جیوه عامل بروز بیماری‌های خود ایمنی در زنان
 

 

نتایج به دست آمده در یک بررسی انجام می‌دهد جیوه موجود در غذاهای خوراکی می‌تواند با اختلال‌های خود ایمنی در زنان مرتبط باشد.
بیماری‌های خود ایمنی به عارضه‌هایی اطلاق می‌شود که سیستم ایمنی بدن عملکرد خود را به درستی انجام نمی‌دهد و سلول‌های سالم را مورد حمله قرار می‌دهند. بیماری‌هایی همچون روماتویید آرتریت، ام‌اس، بیماری التهابی روده و لوپوس ازجمله این عارضه‌ها به حساب می‌آید.
«امیلی سومرز» محقق ارشد این مطالعه از دانشگاه میشیگان گفت: تاکنون شناخت درستی در مورد علت ابتلای افراد به بیماری‌های خود ایمنی به دست نیامده‌ است. همچنین از بررسی‌های انجام شده روی ژنتیک افراد مبتلا سرنخی حاصل نشده به همین دلیل معتقدیم مطالعه فاکتورهای زیست محیطی در فهم علت بروز این‌گونه بیماری‌ها و روش‌های مقابله با آنها می‌تواند کمک‌کننده باشد.
در این بررسی مشخص شد جیوه موجود در خوراکی‌های دریایی می‌تواند فاکتور اصلی خطرزا در بروز بیماری‌های خودایمنی باشد و این خطر در زنانی که در سن بارداری هستند بیشتر است.
در این مطالعه محققان به بررسی اطلاعات تعدادی زن 16 تا 49‌سال در فاصله سال‌های 1999 تا 2004 پرداختند که حاکی از آن بود، قرار گرفتن در معرض جیوه موجب تولید پروتیینی به نام «اتو آنتی‌بادی» در بدن می‌شود. این نوع پروتیین زمانی شکل می‌گیرد که سیستم ایمنی قادر به تشخیص سلول‌های سالم از ناسالم نیست. درحالی‌که در این مطالعه وجود رابطه بین قرار گرفتن در معرض جیوه با افزایش احتمال ابتلا به بیماری‌های خودایمنی مشاهده شده ارتباط علت معلولی بین آن دو تأیید نشده‌ است.
به گزارش هلث‌دی‌ نیوز، درحالی‌که وجود پروتیین «اتو آنتی بادی» در بدن ضرورتا به بیماری‌های خود ایمنی منتهی نمی‌شود؛ اما می‌تواند شاخص قابل توجهی برای احتمال ابتلا به بیماری‌های خود ایمنی باشد.


 
http://shahrvand-newspaper.ir/News/Main/23906/جیوه-عامل-بروز-بیماری‌های -خود-ایمنی-در-زنان-