فرارسیدن روز انتخابات آمریکا در میان نگرانی 60درصدی از تفرقه و دوقطبی
 
از «2درصد» خاکستری های سرنوشت‌ساز تا مردمی که از هر نتیجه‌ای ناامید هستند
 

 

 [شهروند] کمتر از 24ساعت به برگزاری حساس‌ترین رویداد سیاسی غرب و شاید کل دنیا باقی مانده است. آخرین نظرسنجی «ان‌بی‌سی‌نیوز» درباره انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ از رقابت نزدیک دو نامزد این انتخابات حساس حکایت دارد. ایالت‌های آمریکا امروز(سه‌شنبه-پنجم نوامبر) پای صندوق‌های رأی می‌روند. تاکنون بیش از ۷۵ میلیون آمریکایی در انتخابات زودهنگام رأی خود را به صندوق انداخته‌اند. مطابق آخرین نظرسنجی «ان‌بی‌اس‌نیوز»، در روز آخر، هر دو نامزد از حمایت ۴۹ درصد رای‌دهندگان ثبت‌شده برخوردارند و تنها ۲ درصد باقیمانده هنوز تصمیم نهایی خود را نگرفته‌اند. در ادامه نگاهی کوتاه خواهیم داشت به آخرین تحلیل‌ها درباره این رویداد سیاسی.

مقابله مردان و زنان آمریکایی با وعده‌های انتخاباتی ترامپ و هریس
ایسنا نوشت: به باور ان‌بی‌سی‌ نیوز، ۶۰ درصد آمریکایی‌ها بر این باورند که صرف‌نظر از نتیجه انتخابات، این کشور «متفرق و دوقطبی باقی خواهد ماند.» از طرفی این شبکه آمریکایی گزارش کرد که در این انتخابات، مردان و زنان آمریکایی در مقابل یکدیگر ایستاده‌اند. به‌طوریکه، هریس با اختلافی ۱۶درصدی، حمایت ۵۷درصد از زنان آمریکایی و ترامپ با اختلافی ۱۸درصدی، حمایت ۵۸درصد از مردان آمریکایی را به‌خود اختصاص داده است. همچنین هریس با اختلافی ۲۰درصدی در مسئله حقوق مدنی و مسئله سقط جنین از ترامپ جلوتر است و ترامپ در حوزه اقتصاد و مدیریت تورم آمریکا با اختلافی ۱۰ الی ۱۲درصدی، از رقیب دمکرات خود پیش افتاده است. براساس این نظرسنجی ترامپ همچنین با اختلافی ۲۵درصدی در حوزه کنترل مرزها و مدیریت مهاجرین غیرقانونی نیز در بین رأی‌دهندگان آمریکایی از حمایت بیشتری برخوردار است.

مردم آمریکا امیدی به تغییر وضعیت کشورشان ندارند
جالب است بدانید با وجود تمام نقاط قوت و ضعف این دو رقیب، رأی‌دهندگان آمریکایی در پاسخ به سؤالی درباره اینکه کدام نامزد «نماینده بهتری برای تغییر است» هریس و ترامپ را در سطحی برابر قرار دادند؛ به این مفهوم که مردم آمریکا فارغ از نتیجه انتخابات و اینکه چه‌کسی پیروز این رقابت باشد، ناامید هستند.

آمریکا دیگر یک قدرت بلامنازع نیست
روزنامه گاردین انگلیس نیز در حوزه سیاست خارجی آمریکا، در تحلیلی با اشاره به اینکه مهم نیست چه‌کسی رئیس‌جمهور بعدی آمریکا باشد، نوشت: «آمریکا دیگر یک قدرت بلامنازع نیست». به نوشته ایرنا، این روزنامه انگلیسی در مطلبی با اشاره به نشست اخیر «بریکس» در روسیه و با نزدیک شدن به زمان برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا، نوشت: مهم نیست چه‌کسی پیروز انتخابات آتی این کشور باشد؛ چراکه اجلاس گروه اقتصادهای نوظهور ثابت کرد که ایالات متحده دیگر یک قدرت بلامنازع نیست.

هر کسی به کاخ سفید برود، با تغییر اقتصاد جهانی مواجه است
 این روزنامه انگلیسی در مطلبی با عنوان «ترامپ یا هریس؟ پیروز هر که باشد، با تغییر قدرت در اقتصاد جهانی روبه‌رو می‌شود» آورده است: «ایالات متحده دیگر یک قدرت بلامنازع نیست و نظم جهان تک قطبی جدید که بوش در سال ۱۹۹۱ و پس از پایان جنگ اول خلیج‌فارس به آن می‌بالید، از هم فروپاشیده است.» به نوشته گاردین اکنون چین به یک اقتصاد بسیار بزرگ‌تر و قدرتمندتر از آنچه آمریکا تصورش را می‌کرد، بدل شده است. نشست ماه گذشته بریکس به میزبانی پوتین رئیس‌جمهوری روسیه، نمایی دیگر از افول جهان تک قطبی را به نمایش گذاشت. این گروه اقتصادهای نوظهور که در ابتدا متشکل از پنج کشور برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی بود، اکنون با اعضای جدید شامل مصر، اتیوپی، ایران و امارات متحده عربی و استقبال دست‌کم ده‌ها کشور دیگر ازجمله عربستان سعودی، ترکیه و اندونزی شاهد گسترش چشمگیری است.

