عباس عبدی: تقابل با حاکمیت و رادیکالیسم با وفاق سازگاری ندارد و جواب نمی‌دهد
 

 

 عباس عبدی فعال سیاسی-اجتماعی در مصاحبه با تسنیم، نکات متعددی را درباره شعار «وفاق»، تعریف و تحدید آن و همچنین مسائل سیاسی روز مطرح کرده است که در ادامه، بخش‌هایی از آن را مرور می‌کنیم.
عبدی گفت: راه‌حل برخی مسائل گاهی تقابلی و گاهی تفاهمی است، راه‌حل و شروعش ممکن است تقابلی باشد اما ادامه‌یافتنش امکان‌پذیر نیست، باید تفاهمی باشد، این دو رویکرد متفاوت همیشه در حل مسائل وجود دارند، و من معتقدم در سیاست رویکرد تقابلی جواب نمی‌دهد.

خروج از حاکمیت را برای تقابل با حاکمیت مطرح نکردم
وی افزود: رویکرد «خروج از حاکمیت» {که در دهه هشتاد مطرح کردم} رویکردی مقابل با رویکرد تقابلی بود. یک کتاب با عنوان اصلاحات در برابر اصلاحات» درهمین مورد چاپ شده است و گفتگویی در همان‌جا دارم که دقیقاً گفته‌ام رویکرد تقابلی جواب نمی‌دهد؛ اگر سیستم نمی‌خواهد مسئله‌ای را حل کند نمی‌خواهد دیگر؛ مسئولیتش پای خودش است و قرار نیست ما دعوا کنیم؛ باید برویم کنار.
عبدی تاکید کرد: به‌هرحال سیستم تقابلی در ساختار سیاسی داخلی جواب نمی‌دهد، اما اگر واقعاً نگذارند آقای پزشکیان کار کند و عملاً وفاق را به نفاق تبدیل کنند، پزشکیان چاره‌ای ندارد جز اینکه ول کند کارش را.

بی‌بی‌سی و ایران اینترنشنال در بلندمدت بازنده هستند
این فعال سیاسی در بخش دیگری از اظهارات خود گفت: من قبول ندارم که در جامعه ما به بی‌بی‌سی و اینترنشنال اقبال می‌شود. هر جفت اینها می‌بازند؛ یعنی در بلند مدت بازنده هستند. اما در تخریب داخل موفقند؛ رسانه یک وجه سلبی و یک وجه ایجابی دارد؛ وجه سلبی‌اش می‌تواند علیه دیگران باشد، اما در وجه ایجابی باید برای خودش سازنده باشد. این رسانه‌ها در این وضعیت شکست خورده‌اند. معتقدم چون آنها وجه تخریبی ماجرا را دنبال می‌کنند، رسانه‌های رسمی ایران نمی‌توانند جلوی آن را بگیرند. رسانه اگر وجه ایجابی نداشته باشد، نمی‌تواند کاری بکند. برای همین آنها که مخالف سیستم هستند می‌روند آنها را  گوش می‌کنند و مشکلی هم ندارد؛ همانی که می‌خواهند را آنجا پیدا می‌کنند؛ بنابراین شما هم روی وجه تخریبی آنها حساسید، اما من اصلاً به آن وجهش اهمیتی نمی‌دهم. وجه ایجابی ندارند. حتی بی بی سی هم از این نظر دچار مشکل است، اگرچه سعی کرده بازسازی کند ولی دچار مشکل است.

اگر یک اصلاح‌طلب رادیکال در 1403 نامزد می‌شد، حمایت نمی‌کردم
عبدی در پاسخ به این سوال که «اگر یک فرد تندرو از جریان اصلاح طلب می‌آمد، شما به این شکل در انتخابات حضور نمی‌یافتید؟» گفت: اصلا نمی‌آمدم و به هیچ وجه حمایت نمی‌کردم. برای اینکه هم خط و مشی من نیست و هم مطمئن بودم تایید نمی‌شود.

