شهروند| اختتامیه هفتمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر در حالی برگزار شد که حاشیههای بسیاری در این خصوص شکل گرفت. این برنامه قرار بود با یک ساعت تأخیر آغاز شود اما بهدلیل تداخل برگزاری آن با زمان اجرای یک نمایش آیینی، این مراسم بدون سخنرانی علی جنتی - وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی - که خودش را برای اهدای نشان تجسمی به مفاخر این حوزه به تالار وحدت رسانده بود، شتابزده به پایان رسید. هنگام اهدای نشان مفاخر، افرادی که در بیرون از سالن برگزاری مراسم منتظر پایان برنامه بودند، با فریاد وارد سالن شدند و اعتراض خود را از معطلیشان برای دیدن نمایش آیینی پیشبینیشده اعلام کردند. این شرایط، همه حاضران ازجمله وزیر ارشاد و کسانی را که روی سن بودند، غافلگیر کرد. به این ترتیب، با حضور مردمی که از معطلی طولانی در پشت درها عصبانی بودند و با فریاد زدن در سالن تالار وحدت، عصبانیت خود را نشان میدادند، بخش اهدای نشان مفاخر و رونمایی از 9 کتاب این دوره از جشنواره با شتابزدگی و بدون سخنرانی وزیر ارشاد به پایان رسید. همچنین در این برنامه سازمان زیباسازی شهر تهران بهعنوان سازمان منتخب برگزیده شد و نشان این بخش به جمال کامیاب رئیس این سازمان اهدا شد. همچنین محمدباقر قالیباف، شهردار تهران هم مدیر حامی منتخب معرفی شد و محمدجواد شوشتری مدیر دفتر قالیباف به نمایندگی از او این جایزه را دریافت کرد.
علی مرادخانی - معاون امور هنری وزیر ارشاد– در این جلسه درباره مباحث اقتصاد هنر توضیح داد: «یکی از موضوعاتی که در یک سال گذشته پیگیری شده، بحث اقتصاد هنر در حوزه هنرهای تجسمی بوده است. این موضوع که تا به حال از نظرها دور نگه داشته شده بود، در این یک سال بالندهتر شده است. البته اگر بخواهیم این بحث را در همه ابعاد و در جایجای هنرهای تجسمی جا بدهیم، باید جایگاه آن مشخص شود. هنوز ما به لایههای دوم و سوم اقتصاد هنر نفوذ نکردهایم و در لایه اول باقی ماندهایم و باید برای رسیدن به آنچه میخواهیم تلاش کنیم.»
او همچنین به این مسأله اشاره کرد که اگر برگزاری این جشنوارهها فقط در حوزههای اجرایی دولتی باشد به آن مقصود و معنایی که مدنظرمان است، نائل نخواهیم شد و باید همه هنرمندان و انجمنهای تخصصی در این باره با دولت مشارکت داشته باشند. دولت میخواهد در جایگاه حامی در کنار این جشنوارهها باشد و اگر بتوانیم مسیری را مشخص کنیم که جشنواره هنرهای تجسمی فجر در سالهای آینده توسط یک یا چند انجمن هنری و با تشکیل یک دبیرخانه مشترک برگزار شود، میتوانیم جشنواره موفقی در حوزه ملی و بینالمللی داشته باشیم. طبق گفتههای «مجتبی آقایی» - دبیر هفتمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر - این دوره از جشنواره از حالت رقابتی خارج و بهصورت غیررقابتی برگزار شد؛ هر چند بعضی هنرمندان جوان از این مسأله گلایه داشتند.
در این مراسم همچنین از خانواده عبدالمجید حسینیراد - پژوهشگر فقید هنر - که خردادماه امسال درگذشت، تقدیر شد و مفاخران و برگزیدگان هنرهای تجسمی نشان درجه یک هنری دریافت کردند.