رئیس سازمان ملی هوش مصنوعی گفت: گسترش استفاده از این پدیده منجر به دگرگونی ماهیت ۲۰ تا ۴۰ درصدی مشاغل در سطح جهان خواهد شد و طبق پیشبینیها اثر بین ۷ تا ۱۰ درصدی در GDP جهانی خواهد داشت.
محمدسعید سرافراز، رئیس سازمان ملی هوش مصنوعی، هوش مصنوعی را پدیدهای خواند که سرعت بسیار بالا و نقش تحولبرانگیز آن، دنیا و همچنین وضعیت کشورها را تغییر میدهد. رئیس سازمان ملی هوش مصنوعی با اشاره به هویت یابی تازه کشورها با ورود فناوری به بازار جهانی گفت: اگر خود را فقط مصرفکننده هوش مصنوعی و فناوری تعریف کنیم نمی توانیم موفقیت یابیم و باید در این زنجیره جهانی ارزش یک وابستگی فناوری به خودمان ایجاد کنیم. سرافراز با اشاره به سرعت پیشرفت هوش مصنوعی افزود: این فناوری موجب ایجاد تغییرات گسترده جهانی شده و رقابت بر سر این موضوع در مقیاس جهانی بسیار بالا رفته و گزارشها سرمایهگذاری سالیانه بیش از ۲۰۰ میلیارد دلار در سال را در این فناوری نشان میدهد. گسترش استفاده از این پدیده منجر به دگرگونی ماهیت ۲۰ تا ۴۰ درصد مشاغل در سطح جهان خواهد شد و طبق پیشبینیها اثر بین ۷ تا ۱۰ درصدی در GDP جهانی خواهد داشت.
رئیس سازمان ملی هوش مصنوعی با برشمردن چالشهای مربوط به توسعه این فناوری، محدودیت منابع، تحریمها، چالش حفظ نیروی انسانی سرآمد و مساله دادهها را عواملی خواند که روی توسعه این فناوری تاثیر گذاشته گفت: در صورت عدم اتخاذ رویکرد متحد و توزیع منابع احتمالا به نتیجه مطلوب نمیرسیم.
رئیس سازمان ملی هوش مصنوعی وضعیت کشور را از جنبه نیروی انسانی در زمینه هوش مصنوعی برخوردار و خوب دانست و لزوم ایجاد شرایط لازم برای نگهداشت این سرمایه انسانی را به عنوان چالش اصلی این عرصه قلمداد کرد.او همچنین گفت: بازارهای بالقوه منطقه فرصت مناسبی است برای حضور و فعالیت بازیگران داخلی بهمنظور درآمدزایی از این فناوری که کمتر به آن پرداخته شده است. هرچند لازمه این فعالیت فرامرزی حرکت به سمت بنگاههای اقتصادی و میدان دادن به شرکتهای بزرگ برای حضور در عرصه بینالمللی است.رئیس سازمان ملی هوش مصنوعی سهم داشتن کشور در زنجیره جهانی توسعه هوش مصنوعی را امر مهمی قلمداد کرد و اظهار داشت: اتخاذ راهبرد صحیح و واحد در گام نخست برای این امر مهم و راهبردی است و تنها در این صورت، وضعیت مناسبی برای کشور در موقعیت جهانی جدید کشورها پس از هوش مصنوعی محقق خواهد شد.