روایت‌های اسرای آزادشده از زندان‌های اسرائیل که اکثریت قریب به اتفاق آنها بدون هیچ اتهامی، سال‌ها در بند بودند
 
با روحیه ولی خسته به خانه رسیدند
 
به گزارش سی‌ان‌ان، 98درصد زندانیان فلسطینی که طی پنج روز گذشته و طبق توافق آتش‌بس از زندان‌های اسرائیل آزاد شده‌اند، هیچ گونه اتهامی نداشته و هرگز محاکمه نشده بودند
 

  [راضیه زرگری] «در زندان دیمون، 6 زندانی در اتاقی بودیم که مساحت آن برای ما نسبتا کافی بود. پس از 7 اکتبر، در اتاقی مشابه 11 نفر شدیم که بیشتر زندانیان روی زمین هم فضای کافی برای خواب نداشتند. آب آشامیدنی نداشتیم و اجازه خرید آب هم از ما در دو ماه اخیر گرفته شد.» سماح 24 ساله، پس از آزادی از بند اسارت صهیونیست‌ها شرایط زندان‌های اسرائیل  را بعد از  7 اکتبر «وحشیانه» توصیف می‌کند.
حدود 119 زن و کودک فلسطینی از روز جمعه به عنوان بخشی از توافق آتش‌بس میان اسرائیل و حماس از بند زندان‌ها و بازداشتگاه‌های اسرائیل آزاد شده‌اند. در مقابل، گروه مقاومت فلسطین 49 گروگان اسرائیلی و 17 شهروند خارجی را که در جریان عملیات 7 اکتبر اسیر شده بودند، آزاد کرد. سماح صوف، زندانی فلسطینی 24 ساله، که روز یکشنبه آزاد شد، به نیوعرب گفت: «شرایط بازداشت ما پس از 7 اکتبر بسیار بدتر شد و به سطوح بی‌سابقه‌ای رسید. در زندان دیمون، 6 زندانی در اتاقی بودیم که مساحت آن برای ما نسبتا کافی بود. پس از 7 اکتبر، در اتاقی مشابه 11 نفر شدیم که بیشتر زندانیان روی زمین هم فضای کافی برای خواب نداشتند. »

اجازه خرید آب آشامیدنی نداشتیم؛ دسترسی به آب غیرتصفیه هم در حد یکی دو ساعت در روز
بر اساس برخی گزارش‌ها، مقامات زندان اسرائیل دسترسی زندانیان به برق و آب را به‌شدت محدود کرده‌اند. گزارش دیگری توسط العربی حاکی از شرایط وخیم در زندان‌های اسرائیل با بدترشدن شرایط از 7 اکتبر است.
به طوری که سماح صوف تعریف کرده: «مقامات اشغالگر برق را قطع کردند، بنابراین با وجود هوای بسیار گرم و شرجی در دیمون که نزدیک دریاست، نتوانستیم از دستگاه‌های ونتیلاتور استفاده کنیم و روزانه چند ساعت به آب غیرتصفیه دسترسی داشتیم. قبل از 7 اکتبر از آب جاری برای شست‌وشو استفاده می‌کردیم، اما نه برای نوشیدن، زیرا با غلظت بالایی از کلر و سایر مواد شیمیایی مخلوط شده است، بنابراین آب آشامیدنی را به‌صورت بطری خریداری می‌کردیم  که از 7 اکتبر دیگر اجازه خرید آن را نداشتیم و مجبور شدیم از کمی آب غیرنوشیدنی که داشتیم، استفاده کنیم.» به گفته این زندانی، زمان هواخوری زنان اسیر فلسطینی و به تعبیری تنها زمانی که آنها می‌توانستند خورشید را ببینند، بعد از 7 اکتبر به نیم ساعت در روز کاهش پیدا کرد و سلول‌های زندان چندین بار توسط نیروهای امنیتی زندان مورد حمله و تفتیش قرار گرفت. «چون آب کافی نداشتیم نمی‌توانستیم بوی گاز اشک‌آور را از بین ببریم و مجبور شدیم به آن عادت کنیم.»
صوف در ماه می گذشته بازداشت و تحت یک حکم بازداشت اداری چهار ماهه بدون اتهام قرار گرفت که در ماه سپتامبر برای چهار ماه دیگر تمدید شد. او گفت: «بعد از 7 اکتبر آنها به ما گفتند که قرار بازداشت اداری تمدید می‌شود، بنابراین خودم را برای ماندن برای مدت نامعلوم بیشتری در زندان آماده می‌کردم.»

