزار برای فشار به دولت آقای پزشکیان باشد. وقتی که رئیس محترم مجلس می‌فرمایند من قانون را بیست و سوم ابلاغ می‌کنم، گویی یک چماق را بالای سر دولت بلند می‌کنند که حواستان باشد بیست و سوم این کار را خواهیم کرد. این شیوه برخورد به اعتقاد من، در حوزه گفتمان مبتنی بر وفاق و همدلی، نبود و نیست.»
محمدصادق جوادی حصار می‌گوید: «وقتی جریان راست به زعم خود در پی خالص‌سازی‌ کشور برآمد تا دولت، مجلس و قوه قضاییه را در اختیار بگیرد تا یکه‌تازی کند، جامعه به سرعت به این اقدامات واکنش منفی نشان داد و حتی اگر مرحوم رئیسی در قید حیات بودند، بعید بود بتوانند در این فضا و اتمسفری که ایجاد شده بود حتی به مرحله بعدی ریاست‌جمهوری برسند.» با وجود این، حمیدرضا ترقی می‌گوید: «از دید من این قانون، خیلی هم دیر تصویب شده و خیلی دیر به اجرا گذاشته می‌شود.»نایب‌رئیس حزب موتلفه ادامه می‌دهد: «وظیفه رئیس‌جمهور، در قانون اساسی و سوگندی که یاد کرده این است که مجری قوانین اسلامی باشد. سوگندی که نمایندگان مجلس خورده‌اند نیز بر حفظ ارزش‌های اسلامی تأکید دارد. طبیعتا زمانی که هم دستگاه اجرایی و هم دستگاه قانون‌گذاری سوگندی یاد می‌کنند، باید به سوگند خود وفادار باشند. دستگاه قضایی هم موظف است با هر نوع تخلف از قوانین اسلامی برخورد کرده و از آن ممانعت کند و برای عدم‌اجرای آن نیز اقدامات تنبیهی انجام دهد. همه این وظایف و شرایط می‌طلبد که برای اجرای درست موازین اسلامی، مسائل خانواده و حجاب، مورد توجه همه آحاد جامعه قرار بگیرد. برخی از کسانی که به این قانون واکنش دارند و نقد وارد می‌کنند باید بدانند که در انجام فرائض دینی، بین نماز، حج و حجاب، فرقی وجود ندارد و هر فریضه‌ای که واجب است باید در جامعه اجرا شود. نمی‌توانیم بگوییم یک نفر نماز بخواند، اما به واجباتی مثل حجاب اعتقاد نداشته باشد.»

روایت کامران غضنفری، نماینده مردم تهران، از بازدید از سایت هسته‌ای اراک
بیایید گریزی بزنیم از موضوع حجاب به موضوع انرژی اتمی. علی اکبر صالحی هفته گذشته برای چندمین بار اعلام کرد که بحث بتن‌ریزی در رآکتور اراک
دروغ است.
این موضوع با واکنش برخی از نمایندگان رو‌به‌رو شد و حتی امیرحسین ثابتی، نماینده تهران، در نطقی بیان کرد: «آقای صالحی، برای چندمین بار روایت‌های خلاف واقع مطرح می‌کنید. اگر تصور می‌کنید مردم عادی این صحبت‌ها را باور می‌کنند، اشتباه می‌کنید. بنده هفته گذشته به همراه چند نماینده از رآکتور اراک بازدید کردم و بتن‌هایی که در آن ریخته شده بود را با چشم دیدم. دسته‌گل شماست؛ دروغ نگویید به مردم!»
به گزارش رجانیوز، کامران غضنفری، نماینده مردم تهران، نیز در پاسخ به اینکه این ادعا توسط علی‌اکبر صالحی تکذیب شده است می‌گوید: «تکذیبیه‌های آقای صالحی واقعیت ندارند. ما خودمان از پله‌هایی که در آنجا نصب شده بودند بالا رفتیم و روی کالندریا ایستادیم و از فاصله نزدیک نگاه کردیم که در واقع با بتن آن را نابود کرده بودند. برخی از افراد سعی می‌کردند توجیه کنند که این قابل بازیابی است و می‌توانیم این لوله‌ها را از جایشان در بیاوریم و به جای آنها لوله جدید بگذاریم؛ درحالی‌که اینطور نیست و این کار نشدنی است و کالندریا را نابود کرده‌اند. این همان چیزی است که آقای فریدون عباسی که رئیس اسبق سازمان انرژی اتمی بودند، در چندین مصاحبه‌ گفته بودند که این خیانت بزرگی به صنعت و قدرت هسته‌ای کشور بود که در دوره آقای صالحی انجام شد و این کار را کردند؛ درحالی‌که هیچ لزومی نداشت که در داخل این سیلندرها بتن بریزند و می‌توانستند برای اطمینان خاطر آژانس محفظه‌ای را که کالندریا در آن قرار داشت، زیرنظر بازرسین آژانس پلمب کنند و ببندند تا آنها مطمئن شوند که هیچ استفاده‌ای از آن نخواهد شد. ولی اینها بنا به خواست آمریکایی‌ها در داخل آن بتن ریختند و نابودش کردند. این چیزی است که ما خودمان از نزدیک مشاهده کردیم و تکذیبیه‌هایی هم که آقای صالحی و دوستانشان مطرح می‌کنند، خلاف واقع است. این مشاهده میدانی و از نزدیک ما از این قضیه بود.»

