خوراکی‌های ظاهراً مفید اما مضر به حال کودکان مستعد دیابت
 

 

نتایج یک تحقیق جدید نشان داد کودکانی که مستعد ابتلا به دیابت نوع یک هستند و «موز»، «جو» و «ماست» می‌خورند بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند. طی مطالعه‌ای که در موسسه سلامت و رفاه رژیم غذایی فنلاند انجام شده است، گندم نیز به عنوان یک عامل خطر برای شکل خودایمنی دیابت تشخیص داده شد. در طرف مقابل، سبزیجاتی مانند بروکلی، کلم و گل‌کلم اما دارای اثر محافظتی توصیف شده‌اند. به گفته پروفسور ویرتانن، محقق موسسه سلامت و رفاه رژیم غذایی فنلاند، این واقعیت که برخی از میوه‌ها حاوی آفت‌کش‌ها هستند ممکن است توضیح دهد که چرا برخی از آن‌ها باعث افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع یک می‌شوند، اما برخی دیگر احتمال ابتلا به آن را کم می‌کنند.
در پژوهش انجام شده، ۵ هزار کودک فنلاندی که از نظر ژنتیکی مستعد ابتلا به این بیماری بودند، از بدو تولد تا سن 6 سالگی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. یافته‌ها نشان داد ۹۴ نفر از این کودکان تا 6 سالگی به دیابت نوع یک و ۲۰۶ نفر دیگر نیز به خودایمنی جزایری مبتلا شدند. این محققان ۳۴ گروه غذایی مختلف را مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند و دریافتند که هرچه کودکان اغذیه‌هایی مانند موز، جو دوسر یا چاودار (گیاهی از خانواده گندمیان که دانه‌اش برای تهیه آرد و نان استفاده می‌شود) بیشتر مصرف کنند، خطر ابتلا به این بیماری در آن‌ها بیشتر می‌شود. در طرف مقابل معلوم شده است خوردن توت فرنگی، بلوبری، تمشک، انگور فرنگی سیاه و سایر توت‌ها از کودکان در برابر این بیماری محافظت می‌کنند.

 


 
http://shahrvand-newspaper.ir/News/Main/252378/--خوراکی‌های-ظاهراً-مفید-اما-مضر-به-حال-کودکان-مستعد-دیابت