نکات کاربردی حقوقی که لازم است همه از آن‌ها آگاه باشند
 

 

همه شهروندان لازم است سطح آگاهی‌های حقوقی خود را افزایش بدهند. این امر موجب تحقق و ارتقاء اصل حاکمیت قانون در جامعه، ارتقاء سطح سواد حقوقی افراد، کاهش مراجعات مردم به نهادهای قضایی و شبه‌قضایی، همچنین فرهنگسازی و آمادگی عموم برای تبعیت از قانون خواهد شد.

سهم برابر همه فرزندان از اموال
اگر پدر و مادری بخواهند پس از فوت، اموال به طور مساوی بین فرزندان دختر و پسر تقسیم شود، باید بدانند که قواعد ارث اجباری است و اگر پس از فوت آنان فرزندان در برابری سهم توافق نداشته باشند، پسرها دو برابر دخترها ارث خواهند برد. برای دادن سهم مساوی بهترین اقدام انتقال اموال قبل از فوت است. در صورت وصیت نیز تا یک سوم اموال طبق وصیت عمل شده و الباقی اموال طبق قوانین ارث تقسیم می‌شود.

ارث بری نوه‌های دختری و پسری
در ارث طی یک حالت خاص، دختری که نوه است دو برابر پسری که نوه است ارث می‌برد و آن حالتی است که میت اولاد زنده نداشته باشد و اولادِ اولاد او (نوه) ارث ببرد. به این صورت که نوه پسری میت که دختر باشد به واسطه پدرش دو برابر نوه دختری میت که پسر باشد ارث می‌برد.

انتقال مال به همسر قبل از مرگ
از آنجا که طبق قانون اگر شوهر به جز زن وارث دیگری نداشته باشد، زن یک چهارم اموال را به ارث می‌برد و بقیه اموال در حکم اموال بدون وارث به نفع دولت ضبط خواهد شد، شوهر می‌تواند در زمان حیات اموال خود را به همسرش انتقال دهد.

ارث بردن پس از مرگ «مورث»
طبق قانون، ارث بردن مربوط به بعد از درگذشت شخص مورث (کسی که وارث از او ارث می‌برد) است. بنابراین در زمان حیات شخص نمی‌توان از او تقاضای ارث کرد.


 
http://shahrvand-newspaper.ir/News/Main/257547/-نکات-کاربردی-حقوقی-که-لازم-است-همه-از-آن‌ها-آگاه-باشند--