«خشونت سیاسی» ویژگی انتخابات 2024 آمریکاست، اما مخاطرات، پس از انتخابات افزایش می‌یابد
 «نظامی و امنیتی»؛ نمایی از یک انتخابات پرخطر

[فرشته کیانی] هواپیماهای بدون سرنشین، تک‌تیراندازها، سیم خاردار، سگ‌های ردیاب، دکمه‌های درخواست کمک اضطراری، جلیقه ضدگلوله، تخته سنگ‌هایی که دفاتر انتخابات را مسدود می‌کند، مجهز شدن صدها دفتر انتخاباتی با شیشه‌های ضد گلوله و درهای فولادی و برنامه‌های امنیتی مسلحانه 24 ساعته؛ این فهرستی از تدابیر حفاظتی برای دیدار رئیس‌جمهوری آمریکا نیست، بلکه استراتژی‌هایی برای محافظت از یک انتخابات پرخطر است؛ تدابیر شدید امنیتی که مقامات در ایالت‌های آمریکا پیش از رأی‌گیری امروز به دلیل تهدیدات بی‌سابقه‌ و حملات خشونت‌آمیزی که در سال‌های اخیر با آنها مواجه شده‌اند، اجرا می‌کنند.

فعال‌شدن گارد ملی و تدابیر حفاظتی آخرالزمانی
به گزارش «واشینگتن‌پست»، سازمان‌های مجری قانون نیروهایشان را در حالت آماده‌باش نگه داشته‌اند و خیابان‌ها را با افسران گشت اضافی پر کرده‌اند. حداقل دو ایالت‌ نوادا و واشنگتن گارد ملی را برای بروز ناآرامی فعال کرده‌اند. مسئول تایید نتایج در سراسر ایالت آریزونا گفته است که از بیم حمله، جلیقه ضد گلوله می‌پوشد. امسال شهرستان ماریکوپا در آریزونا «تدابیر حفاظتی آخرالزمانی» را به خود اختصاص داده است. بسیاری از ایالت‌ها قوانینی را برای محافظت از کارکنان انتخاباتی در برابر تهدید، ارعاب و آزار و اذیت اضافه کرده‌اند. یکی از مقامات انتخاباتی میشیگان هم گفت متاسفانه برای همه ما، ایستادن در برابر قلدرها و مقابله با اطلاعات نادرست در این لحظه، به معنای قرار گرفتن در مسیر گلوله است و این کاملا نگران‌کننده است. تحلیلگران معتقدند تدابیر امنیتی فوق‌العاده از رأی‌دهندگان محافظت می‌کند، اما نشان از آثار گسترده انکار نتایج انتخابات از سوی دونالد ترامپ دارد.

ترس آمریکا از «جنبش انکار انتخابات»
همچنین تحلیلگران می‌گویند که بزرگ‌ترین تهدید ناشی از «جنبش راست انکار انتخابات» است که در سال 2020 با امتناع ترامپ از پذیرش شکست در برابر جو بایدن ظهور کرد. ترویج تئوری‌های توطئه او درباره انتخابات، هزاران نفر را با شعار «این دزدی را متوقف کنید» به خیابان‌ها کشاند که با هجوم به ساختمان کنگره آمریکا در 6 ژانویه 2021 در حمایت از ترامپ به اوج خود رسید. ترامپ بعداً در دادگاه فدرال و ایالتی به دلیل نقشش در تلاش برای لغو انتخابات متهم شد و خود را بی‌گناه دانست. در سال‌های پس از آن، به گفته محققان افراط‌گرایی، انکار انتخابات از حاشیه به هسته اصلی حزب جمهوری‌خواه منتقل و به نیروی بانفوذ طرفدار ترامپ تبدیل شده است که پیشاپیش شکست را رد می‌کند. ترامپ همچنین به پذیرش نتیجه در سال جاری متعهد نشده و بدون مدرک ادعا کرده که دموکرات‌ها برای به قدرت رساندن رقیب او، کامالا هریس، تقلب خواهند کرد.


 
http://shahrvand-newspaper.ir/News/Main/256101/از-«2درصد»-خاکستری-های-سرنوشت‌ساز تا-مردمی-که-از-هر-نتیجه‌ای-ناامید-هستند