«سوجان» از زبان کارگردان
 
نقش محوری زن‌ها علیه استبداد!
 

 

 حسین تبریزی، کارگردان سریال‌هایی چون «جاده در دست تعمیر»، «بوی باران»، «تا رهایی» «صبح آخرین روز» و «رخنه» درباره ساخت سریال «سوجان» می‌گوید: «سریال در فضای روستا و شهر می‌گذرد و ما بخشی از دهه1310 و هم‌چنین دهه 50 شمسی را می‌بینیم. چشم‌انداز سریال برای پنج فصل در نظر گرفته شده و نگارش و ساخت فصول بعدی سریال در مرحله تصمیم‌گیری در سازمان صداوسیما قرار دارد».
کارگردان «سوجان» درباره فیلمنامه این سریال نیز می‌گوید: «ماحصل تلاش فریدون حسن‌پور ملودرامی عاشقانه بود که ما نیز در یک بازنویسی تغییراتی را از لحاظ ساختاری و محتوایی دادیم تا داستان با فضای اجتماعی و تاریخ زمان خودش همگام باشد».
این کارگردان با اشاره به پرداختن به زنان در برهه‌هایی از تاریخ گیلان نیز می‌افزاید: «نقش محوری این سریال بر عهده مادر سوجان، زن گیلانی است که در موضوعاتی چون مبارزه با استبداد و تحکیم بنیان خانواده حضور دارد. در این سریال فضای اجتماعی حاکم دهه 10 تا 50 قرن معاصر، در خانواده و جامعه پیرامونی استان گیلان به تصویر درآمده است». به گفته حسین تبریزی؛ «انتخاب بازیگران مهم‌ترین و دشوارترین بخش ساخت این سریال بود. به خصوص که در این اثر 40 تا 50 درصد از بازیگران شناخته‌شده ملی دعوت شدند. انتخاب ثریا قاسمی برای نقش مادرجان (مادربزرگ سوجان)، حدیث نیکرو برای نقش دخترِ مادرجان و غزال اکرمی در نقش اصلی این سریال با نام سوجان بخش مهمی از قصه را نمایان کرده است. ضمن اینکه مخاطبان از بازی بازیگرانی چون سیما تیرانداز و بهزاد فراهانی در دهه 50 لذت خواهند برد».
تبریزی درباره طراحی صحنه و لباس در این اثر تاریخی نیز می‌گوید: «گیلان سرزمینی سرسبز است و داستان ما در فضای واقعی شکل می‌گرفت؛ اما به دلیل وفاداری به تاریخ سرزمین گیلان تلاش کردیم با طراحی صحنه و دکور کیوان ذوالفقاری و طراحی لباس زهره رفیعی این داستان عاشقانه را به شکل باورپذیر و جذابی تولید کنیم».

 


 
http://shahrvand-newspaper.ir/News/Main/257021/-نقش-محوری-زن‌ها-علیه-استبداد!