«شهروند»، وضعیت فناوری‌های منسوخ بیست سال آینده را بررسی می‌کند
 
خداحافظی با گوشی های هوشمند
 
محققان حوزه فناوری معتقدند بسیاری از ابزارها و فناوری‌هایی که امروز عصای دست بشر است، تا 20 سال آینده حذف یا تلفیق می‌شوند
 

  [ حانیه جهانیان] یک روز بدون آنکه بدانیم برای آخرین بار با ویندوز XP ایمیل کاری در یاهو مسنجر برای رئیس‌مان فرستادیم. بدون آنکه بدانیم آخرین بار است از فیسبوک هدیه سفارش دادیم و در کتابخانه مایکروسافت محو آرت بوک‌هایش شدیم. بی‌اطلاع از واپسین نفس‌های PSP غرق در هیجان، مشغول بازی شدیم... حالا دیگر بسیاری از آن‌ها تبدیل به بخشی از خاطرات جمعی و نوستالژی دوستداران فناوری شده است. در این گزارش نگاهی داریم بر فناوری‌هایی که در دو دهه آینده، دیگر از آن‌ها خبری نخواهد بود! از کنترل تلویزیون تا شیمی‌درمانی برای معالجه سرطان.

  خداحافظی با دیسک!
سی دی (Compact Disc) یک رسانه ذخیره‌سازی دیجیتال است که به‌طور عمده برای ذخیره‌سازی موسیقی و داده‌ها استفاده می‌شود. به سرعت به یکی از محبوب‌ترین فرمت‌های ذخیره‌سازی تبدیل شد.
سال ۱۹۷۹: همکاری بین شرکت‌های سونی و فیلیپس برای توسعه یک رسانه جدید آغاز شد.
سال ۱۹۸۲: اولین سی دی موسیقی به بازار عرضه شد. این سی دی شامل آلبومی از بیلی جوئل بود.در دهه ۱۹۸۰ و ۱۹۹۰، سی دی‌ها به‌سرعت جایگزین وینیل‌ها و کاست‌ها شدند و به محبوب‌ترین فرمت برای توزیع موسیقی تبدیل شدند.
سی دی-ROM: در اوایل دهه ۱۹۹۰، سی دی‌ها برای ذخیره‌سازی داده‌ها و نرم‌افزارها نیز مورد استفاده قرار گرفتند. با ظهور فناوری‌های جدید مانند دی‌وی‌دی و سپس بلوری، استفاده از سی دی‌ها کاهش یافت. امروزه محققان معتقدند اینترنت به اندازه‌ای ارزان و قابل‌ دسترس شده که دیگر نیازی به سی‌دی‌ یا دی‌وی‌دی برای مشاهده فیلم و موسیقی نباشد. به این ترتیب عملاً علاقه‌مندان به فیلم و سینما با فیلم‌های مورد علاقه خود چند کلیک ماوس است تا فیلم دلخواه را از اینترنت دانلود و مشاهده کنند. فلش‌مموری‌ها نیز محل خوبی برای ذخیره اطلاعات هستند و دیگر برای ذخیره اطلاعات نیازی به سی‌دی ندارید. در نتیجه سی‌دی‌ها و دی‌وی‌دی‌ها پس از حدود ۳۵ سال زندگی در میان کاربران به پایان راه خود
نزدیک می‌شوند.
 
