هشدار رئیس انستیتو تغذیه کشور
 
برخی سوسیس و کالباس‌ها حاوی سم نیترات هستند
 

 

شهروند| ماجرای آلودگی موادغذایی و برخی سبزیجات‌ها، موضوع جدیدی نیست. پیش از این هم هشدارهای زیادی نسبت به استفاده از این مواد نیترات‌دار، داده شده بود، این‌بار رئیس انستیتو تغذیه کشور، از آلودگی برخی سوسیس و کالباس‌ها به این مواد سمی، خبر می‌دهد. او می‌گوید نه فقط این فرآورده‌های گوشتی که سیب‌زمینی و پیازها هم نیترات دارند. محمد حاجی‌فرجی، می‌گوید: «مصرف زیاد این مواد، شانس ابتلا به بیماری‌های بدخیم و سرطان‌ها را افزایش می‌دهد.» او به موضوع نیترات در آب آشامیدنی تهران اشاره می‌کند. «نیترات یکی از عناصری محسوب می‌شود که در آب، خاک و محصولات فرآوری شده صنعتی می‌تواند وجود داشته باشد. نیترات موجود در آب و خاک در بعضی موارد اجتناب‌ناپذیر هستند اما نیترات داخل آب مخصوص آبهای معدنی نمی‌شود چرا که نظارت بر آنها دقیق است اما به دلیل گستردگی شبکه آب آشامیدنی کشور گاهی نیترات در آب لوله‌کشی دیده می‌شود.» او در توضیح بیشتر به فارس می‌گوید: «بحث اصلی وجود نیترات در مواد صنعتی است چرا که با نظارت انجام شده این محصولات نباید نیترات داشته باشند، این محصولات حدود استانداردی دارند که صنعتگران موظف به رعایت آن هستند.»  حاجی‌فرجی در مورد آلودگی برخی فرآورده‌های پروتیینی تأکید می‌کند: «در سال‌های قبل سوسیس و کالباس‌های ایرانی حاوی نیترات بیش از حد استاندارد بودند اما اکنون این میزان کاهش یافته است اما همچنان در بعضی موارد مشاهده می‌شود. بیشتر فرآورده‌های پروتیینی غیراستاندارد مشکل دارند و با نظارت سازمان غذا و دارو نیترات فرآورده‌های دارای استاندارد زیر حد مجاز هستند گرچه هنوز برخی سوسیس کالباس‌ها دارای نیترات هستند.»
رئیس انستیتو تغذیه کشور هشدار می‌دهد: «این فرآورده‌ها وقتی با روغن ترکیب و پخته می‌شوند، در آنها ایجاد نیتروزامین کرده که مصرف درازمدت آنها شانس ابتلا به بیماری‌های بدخیم و سرطان‌ها را افزایش می‌دهد.» به گفته او، نیترات در محصولات کشاورزی نیز مشاهده می‌شود که این نیترات از طریق خاک یا استفاده نادرست از کودها به وجود می‌آید. «در این میان محصولات غده‌ای شکل مانند سیب‌زمینی و پیاز بیشتر نیترات موجود در خاک و کود را به خود جذب می‌کند.» او تأکید می‌کند: «این نتایج در تحقیقات سازمان تحقیقات آفات و نباتات وزارت جهاد به اثبات رسید و هم وزارت جهاد کشاورزی و هم وزارت بهداشت به دنبال اصلاح کشت و استفاده از کودها هستند.»

 


 
http://shahrvand-newspaper.ir/News/Main/25087/برخی-سوسیس-و-کالباس‌ها -حاوی-سم-نیترات-هستند