وقتی از سرویس‌های زندان اسرائیل طلب درمان کرد، گفتند وقتی آزاد شدی برو درمان شو
آزادی زندانیان روز یکشنبه پس از آنکه حماس در واکنش به نقض مفاد آتش‌بس توسط رژیم اسرائیل، یعنی کاهش تعداد کامیون‌های کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه، آزادی گروگان‌ها را متوقف کرد، ساعت‌ها به تعویق افتاد. بازداشت‌شدگان و گروگان‌ها اواخر شب یکشنبه با میانجی‌گری قطر آزاد شدند. این تبادل اسرا و گروگان‌ها چند زندانی بیمار را شامل می‌شد. یکی از آنها، سمیرا هیرباوی 50 ساله، به دلیل وضعیت سلامتی‌اش نتوانست با رسانه‌ها صحبت کند. برادرش به نیوعرب گفت که «او با روحیه ولی خسته به خانه رسید.»
نیروهای اسرائیلی در ماه ژوئیه هیرباوی را پس از شلیک گلوله و زخمی‌کردن او در یک ایست بازرسی اسرائیل دستگیر کردند. هیرباوی به تلاش برای درگیرشدن با سربازان اسرائیلی متهم شد و تا زمان آزادی در پروسه محاکمه باقی ماند. خانواده او این اتهام را رد کرده و اصرار دارند که در زمان دستگیری همراه دو فرزندش بوده است. برادرش گفت: «سمیرا یک‌ماه‌ونیم را در زندان دیمون گذراند، قبل از اینکه جراحاتش بدتر شود، اما به دلیل عدم درمان، مشکلات بیشتری برایش ایجاد شد.»
او که دچار التهاب ناشی از عفونت در اندام‌هایش شده بود، به یک بیمارستان اسرائیلی منتقل شد، جایی که وکیلش به دلایل بشردوستانه درخواست آزادی را ارائه کرد که دادگاه اسرائیل آن را رد کرد. وضعیت سلامتی این بانوی فلسطینی رو به وخامت گذاشت. برادرش می‌گوید: «ما پس از 7 اکتبر ارتباط خود با او را از دست دادیم، فقط این را می‌دانستیم که وقتی از مقامات زندان درخواست درمان کرد، سرویس‌های زندان اسرائیل به او گفتند که پس از آزادی می‌تواند تحت درمان قرار گیرد.»
 اسراء یکی از وخیم‌ترین پرونده‌های بشردوستانه در زندان‌های اسرائیل به حساب می‌آمد
 آزادشدگان روز یکشنبه شامل اسراء جعبیس 38 ساله نیز بود که هشت سال را در زندان‌های اسرائیل گذراند. او یکی از وخیم‌ترین پرونده‌های بشردوستانه در زندان‌های اسرائیل به حساب می‌آمد و یکی از محتمل‌ترین پرونده‌هایی بود که در توافق مبادله آزاد می‌شد. اسراء در اکتبر 2015 پس از آتش‌گرفتن اتومبیلش به دلیل نقص برق در راه جریکو دستگیر شد. او به تلاش برای حمله به سربازان اسرائیلی متهم شد. خانواده و وکیلش این اتهامات را رد کردند و اظهار داشتند که خودرو اسراء بیش از یک کیلومتر دورتر از ایست بازرسی اسرائیلی که او به سمت آن می‌رفت، آتش گرفت. او در حال انتقال وسایلش به خانه جدیدش در جریکو بود که ماشین آتش گرفت و 50‌درصد بدنش سوخت و به‌شدت دچار آسیب شد. اسراء، پسر 14 ساله خود را روز یکشنبه برای اولین‌بار بعد از  6سالگی دید. او به خانه‌اش در بیت‌المقدس بازگشت، جایی که پلیس اسرائیل خبرنگاران و دیگر فلسطینی‌هایی را که برای جشن آزادی او جمع شده بودند، متفرق کرد.

