سایت امید هستهای ایران در گزارشی پیرامون تیم مذاکرهکننده هستهای کشورمان، ترکیب صالحی و ظریف در این تیم را بهعنوان برگ برنده ایران در مذاکره با 1+5 ارزیابی کرد و نوشت: دوره مدیریت و هدایت مشترک تیم «ظریف - صالحی»، تفاوت مهم و اثرگذاری بیشتری نسبت به مذاکرهکنندگان در دورههای پیش دارد.
بنابر این گزارش حضور فعالانه و کاملا هماهنگ تیم مذاکراتی ایران باعث شده ایران به لحاظ فنی و سیاسی همواره با «دست پر» در جلسات مذاکراتی حضور داشته باشد. شاید به همین دلیل است که گروه کشورهای 1+5 گاهی روش و منش دیگری برای به انحراف کشاندن مذاکرات در پیش میگیرند.
بسیاری از ناظران سیاسی و کارشناسان غربی حضور محمدجواد ظریف در رأس تیم «سیاسی - دیپلماتیک» مذاکرات هستهای را یک عامل مهم و اثرگذار در پیشبرد اهداف ایران در مذاکرات میدانند و میگویند: او میداند چطور مذاکرات سیاسی و دیپلماتیک را به صورت منطقی پیش ببرد.
از سوی دیگر علیاکبر صالحی، معاون رئیسجمهوری و رئیس سازمان انرژی اتمی که در صفحه «ویکی پدیا» از او بهعنوان «مهندس هستهای» یاد شده، دکترای مهندسی هستهای خود را از دانشگاه MIT آمریکا دریافت کرده است. ضمن آنکه نمایندگی ایران در سازمان بینالمللی انرژی اتمی و وزیر امور خارجه کشور را در کارنامه خود دارد. مجموع این عوامل از او چهره «دیپلمات فنی» در ساحت حاکمیتی جمهوری اسلامی ایران ساخته است.
دانش و توان فنی – دیپلماتیک تیم «ظریف- صالحی»، هماهنگی و نزدیکی دیدگاههای این دو دیپلمات برجسته کشورمان و درجه بالای ولایتپذیری آنها موجب شده رفتار و گفتار تیم مذاکرهکننده ایرانی در مقابل گروه کشورهای 1+5 بسیار منطقی، معقول و با صلابت جلوه کند. نکته حایزاهمیت دیگر آنکه گروه کشورهای 1+5 به دلیل شناختی که از تسلط فنی و دیپلماتیک تیم «ظریف - صالحی» دارند هم در مذاکرات با ارادهای جدی حاضر میشوند و هم میدانند که این دو کارشناس جمهوری اسلامی ایران وقتی در کنار یکدیگر قرار گرفتهاند، برای مذاکره – مذاکره نمیکنند بلکه برای رسیدن به نتیجه پای میز مذاکرات نشستهاند و این خود در اتمسفر مذاکرات هستهای اثر مثبتی میگذارد، موضوعی که در ادبیات گفتاری و رفتاری گروه کشورهای 1+5 بهویژه ایالات متحده آمریکا نیز در نحوه مواجهه با تیم مذاکراتی ایران اثرگذاشته است.