افزایش ورودی‌های جدید به بازار اشتغال
 
نرخ بیکاری فارغ‌التحصیلان دانشگاه ۱۱.۴درصد شد دولت توجه خاصی به اشتغال بانوان دارد. افزایش 60 هزارنفری جمعیت شاغل بانوان از دستاوردهای دولت است
 

معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت کار گفت: «نرخ بیکاری میان دانش‌آموختگان دانشگاهی در دو سال اخیر از ۱۳.۸درصد به ۱۱.۴درصد رسیده و بر این اساس، اختلاف در بیکاری دانش‌آموختگان دانشگاهی و کل بیکاران به ۳.۵درصد رسیده است.»
به گزارش تسنیم، بازارها اشباع شده و رشته‌های تحصیلی که شغلی برای آنها در کشور وجود ندارد، به کابوس شبانه‌روزی فارغ‌التحصیلان دانشگاهی تبدیل شده است.
 گزارش‌های سازمان فنی‌وحرفه‌ای حکایت از این دارد که 40درصد از مراجعه‌کنندگان برای کسب مهارت را فارغ‌التحصیلان دانشگاهی تشکیل می‌دهند. متاسفانه آموزش‌های عالی به قدری کفایت نمی‌کند که فرد بعد از پایان تحصیلات دانشگاهی بتواند مشغول بازار شود. در کنار هزاران دلیل برای پیدا نکردن شغل فارغ‌التحصیلان، عدم‌مهارت کافی مسئله مهمی است که باید به آن توجه شود.»
محمود کریمی بیرانوند، معاون وزیر کار، با اشاره به اینکه ایجاد سالانه یک‌میلیون شغل مسئله بیکاری را در کشور ریشه‌کن نمی‌کند، گفت: «ایجاد سالیانه یک‌میلیون شغل حتی اگر به‌صورت مکرر هم انجام شود، بدون شک مسئله بیکاری را در کشور ریشه‌کن نخواهد کرد. طبق آمار مرکز آمار ایران، هم‌اکنون حدود 2میلیون بیکار در کشور وجود دارد که 41.5درصد این تعداد جمعیت بیکار فارغ‌التحصیلان دانشگاهی هستند.» مطابق آخرین گزارش مرکز آمار در پاییز 1402، به میزان 41.5درصد جمعیت 15ساله و بیشتر، از نظر اقتصادی فعال بوده‌اند، یعنی در گروه شاغلان یا بیکاران قرار گرفته‌اند. بررسی تغییرات نرخ مشارکت اقتصادی حاکی از آن است که این نرخ نسبت به فصل مشابه سال قبل (پاییز 1401) 0.5درصد افزایش یافته است. بررسی نرخ بیکاری جمعیت 15ساله و بیشتر فارغ‌التحصیلان آموزش عالی نشان می‌دهد 11.4درصد از جمعیت فعال فارغ‌التحصیل آموزش عالی بیکار بوده‌اند. این نرخ بین زنان نسبت به مردان و در نقاط روستایی نسبت به نقاط شهری بیشتر بوده است. بررسی روند تغییرات این نرخ حاکی از کاهش 1.1درصدی در پاییز 1402 نسبت به فصل مشابه سال قبل است.
در پاییز 1402 سهم جمعیت بیکار فارغ‌التحصیل آموزش عالی از کل بیکاران 42.8درصد بوده است. این سهم بین زنان نسبت به مردان و در نقاط شهری نسبت به نقاط روستایی بالاتر است. بررسی تغییرات این شاخص نشان می‌دهد که نسبت به فصل مشابه سال قبل 0.4درصد افزایش داشته است.
 در پاییز 1402 سهم جمعیت شاغل فارغ‌التحصیل آموزش عالی از کل شاغلان 27.5درصد بوده است. این سهم بین زنان نسبت به مردان و در نقاط شهری نسبت به نقاط روستایی بالاتر است. بررسی تغییرات این شاخص نشان می‌دهد که نسبت به فصل مشابه سال قبل 1.1درصد افزایش یافته است.