رادیکالیسم روحانی در انتخابات 96 مضر بود
وی در ادامه و در واکنش به این سوال که «اما سال 92 از روحانی حمایت کردید»، اظهار داشت:  بله چون فکر می‌کردم سیستم اشتباه می‌کند. ببینید نکته‌ اشتباه 92 چه بود؟ چرا بین عارف و روحانی، من روحانی را انتخاب کردم؟ برای اینکه می‌گفتم یک اصولگرا باید رییس جمهور شود. روحانی عضو جامعه روحانیت مبارز و نزدیک هاشمی بود و به نظر من بنیاناً اصولگرا محسوب می‌شد. آن زمان معتقد نبودم که وقت رای آوری یک اصلاح طلب است. من سال 96 بسیاری از سیاست‌های روحانی را نقد می‌کردم ‌و می‌گفتم این رادیکالیسم جواب نخواهد داد و می‌گفتم نباید این رویکرد را انتخاب کنید.

بحران رسانه به‌ویژه صداوسیما را جدی بگیریم
این تحلیلگر سیاسی با اشاره به بحران رسانه در کشور اظهار داشت: ما بحران رسانه داریم. این بحران رسانه را باید جدی بگیرید، چرا که صداوسیمای ایران ایجاد بحران می‌کند.

با این صداوسیما نمی‌شود...
عبدی با بیان اینکه «وفاق باید به نتیجه برسد اما نقطه به نتیجه رسیدنش را نمی‌توانم مشخص کنم‌»، ادامه داد: مسئله زنان نمی‌تواند به این شکل ادامه پیدا کند، مساله فیلترینگ هم مثل حصر نمادی است از ضدیت سیستم. در مساله گزینش‌ها هم امکان ندارد با این حد از محدویت‌‌های گزینشی بتوان مملکت را اداره کرد. بخشی از مردم دیگر احساس بیگانگی می‌کنند. مسئله صداوسیما هم که فکر می‌کنم خودتان استادید دیگر؛ بهتر می‌دانید با این صداوسیما نمی‌شود...
وی تصریح کرد: همین الان در مورد مسئله دانشجوی علوم تحقیقات از من می‌پرسند که ماجرا چیست؟ به آنها می‌گویم وقتی ما رسانه مستقل نداریم هیچ کس نمی‌تواند از حقیقت ماجرا حرف بزند و مردم تفسیر خودشان را می‌کنند. یک عده مخاطبان محدود خودشان {صدا و سیما}حرف‌ها را باور می‌کنند‌.

تحولات دستگاه قضائی انصافاً مثبت بوده است
عبدی در بخش دیگری از این مصاحبه گفت: در این بین خوشبختانه تحولات دستگاه قضائی هم انصافاً مثبت بوده است. در خصوص بحث عدم دخالت نیروهای نظامی در سیاست نیز فکر می‌کنم در دولت جدید خیلی خیلی کم شده است. وی درباره اینکه « رفتار سایر قوا با دولت و شخص رئیس‌جمهور چگونه بوده است؟»، بیان کرد: پزشکیان آدم بسیار زرنگی است و ادبیات و زبان مجلس را به خوبی می‌شناسد، قوه قضائیه نیز رفتار خوبی داشته تا آنجا که من می‌دانم.

نظرات پزشکیان درباره سیاست خارجی کاملا نظرات خودش است
عبدی در ادامه، بیان کرد: نظرات پزشکیان در خصوص سیاست خارجی همین‌هایی است که در انتخابات گفت و نظر شخص خودش است و مطلقا اینطور نیست که نظر مشاورانش باشد، بلکه نظر خودش است.


 
http://shahrvand-newspaper.ir/News/Main/257068/عباس-عبدی:-تقابل-با-حاکمیت-و-رادیکالیسم-با-وفاق-سازگاری-ندارد-و-جواب-نمی‌دهد