ابتکار محققان برای تولید شیر طلایی با زردچوبه و شیر سویا
 

 

شیر طلایی که به آن لته طلایی یا لته زردچوبه نیز می‌گویند، از شیر، زردچوبه و ادویه‌های دیگر تشکیل شده و گزینه خوبی برای افرادی است که می‌خواهند از مصرف کافئین یا قهوه خودداری کنند و در عین حال از یک طعم بی‌نظیر لذت ببرند. این نوشیدنی در واقع یک نسخه از نوشیدنی سنتی هندی «هالدی دود» است که اغلب به عنوان یک درمان خانگی برای سرماخوردگی مورد استفاده قرار می‌گیرد. زردچوبه ترکیب زیست‌فعال «کورکومین» را در بر دارد. کورکومین نوعی پلی‌فنل است که پژوهشگران اثرات بالقوه ضد التهابی و آنتی‌اکسیدانی آن را مورد بررسی قرار داده‌اند. محققان مدت‌هاست در این فکر هستند تا ترکیبات زیست‌فعال مانند کورکومین را در شیرهای گیاهی بگنجانند و آنها را به سطح مغذی بودن مشابه شیر گاو برسانند.
با وجود این، جدا کردن کورکومین از زردچوبه دشوار است و معمولا به روش‌های استخراج پیچیده‌ای شامل حلال‌های آلی، چندین روز زمان و انرژی زیاد نیاز دارد. علاوه بر این، این ترکیب به مرور زمان تجزیه می‌شود و عمر مفید آن کاهش می‌یابد. اما آنتونی سوریامیهارجا، دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه جورجیا و همکاران او به موفقیت‌هایی در این زمینه دست پیدا کرده‌اند. در واقع آن‌ها موفق شده‌اند با آزمایشات فنی و دقیق کورکومین موجود در زردچوبه را استخراج کنند. محصول به دست آمده که شبیه به یک پودر است خیلی راحت به شیرهای گیاهی از جمله شیر سویا اضافه شده و خاصیتی همچون وجود زردچوبه در شیر گاو یا گوسفند را به مصرف‌کننده ارائه می‌دهد.

 


 
http://shahrvand-newspaper.ir/News/Main/251224/-ابتکار-محققان-برای-تولید-شیر-طلایی-با-زردچوبه-و-شیر-سویا