سرنوشت پرابهام ریموت کنترل‌ها
ممکن است ریموت کنترل‌ها به‌صورت هوشمندتر و با قابلیت‌های بیشتر طراحی شوند. ریموت کنترل‌ها می‌توانند با فناوری‌های جدید ادغام شوند و به‌عنوان یک مکمل برای دستگاه‌های هوشمند باقی بمانند.
اپلیکیشن‌های موبایل: بسیاری از دستگاه‌ها اکنون دارای اپلیکیشن‌های مخصوص هستند که امکان کنترل از طریق تلفن‌های هوشمند را فراهم می‌کنند.
دستیارهای صوتی: دستگاه‌هایی مانند آمازون الکسا و گوگل هوم امکان کنترل صوتی را فراهم می‌کنند و نیاز به ریموت کنترل را کاهش می‌دهند.
ادغام فناوری: تلویزیون‌های هوشمند: این تلویزیون‌ها دارای رابط کاربری پیشرفته‌ای هستند که به کاربران اجازه می‌دهد با استفاده از صفحه‌کلید و ماوس یا حتی کنترل لمسی، دستگاه را مدیریت کنند.
  دیگر نگران فراموشی رمزهای خود نباشید!
امروزه زندگی بدون کارت‌های اعتباری ممکن نیست. این کارت‌ها که تعداد آن‌ها نیز بسیار است باید بوسیله گذرواژه‌هایی که برای آن‌ها مشخص کرده‌اید تعامل داشته باشند. تا اینجای کار مشکلی وجود ندارد اما مشکل زمانی پیش می‌آید که بخواهید رمز چندین کارت اعتباری را حفظ کنید. اینجاست که مشکل پیش می‌آید و به‌خاطر داشتن این مشکلات دردسرهایی را به‌دنبال دارد. از طرف دیگر از آن‌جایی که سرمایه و دارایی‌های مردم در این کارت‌ها ذخیره شده‌اند امنیت آن‌ها اهمیت بیشتری پیدا می‌کند. خوشبختانه این معضل نیز به لطف پیشرفت فناوری‌های نوین از بین خواهد رفت، بنا به گزارشی که امریکن بانکر در همین زمینه منتشر کرده است، چیپ ست‌های مدرنی در راه است که تراکنش‌های مالی را با امنیت بسیار بالا میسر می‌کند. این چیپ ست‌ها در حال حاضر راه‌حلی برای جایگزین کردن گذرواژه‌‌های دردسرساز فعلی ندارند اما امیدواریم در آینده‌ای نزدیک فرآيند خرید با کارت اعتباری کاملاً از طریق چیپ ست‌های هوشمندی جایگزین شود که دیگر نیاز به حفظ کردن گذرواژه نداشته باشیم.
   
گوشی‌های هوشمند هم به خاطرات می‌پیوندند؟
سال‌ها قبل، از گوشی فقط برای کارهای ساده‌ای مانند تماس گرفتن و ارسال پیامک استفاده می‌کردیم. اما این صنعت تغییر و تحولات زیادی را پشت سر گذاشته است. گوشی‌های هوشمند امروزی از ویژگی‌های جذابی مانند نمایشگرهای لمسی بزرگ، دوربین‌های فوق‌العاده و قابلیت‌هایی مانند تشخیص چهره سه‌بعدی بهره می‌برند. حالا غیر از تماس گرفتن، گوشی‌های هوشمند برای انواع و اقسام کارها مانند گوش کردن به موسیقی، وب‌گردی، بازی کردن و تماشای ویدیوها مورد استفاده قرار می‌گیرند. در گذشته تنها از طریق کیبوردهای فیزیکی از تلفن‌همراه استفاده می‌شد. بعدها، نمایشگرهای لمسی جایگزین این کیبوردها شدند. با وجود سرویس‌هایی مانند گوگل اسیستنت و سیری اپل، حالا می‌توانیم بسیاری از کارها را تنها با صدای خود انجام دهیم. احتمالاً مرحله بعدی این تکامل، بهره‌گیری از ذهن برای کنترل گوشی‌ها است. با بهره‌گیری از این تکنولوژی، بدون نیاز به استفاده از دست یا صدا، صرفاً با بهره‌گیری از ذهن خود می‌توانید از گوشی استفاده کنید. به‌عنوان مثال می‌توانید اپلیکیشن‌های موردنظر خود را باز کنید یا حتی با استفاده از افکارتان، عکس‌ها را ویرایش کنید و انجام دیگر کارهایی مانند ارسال پیامک، کنترل روشنایی نمایشگر و غیره. با بهره‌گیری از این مشخصه، سرعت استفاده از گوشی‌های هوشمند تا حد زیادی افزایش می‌یابد. دیگر لازم نیست برای هر کاری انگشت خود را بر نمایشگر قرار دهید و در کسری از ثانیه می‌توانید صرفاً با بهره‌گیری از فکر خود، وظایف مذکور را انجام دهید. اگرچه هنوز سال‌های زیادی با عملی کردن چنین ایده‌ای فاصله داریم، ولی دانشمندان در این زمینه به پیشرفت‌های خوبی رسیده‌اند. در سال گذشته، شرکت فیسبوک بخش جدیدی را افتتاح کرد که وظیفه اصلی کارکنان آن، توسعه تکنولوژی‌ای است که به کاربران اجازه می‌دهد با بهره‌گیری از ذهن خود، تایپ کنند. هدف آن‌ها، امکان‌پذیر کردن سرعت تایپ ۱۰۰ کلمه در دقیقه است که ۵ برابر سریع‌تر از میانگین سرعت تایپ در گوشی‌های هوشمند محسوب می‌شود. دانشمندان شاغل در دانشگاه MIT مشغول توسعه‌ای دستگاهی به نام AlterEgo هستند که به افراد اجازه می‌دهد تنها با افکار خود، با کامپیوترها مکالمه کنند.


 
http://shahrvand-newspaper.ir/News/Main/257508/-خداحافظی-با-گوشی-های-هوشمند