 شایان ذکر است که علی اکبر صالحی رئیس پیشین سازمان انرژی اتمی هفته پیش  در اظهاراتی به ابتکار عملی برای بازگشت هرچه سریع‌تر به وضعیت عادی درصورت بدعهدی طرفین مقابل به تعهداتشان در برجام گفت: «با تحقق برجام مقرر شده بود داخل لوله‌های کالاندریای رآکتور آب سنگین اراک مسدود شود. بنابراین ما بر اساس طراحی جدید می‌بایست از چاله رآکتور اراک کالاندریای قدیمی را که مخزن قرار گرفتن سوخت است، خارج کنیم تا کالاندریای جدید را
قرار دهیم.»
او در ادامه از تصمیم پنهانش برای تهیه ابزار مشابه برای مخزن سوخت رآکتور اراک می‌گوید و می‌افزاید: «من آن زمان لوله‌های مشابه را برای مخزن سوخت رآکتور اراک خریداری کردم و این درحالی بود که فقط یک نفر در کشور در قامت بالاترین مقام ارشد نظام درباره این اقدام اطلاع داشت ولی آن زمان این مطلب را اعلام نکردیم چون می‌دانستیم که طرف مقابل بدعهدی می‌کند و حضرت آقا هم فرموده بودند مراقب بدعهدی آنها باشید.»
او دلیل انجام این اقدام را چاره‌اندیشی برای بازگشت زودهنگام به فعالیت‌های اولیه هسته‌ای در صورت بدعهدی غرب می‌داند و می‌افزاید: «این کار را انجام دادیم که اگر قرار شد زمانی برگردیم، کار سریع انجام شود. ما لوله‌های مخزن سوخت رآکتور را که بیرون آورده بودیم با بتن پر کردیم ولی مشابه آن لوله‌ها را الان داریم و به راحتی قابل جایگزینی است.»

ظریف حساب‌های تلگرام و واتساپ خود را غیرفعال کرد

این روزها موضوع فعالیت ظریف در دولت و اظهارنظرات وی زیر ذره‌بین گروه‌های سیاسی است. اما او دیروز خبر جدیدی را از خود مخابره کرد. به گزارش مهر، محمدجواد ظریف، معاون راهبردی رئیس‌جمهور، حساب‌های تلگرام و واتساپ خود را غیرفعال کرد.
معاون راهبردی رئیس‌جمهور، با انتشار یادداشتی در شبکه اجتماعی ایکس، نوشت :بر پایه دستور جناب دکتر پزشکیان گرامی و بدون دلواپسی و نگرانی از هیاهوها تمام توان و زمان خود و همکارانم در معاونت راهبردی ریاست‌جمهوری را وقف بررسی و پیشنهاد کلان راهبردهای بایسته برای پیشرفت و آبادانی کشور و رفاه و آرامش مردم دلاور ایران کرده‌ایم.
امیدواریم بتوانیم به دور از جنجال‌های زودگذر سیاسی توان گسترده نخبگان ایران بزرگ را برای یاری رساندن به تصمیم‌گیری‌های راهبردی کشور بسیج کنیم.
از اینکه از این پس نمی‌توانم در فضای مجازی به‌صورت مستقیم و برخط در خدمت شما باشم شرمنده‌ام و صمیمانه پوزش می‌خواهم. تقاضا دارم از این پس پیشنهادها و یا نقدهای خود را به نشانی ای‌میل رسمی اینجانب که توسط همکارانم برای نخستین بار و از روی ناچاری بررسی و پیگیری شده و خلاصه آن به اینجانب گزارش خواهد شد ارسال فرمایید. [email protected] بار دیگر از درک ژرف، بزرگواری و نگاه خطاپوش شما سپاسگزارم.

