آخرین وضع ازدواج و طلاق باز هم نااميد كننده است
 
فقط20‌میلیارد تومان اعتبار برای پیشگیری
 

 

مدیرکل دفتر آمار و اطلاعات جمعیتی و مهاجرت سازمان ثبت‌احوال کشور در هفتصد و پنجاه و نهمین جلسه شورایعالی انقلاب فرهنگی گزارش مفصلی درباره وضع ازدواج و مشکلات مرتبط با آن و نیز آسیب‌های طلاق عنوان کرد. علی‌اکبر محزون در این جلسه با بیان این‌که امسال حدود 750‌هزار ازدواج ثبت‌شده اما این رقم نسبت به‌سال گذشته دارای رشد منفی است، گفت: نرخ طلاق در استان‌های مختلف کشور نیز نسبت به سال‌های گذشته افزایش داشته است که این مسأله علل مختلف اقتصادی، فرهنگی، آموزشی و اجتماعی دارد. در سال‌های اخیر آمار ثبت ازدواج با روند کاهشی روبه‌رو شده؛ به‌طوری که از‌ سال 1390 با رشد منفی 9/1‌درصد و پس از آن در‌سال 1391 با رشد منفی 1/5 ‌درصد و در‌سال 1392 منفی 7/6 درصد که در 9ماهه ‌سال‌جاری (1393) به منفی 2/7 درصد نسبت به مدت مشابه ‌سال‌قبل رسیده است.
براساس گزارش سایت سازمان ثبت‌احوال، وی تصریح کرد: آمار ثبت طلاق نیز در سال‌های اخیر با نوساناتی، دارای رشد صعودی بوده؛ به‌طوری که از‌سال 1390 با رشد 1/4 درصد،‌ سال 1391 با رشد 2/5 درصد، در ‌سال 1392 با رشد 4/3 درصد و در 9‌ماهه ‌سال‌جاری با رشد 2/8 درصدی نسبت به مدت مشابه ‌سال‌قبل مواجه بوده است.
پيش از اين دکتر همایون‌ هاشمی، رئیس سازمان بهزیستی از اختصاص 20‌میلیارد تومان اعتبار برای پیشگیری و کاهش طلاق در‌سال 94 خبر داد و گفت: طلاق عاطفی نسبت به‌سال گذشته در کشور افزایش یافته است. براساس اطلاعات به‌دست آمده و مقایسه آمارهای طلاق در سال‌های گذشته مشخص شده که طلاق در میان خانواده‌ها افزایش داشته است. بر همین اساس سازمان بهزیستی طرح جامع «بشیر» را برای کاهش طلاق و توانمندسازی خانواده‌ها در سراسر کشور اجرا می‌کند و بودجه خوبی را نیز برای آن در نظر گرفته است. در‌ سال 91 میزان طلاق 150‌هزار و 324 مورد اعلام شده که این آمار در‌ سال 92 با رشد 2/13 درصدی به 155‌هزار و 369 مورد افزایش یافته و این نشان‌دهنده افزایش طلاق در کشور است.
مي‌دانيم كه 10 دلیل عمده عدم مسئولیت‌پذیری، طلاق‌عاطفی، اعتیاد، دخالت اطرافیان، کمبود مهارت‌های زندگی، بیکاری، عدم‌تسلط به مهارت‌های حل‌مساله، عدم‌حمایت‌های روانی و عاطفی، پایین‌بودن آستانه تحمل و همچنین عدم بلوغ فکری ازجمله دلایل مهم درخواست طلاق هستند. بايد ديد اين 20‌میلیارد تومان اعتبار برای پیشگیری و کاهش طلاق به داد خانواده‌ها مي‌رسد؟ با توجه به اين‌كه بیشترین دلیل درخواست طلاق، عدم مسئولیت‌پذیری با 49/9 درصد است و طلاق عاطفی 4/9 درصد اعلام شده که نشان‌دهنده افزایش آمار آن در کشور است، نمي‌شود قضاوت كرد كه طرح بشير تا چه حد موفق بوده اما اين روزها شاهد آغاز بي‌سر و صداي مرحله دوم آن هستيم. اميدواريم كه گزارش كار مرحله اول را مسئولان مربوطه ارایه دهند. اما مرحله دوم اين طرح كه احتمالا بودجه ‌سال آينده را مي‌بلعد چيست و آيا نجات‌دهنده خواهد بود؟
همایون ‌هاشمی در حاشیه انعقاد تفاهمنامه بهزیستی و قوه‌قضائیه در ساماندهی مراکز مشاوره،‌ گفته بود: تحکیم خانواده با آموزش‌های میدانی پیش از ازدواج، زندگی پس از طلاق، فرزندآوری و سایر آسیب‌ها در فصل مشترک بین دو دستگاه انجام می‌شود. رئیس سازمان بهزیستی از پایان فاز اول طرح بشیر خبر داد و گفت: در این طرح با ایجاد 1300 مرکز مشاوره و 850کلینیک مشاوره، توانسته‌ایم سهم مهمی در مشاوره پیش از ازدواج ایفا کنیم. همچنین فاز دوم این طرح به‌زودی اجرایی می‌شود.
اما آيا با توجه به 10 دليل عمده طلاق، آيا مشكل را فقط در نبود مراكز مشاوره و كلينیك مشاوره دانست؟ شايد وظيفه بهزيستي و قوه‌قضائيه اين‌گونه ايجاب مي‌كند! شايد بناست بخش‌هاي ديگر را نهادها و وزارتخانه‌هاي ديگر پوشش دهند! اما آيا ما شاهد تقسيم‌كار روشني در اين راستا هستيم؟ اين تقسيم‌كار، كي و چگونه صورت پذيرفته است؟ گزارش كار نهايي را چه‌كسي بايد بدهد؟


 
http://shahrvand-newspaper.ir/News/Main/24267/فقط20‌میلیارد-تومان-اعتبار-برای-پیشگیری-