بیش از 7هزار فلسطینی در اسارت زندان‌های اسرائیل هستند
تا ششم اکتبر 2023، اسرائیل بیش از 5هزار فلسطینی را در زندان‌های خود نگه داشته که از این میان، بیش از 1300 فلسطینی بدون هیچ اتهامی در حبس اداری بودند. سال 2023 رژیم صهیونیستی در دستگیری‌ها و احکام بازداشت، رکورد بی‌سابقه‌ای را ثبت کرده است. در حال حاضر، بیش از 7هزار اسیر فلسطینی در زندان‌های اسرائیل به سر می‌برند که شامل 2200 زندانی اداری، 200 کودک و 60 زن می‌شود. در 7 اکتبر، جنبش مقاومت فلسطین، حماس حدود 200 تا 250 اسرائيلي و خارجي را در جريان عملیات گسترده خود در پايگاه‌هاي نظامي اسرائيل و شهرک‌هاي غيرنظامي گروگان گرفت. به گفته حماس، بمباران‌های اسرائیل از 7 اکتبر تاکنون حدود 50 گروگان را کشته است. این در حالی است که بمباران جنگنده‌های اسرائیلی در غزه از 7 اکتبر تاکنون باعث شهیدشدن 15هزار فلسطینی از جمله بیش از 6هزار کودک شده است. حمله اسرائیل به نوار غزه همچنین حدود نیمی از خانه‌های این منطقه را ویران کرده و بسیاری از بیمارستان‌های آن را از کار انداخته است.

سی‌ان‌ان: 98درصد زندانیانِ فلسطینیِ آزادشده هیچ اتهامی نداشتند

98درصد زندانیان فلسطینی که طی پنج روز گذشته و طبق توافق آتش‌بس از زندان‌های اسرائیل آزاد شده‌اند، هیچ گونه اتهامی نداشته و هرگز محاکمه نشده بودند. طبق آمار گروه‌های حقوق بشری، بسیاری از زندانیان فلسطینی که توسط اسرائیل طی سال‌های اخیر بازداشت شده‌اند، بدون اتهام، محاکمه و طی‌شدن روند قانونی در زندان به سر می‌برند. «98درصد بدون اتهام مشخص یا محاکمه»، این توصیفی است که شبکه خبری سی‌ان‌ان از زندانیان فلسطین آزادشده در جریان تبادل اسرا بین مقاومت فلسطین و رژیم اسرائیل ارائه داده است. از ابتدای برقراری آتش‌بس در غزه تا امروز که پنج روز می‌گذرد، رژیم صهیونیستی 150 فلسطینی را در قبال 69 اسرائیلی آزاد کرده است. از این تعداد 119 زندانی فلسطینی کودک و 31 نفر از آنها زن هستند.
بنا به اعلام باشگاه زندانی فلسطینی و همچنین آمارهای مقامات اسرائیلی، 33 زندانی فلسطینی روز دوشنبه آزاد شدند که 30 نفر از آنها کودک و زیر 18 سال داشتند. جسیکا مونتل، مدیر اجرایی هاموکد، که مرتبا ارقام ارائه‌شده توسط مقامات زندان‌های اسرائیل را جمع‌آوری می‌کند، درباره «بازداشت اداری» (بازداشت بدون اتهام و محاکمه) می‌گوید: «بازداشت اداری باید یک اقدام استثنایی باشد، اما اسرائیل از این بازداشت بدون محاکمه استفاده می‌کند که باید متوقف شود. اگر اسرائیل نتواند آنها را محاکمه کند، باید همه بازداشت‌شدگان اداری را آزاد کند. به گفته گروه‌های حقوق بشری، تا آغاز ماه اکتبر 2023 میلادی بیش از 1200 فلسطینی توسط رژیم صهیونیستی بازداشت شده و در زندان به سر می‌بردند که بیشترین آمار در سه دهه گذشته محسوب می‌شود. این درحالی است که بعد از عملیات طوفان‌الاقصی در روز هفتم اکتبر شمار بازداشتی‌های فلسطینی به‌ویژه در کرانه باختری و بیت‌المقدس شدیدا افزایش یافته و تنها در ماه اکتبر 2070 نفر بازداشت شده‌اند. اسرائیل اغلب، فلسطینی‌ها را در بازداشت اداری قرار می‌دهد، رویه‌ای که به گفته کارشناسان، غیرقانونی است و طی آن یک زندانی از اتهامات علیه خود بی‌اطلاع است و پرونده او مشمول هیچ روند قانونی نمی‌شود.


 
http://shahrvand-newspaper.ir/News/Main/235003/با-روحیه-ولی-خسته-به-خانه-رسیدند