تاکید بر اشتغال فارغ‌التحصیلان
ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهوری، در چند روز اخیر در جلسه شورای‌عالی اشتغال از دبیرخانه شورای‌عالی اشتغال خواست تا درباره حل مسئله اشتغال فارغ‌التحصیلان راهکارهای مناسب و موثر را تدوین کند. محمود کریمی بیرانوند، معاون اشتغال وزارت کار، درباره آخرین وضعیت بازار کار گفت: «فضای کسب‌وکار در دولت سیزدهم مسیر رو به رشد داشته، به طوری که از تابستان 1400 تا 9ماه امسال آمارها نشان می‌دهد بازار کار در استان‌ها روبه رشد بوده است.» او افزود: «نرخ مشارکت اقتصادی نیز با نیم‌درصد افزایش به 41.5درصد رسید و جمعیت شاغل و جمعیت فعال نیز افزایش یافت.» معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی خاطرنشان کرد: «میزان ورودی به بازار کار در این دولت در پاییز امسال 612هزار نفر ثبت شده، این رقم از تابستان سال 1400تا پاییز امسال روند مثبت و صعودی داشته و به صورت پلکانی افزایش یافته است.» کریمی بیرانوند اظهار کرد: «همچنین خالص اشتغال هر فصل در کشور از تابستان 1400 تا 9ماه امسال روند صعودی و مثبت داشت، به طوری که در سه فصل اول امسال براساس گزارش مرکز آمار، خالص اشتغال بیش از 700هزار نفر بود.» او گفت: «اکنون 8.1درصد از جمعیت شاغل کشور اشتغال ناقص دارند، به این معنا که این افراد کمتر از 44ساعت در هفته کار دارند که البته تلاش می‌شود تا پایان دولت سیزدهم، این وضعیت بهبود یابد.»
معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بیان کرد: «نرخ بیکاری میان دانش‌آموختگان دانشگاهی نیز در دو سال اخیر از 13.8درصد به 11.4درصد رسیده و بر این اساس، اختلاف در بیکاری دانش‌آموختگان دانشگاهی و کل بیکاران به 3.5درصد رسیده است.»
کریمی بیرانوند با اشاره به اینکه دولت توجه خاص به اشتغال بانوان دارد، اظهار کرد: «افزایش 500هزار نفری جمعیت فعال بانوان، افزایش 600هزار نفری جمعیت شاغل بانوان و کاهش 50هزار نفر جمعیت بیکار زنان از دستاوردهای این دولت است.»
او گفت: «نرخ بیکاری زنان در این دولت از 15.7درصد به 14.2درصد و نرخ بیکاری دانش‌آموختگان دانشگاهی این قشر نیز از 22.6درصد به 19.4درصد رسیده است و نیمی از بانوان فارغ‌التحصیل دانشگاهی کشور شاغل هستند.» معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی خاطرنشان کرد: «این دستاوردها در نتیجه اهتمام دولت برای بهبود فضای کسب‌وکار به دست آمده است و نشان از پاسخگوبودن مسئولان در این دولت در زمینه اشتغال دارد.» او گفت: «نظارت‌های جدی در طرح‌های اشتغالزایی و احیای 6هزار و 500واحد تولیدی راکد و بازگشت به فعالیت آنان هم در این‌باره موثر بوده است. دولت در ایجاد اشتغال از کمیت عبور کرده و اکنون هدف ما ارتقای کیفیت در این زمینه است.»
او با تاکید بر نقش کسب‌وکارهای خرد در رونق اشتغال بیان کرد: «80درصد از بار اشتغال بر دوش مشاغل خرد است، از این‌رو باید در پرداخت تسهیلات به این مشاغل توجه ویژه شود، زیرا این کسب‌وکارها نقش ارزنده در ارتقای وضعیت اشتغال در کشور دارند.»


 
http://shahrvand-newspaper.ir/News/Main/238080/افزایش--ورودی‌های-جدید-به-بازار-اشتغال -