دروغ‌پردازی‌های عجیب و غریب بعضی رسانه‌های غربی و فارسی‌زبان خارج‌نشین درباره حمله اخیر اسرائیل همچنان ادامه دارد...
 
دروغ های باورنکردنی!
 

 

[شهروند] ماجرای دروغ‌پردازی‌های بعضی رسانه‌های فارسی‌زبان خارج‌نشین، ماجرای تازه‌ای نیست. به‌خصوص سناریوهای مختلفی که بعد از عملیات «طوفان الأقصی» ساختند و آن‌ها را تا دو عملیات «وعده صادق» ایران به درازا کشاندند. در واقع هر چه ابعاد مبارزات جبهه مقاومت گسترش پیدا می‌کند و به موفقیت‌های مختلف می‌رسد، به نظر می‌رسد دروغ‌سازی‌های این نوع رسانه‌ها هم ابعاد دیگری پیدا می‌کند. مهم‌ترین وجه آن هم بعد از حمله مذبوحانه اسرائیل به ایران، نمود پیدا کرده؛ زمانی که به نوعی دروغ‌سازی‌های عجیب و غریب رسیدند. از جمله خبری که ایران‌اینترنشنال پخش کرد با این تیتر که: «همه سامانه‌های موشکی اس 300 ایران در حمله اسرائیل منهدم شدند!» پیش از پرداختن به این دروغ واضح، ماجرا را مرور می‌کنیم و بعد توضیح خواهیم داد چرا چنین خبری کاملا جعلی و خیال‌پردازانه است.

بیانیه ستاد کل
برای توضیح ماجرا ابتدا به رویکرد داخلی می‌پردازیم. بعد از این حمله، ستادکل نیروهای مسلح در بیانیه‌ای اعلام کرد: «هواپیماهای دشمن صهیونی در تجاوزی آشکار و مغایر با قوانین بین‌المللی... با استفاده از فضای در اختیار ارتش تروریستی آمریکا در عراق در یکصد کیلومتری مرزهای ایران و از راه دور، تعدادی موشک دور بردِ هواپایه که دارای سر جنگی بسیار سبک در حدود یک پنجم کلاهک موشک‌های بالستیک ایرانی می‌باشد به سمت برخی از رادارهای مرزی در استان‌های ایلام، خوزستان و اطراف استان تهران پرتاب نموده که در پی عملکرد به موقع پدافند هوایی کشور، خسارت محدود و کم‌اثری را وارد و چند سامانه راداری آسیب دیده که تعدادی بلافاصله ترمیم و برخی نیز در حال ترمیم هستند.» اما بعد از آن چه اتفاقی افتاد؟ یکی از نشریات آمریکایی خبری را منتشر کرد که کاملا محل ابهام است.
 خبر نشریه‌ آمریکایی چه بود؟
وال استریت ژورنال، همان شنبه به نقل از یک مقام اسرائیلی گزارش داد: «پیش از حمله اسرائیل به جمهوری اسلامی، ایران چهار سامانه پدافند موشکی اس-300 داشت که پیشرفته‌ترین سیستم پدافند هوایی آن محسوب می‌شدند اما همه این سامانه‌ها در حمله اسرائیل منهدم شدند.» ایران‌اینترنشنال هم فورا این خبر را تبدیل به یکی از تیترهای اصلی  اش کرد و در بسترهای متنوع خود بازتاب داد. درحالی‌که چنین خبری همان ابتدا محل اشکال است. چرا؟

دلایل واضح دروغ‌گویی ایران‌اینترنشنال
اول اینکه منبع خبر چه کسی است؟ یک مقام اسرائیلی! درحالی‌که بسیار واضح است هیچ مقام نظامی امکان ندارد حمله خود به یک کشور دیگر را مذلت‌بار، مذبوحانه، تؤام با شکست یا ناکام قلمداد کند! پس ناموثق‌ترین منبع این است که برای درک نتیجه یک حمله، سراغ اسرائیل و قول او را بر اقوال دیگر ترجیح بدهیم! نکته دوم در اثبات دروغ بودن این خبر این است که به شکلی کاملا مبهم عنوان شده. «همه سامانه‌های موشکی اس 300 ایران در حمله اسرائیل منهدم شدند» به چه معناست؟ مگر کسی اطلاع دقیق از تعداد سامانه‌های موشکی اس 300 ایران دارد؟ اگر دارد چطور به گوش خبرنگار وال استریت ژورنال رسیده؟! و اگر هم ندارد، چطور خبرنگار نوشته «همه سامانه‌ها»؟!