افزایش قیمت بنزین از نگاه رقیب انتخاباتی مسعود پزشکیان
اما بشنوید از حکایت گرانی بنزین. امیر حسین قاضی‌زاده هاشمی در ویژه‌برنامه روز دانشجو در جمع دانشجویان دانشگاه آزاد مشهد صحبت کرد. قاضی‌زاده‌هاشمی با اشاره به‌احتمال افزایش قیمت بنزین بیان کرد: روزانه ۸۰ تا ۹۰ میلیون لیتر برای بنزین خودروهای کشور نیاز است اما ۱۳۰ میلیون لیتر مصرف می‌شود که این موضوع نشان می‌دهد با توجه به تولید روزانه ۱۰۰ میلیون لیتر حدود ۴۰ میلیون لیتر بنزین از این کشور قاچاق می‌شود.
به روایت تسنیم، معاون رئیس‌جمهور سابق کشورمان ادامه داد: دلیل قاچاق نفت، تفاوت بیش از ۳۰ درصد نرخ ارز است و اگر مسئولان مربوطه بتوانند نرخ تورم را تک‌رقمی نگه دارند تا نرخ ارز افزایش نیابد و یارانه بنزین را به‌طور عادلانه بین مردم تقسیم کنند افزایش قیمت بنزین کار‌ساز خواهد بود.
وی با اشاره به تأثیر نرخ ارز در اقتصاد کشور اذعان کرد: واقعیت این است که امکان جدا کردن دلار از اقتصاد وجود ندارد اما باید تلاش‌ها ازجمله سیاست‌های ضد‌تحریمی، تنوع‌بخشی در برنامه‌ها و جایگزینی سیاست‌های پویا به‌گونه‌ای باشد که وابستگی به این ارز به حداقل برسد. از سوی دیگر، باید درنظر داشت موضوعات پیچیده نیازمند پاسخ‌ها و اقدامات پیچیده است و حل آنها به سادگی امکان‌پذیر نیست.

بی تدبیری احمدی‌نژاد درباره افزایش قیمت بنزین چیست؟
اما نکته اساسی این است که امروز سؤال جدی مردم و چالش بزرگ اقتصاد ایران این است که قیمت بنزین چقدر افزایش می‌یابد و با این چالش چه باید کرد؟ اقتصاد۲۴ نوشت: آرش نجفی، رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران، در پاسخ به این سؤال گفت: «ما یک اشتباه انحرافی در دولت آقای احمدی‌نژاد داشتیم. به صراحت می‌گویم که هر آنچه امروز بابت آن اذیت می‌شویم و این نابسامانی‌هایی که با آن مواجه هستیم، از سر بی‌تدبیری آقای احمدی‌نژاد است، چراکه ایشان با یک رفتار غلط ساختار افزایش قیمت پلکانی بنزین را برهم زدند. در دولت‌های پیش از ایشان جامعه یک ساختاری را پذیرفته بود که سال به سال یک عددی به قیمت بنزین اضافه شود، قیمت آن به سمت واقعی شدن پیش رود و یک تعادلی با نرخ تورم برقرار شود.»
وی ادامه داد: «به خاطر داریم که نرخ تورم در دولت آقای خاتمی تک‌رقمی شده بود و در عین حال واقعی‌سازی و افزایش قیمت بنزین هم به جای خودش برقرار بود و هیچ تشنجی هم در جامعه وجود نداشت. اشتباه استراتژیک و ورود بی‌دلیل آقای احمدی‌نژاد از یک سو و بی‌توجهی ایشان در دور دوم ریاست‌جمهوری‌اش به فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر اصلاح الگوی مصرف و تغییر ساختارهای مصرف در کشور، از سوی دیگر، ما را امروز به این نابسامانی کشانده است. او همان زمان یک خیانت بزرگ دیگری کرد و یارانه‌ها را به‌صورت نقدی در جامعه توزیع کرد. با وجود اینکه در همان مقطع بخش خصوصی به صراحت درخواست کرد که از توزیع وجه و نقدینگی در جامعه خودداری شود چراکه علاوه بر اینکه هدردهی سرمایه و پول مملکت است، افزایش نقدینگی و تورم را به بار می‌آورد. ولی او و همراهانش به‌دلیل عدم‌داشتن علم کافی، امروز کشور را آبستن این مصیبت‌ها و مشکلات قرار داده‌اند.»

 


 
http://shahrvand-newspaper.ir/News/Main/258279/دیدگاه-دوجناح-مطرح-سیاسی- درباره-قانون-حجاب