شهروند| «هنوز افرادی به دلایل مختلف ازجمله سودجویی از فاضلاب برای آبیاری مزارع استفاده میکنند.» این اظهارات صریح مدیرکل دفتر سلامت محیط و کار وزارت بهداشت است. خسرو صادقنیت که بهتازگی این مسئولیت را در وزارت بهداشت به عهده گرفته، برای دومینبار، در دو هفته گذشته، به صورت مستقیم درباره آلودگیها صحبت میکند.
نخستینبار هفدهم بهمنماه بود زمانی که از احتمال آلودگی آب برخی مناطق جنوبی تهران خبر داد و دومینبار نیز روز گذشته زمانیکه گفت مزارع حاشیه تهران هنوز با آب فاضلاب
آبیاری میشوند.
موضوعی که مسئول سابق دفتر سلامت محیطوکار این وزارتخانه، به شدت آن را تکذیب میکرد. صادقنیت حالا به ایسنا میگوید: «دانشگاههای علوم پزشکی کشور که در این زمینه متولی هستند و بهعنوان سیستم کنترلی و نظارتی وزارت بهداشت عمل میکنند، نسبت به این موضوع پیگیر هستند و تخلفاتی را که در این زمینه رخ میدهد، پیگیری میکنند.»
او با بیان اینکه آبیاری مزارع با آب فاضلاب، در برخی مناطق ازجمله حاشیه تهران دیده میشود، تأکید کرد که دانشگاههای علوم پزشکی پیگیر این مسأله هستند و با افراد متخلف برخورد
قانونی میکنند.
با این همه او معتقد است که: «آمار اینگونه تخلفات محدود است، اما درحال حاضر مراکزی که این اتفاق در آنها رخ داده و کشاورزانی که این تخلفات را انجام دادند و از سیر قانون خارج شدند به مراجع قضایی معرفی شده و طبق قانون با آنها برخورد شده است.»
این مسئول در وزارت بهداشت، بر اطلاعرسانی مردم در زمینه شناسایی این تخلفات تأکید میکند. «اطلاعرسانی مردم در مورد آبیاری مزارع با فاضلاب میتواند کمک بزرگی به وزارت بهداشت باشد. به هرحال کسانی هستند که دور از چشم ماموران ما از این موضوع سوءاستفاده کرده و مرتکب چنین تخلفاتی شوند و بهرغم اینکه برخی متخلفان به وسیله حوزه نظارتی ما شناسایی و با آنها برخورد میشود، ممکن است برخی متخلفان شناسایی نشوند.»
او از مردم میخواهد تا از طریق سامانه1490به وزارت بهداشت کمک کرده تا بتوان در زمینه شناسایی و برخورد با متخلفان
اقدام کرد.