ماجرای فرمانده پیشین سنتکام
خب حالا همان خبر را در کنار اظهار نظر فرمانده سابق سنتکام (فرمانده مرکزی ایالات متحده) بگذارید و ببینید تا چه حد فاصله بین‌شان وجود دارد. ژنرال مک‌کنزی یکی از مقامات نظامی آمریکا بود که در ترور سردار شهید حاج قاسم سلیمانی دست داشت. او همان شنبه در گفت‌وگو با سی‌ان‌ان عنوان کرد: «حمله اسرائیل شرم‌آور است. من بارها حتی زمانی که فرماندهی سنتکام را بر عهده داشتم به اسرائیلی‌ها گفته‌ام که آسمان ایران غیر قابل نفوذ است و بهترین راه برای حمله به ایران ترور است!» بگذریم از اینکه پایان این جمله به‌وضوح دیدگاه چرک آمریکایی‌ها را نسبت به ما نشان می‌دهد اما نکته جالب این است که چنین فرماندهی با چنین رویکرد خصمانه‌ای، حمله اسرائیل را شرم‌آور خوانده و پدافند ایران را غیر قابل نفوذ. در واقع کسی که با ملت ایران چنین دشمنی‌های آشکاری دارد، به این شکل اظهار نظر کرده. آن‌وقت ایران اینترنشنال طوری خبرش را پخش کرده گویا درکش از این مقام نظامی بالاتر است!

مگر ما فقط اس 300 داریم؟!
گزارش جالب دیگر، گزارش «یورو نیوز» (رسانه و تلویزیون غربی است) که درباره حمله اسرائیل به ایران نوشته: «نیروهای مسلح ایران روز یکشنبه ویدئویی را منتشر کرده‌اند که می‌گویند مربوط به اتاق عملیات پدافند موشکی به هنگام حمله اسرائیل بوده است. در این تصاویر صدای یک اپراتور در «رادار قدس» شنیده می‌شود که می‌گوید «دو فروند پرنده ناشناس نزدیک‌شونده» را مشاهده کرده است. افسری در این فیلم اعلام می‌کند که موشکی با سرعت ۷۰۰ کیلومتر را مشاهده کرده و سپس صدایی به گوش می‌رسد که می‌گوید: «هدف مورد نظر منهدم شد، برویم برای هدف بعدی». در این تصاویر، سامانه پدافندی «سوم خرداد» دیده می‌شود. سامانه «سوم خرداد» یک سامانه موشکی زمین‌به‌هوای ضدهوایی میان‌برد ساخت ایران است که نام آن برای اولین بار با شلیک به پهپاد آمریکایی در سال ۱۳۹۸ بر سر زبان‌ها افتاد.» در واقع حتی «یورو نیوز» هم می‌داند که ایران در رویکرد پدافندی خود فقط اس 300 ندارد و این تنها سامانه‌ پدافندی ایران نیست اما ایران اینترنشنال گویا نمی‌داند و فقط می‌خواهد در خبر ساختگی خود روی این موضوع تأکید کند که سیستم دفاعی ایران کاملا منهدم شده!

یکی احتیاط می‌کند، دیگری دروغ می‌گوید!
ایران در این سال‌ها انواع و اقسام سامانه‌های پدافندی بومی ساخته است؛ از  جمله «باور 373»، «سوم خرداد»، «پانزده خرداد»، «صیاد»، «آذرخش»، «طبس» و.... اما وال استریت ژورنال و به تبع آن ایران اینترنشنال به عمد فقط روی سامانه اس 300 تمرکز می‌کنند و بعد هم درباره آن دروغ‌پردازی می‌کنند تا به هدف خود برسند. درحالی‌که شما وقتی به گزارش «یورو نیوز» مراجعه کنید، می‌بینید نوشته است: «برای برآورد دقیق‌تر از نحوه عملکرد سیستم پدافندی ایران باید تا انتشار تصاویر ماهواره‌ای بیشتر یا اسناد معتبر قابل راستی‌آزمایی از سوی طرف‌های درگیر یا منابع مستقل منتظر ماند.» در واقع این رسانه غربی تلاش می‌کند احتیاط داشته باشد تا اخبار تخیلی به خورد مخاطب خود ندهد. اما شما در نقطه مقابل وال استریت ژورنال و به تبع آن ایران اینترنشنال را می‌بینید که به‌راحتی به خیال‌پردازی‌های خود دامن می‌زنند. بنابراین زمانی که می‌بینید منابع گوناگون، به اشکال مختلف در حال مخابره اخبار هستند، قاعدتا باید احتیاط کنید و بدانید که بعضی از آن‌ها در حال دروغ‌سازی و سناریوپردازی هستند.

 


 
http://shahrvand-newspaper.ir/News/Main/255611/دروغ-های-باورنکردنی! -