فشار روانی در بروز سرطان، بیماری‌های قلبی و آسم موثر است
 

 

یک روانشناس بالینی گفت: استرس هر نوع تغییر در شرایط فرد است که او را وادار به سازگاری مجدد می‌کند و بیماری‌های قلبی و عروقی، آسم، تیرویید، زخم معده، بی‌نظمی‌های قاعدگی و حتی سرطان نتیجه استرس در افراد است.
عبدالله امیدی در گفت‌وگو با فارس، استرس را هر نوع تغییر در شرایط فرد عنوان کرد و اظهار داشت: وقتی فردی دچار استرس می‌شود، نیاز به سازگاری مجدد دارد و او باید برای سازگاری جوابگوی وضعیتی باشد که از او تقاضا می‌شود.
عوامل بیرونی و درونی استرس کدام است
این متخصص حوزه بهداشت و روان گفت: عوامل درونی و بیرونی موجب فشار درونی در فرد می‌شود. ارزیابی‌های فرد، شناخت‌های او از موقعیت، مهارت‌ها و استعدادهای وی و میزان کنترل جزو عوامل درونی استرس است که در شدت و کنترل آن موثر است. وی ادامه داد: عوامل بیرونی نیز مانند مشکلات شغلی، تحصیلی، خانوادگی، از دست دادن عزیزان، حوادث غیرمترقبه، بدهی و وام موجب بروز استرس می‌شود.
استرس فرد را آماده جنگ و گریز می‌کند
امیدی اظهار داشت: استرس موجب آزاد شدن برخی هورمون‌ها در بدن می‌‌شود و درنهایت فرد را آماده جنگ و گریز می‌کند، تحت این شرایط سیستم ایمنی بدن ضعیف می‌شود و به دلیل این‌که سیستم عصبی در حالت فعالیت قرار می‌گیرد به عبارتی کل بدن تحت‌تأثیر سیستم‌های هورمونی و عصبی قرار می‌گیرد که در درازمدت در صورتی که فرد زمینه‌های جسمانی داشته باشد موجب آسیب او می‌شود.
آسم، تیرویید و زخم معده نتیجه استرس‌های درازمدت
وی افزود: بیماری‌های قلبی و عروقی، آسم، تیروئید، زخم معده، بی‌نظمی‌های قاعدگی و حتی سرطان نتیجه استرس در افراد است.
این روانشناس بالینی اظهار داشت: استرس در ایجاد، عدم بهبودی و عود بیماری‌های جسمانی موثر است؛ همچنین فشار روانی از نظر روانشناختی موجب اضطراب، نگرانی، حالت‌های خشم و احساس ناامنی در فرد می‌شود.
گوش به‌زنگی، تحریک‌پذیری و اختلال
 در حافظه نتیجه استرس حاد
وی افزود: اگر استرس شدید باشد، ممکن است فرد دچار اختلال پس از سانحه یا استرس حاد شود. این افراد معمولا علایم شدیدتری دارند و ممکن است علایم گوش‌به‌زنگی، تحریک‌پذیری، اختلال در حافظه و شناخت در تمرکز و سیستم هیجانی به شکل اضطراب شدید را تجربه کند.
این متخصص حوزه بهداشت روان گفت: مبتلایان به اختلال پس از سانحه تجربه مجدد روانی استرس تجربه شده را خواهند داشت و محرکی که تداعی‌کننده آن استرس است، موجب میل به اجتناب و انزوا در مبتلایان می‌شود.
حمایت اطرافیان موجب
 کاهش استرس  در فرد می‌شود
این روانشناس بالینی تصریح کرد: اثرات روانی استرس بستگی به نوع و شدت آن و منابع درونی فرد دارد، نوع پردازش اطلاعات از خود و موقعیت و داشتن حمایت اطرافیان می‌تواند شدت استرس را تعیین کند.

 


 
http://shahrvand-newspaper.ir/News/Main/24029/فشار-روانی-در-بروز-سرطان،-بیماری‌های-قلبی-و-آسم-موثر-است