| اصغر مرزبان | فوقتخصص نوزادان|
برخی مادران به دلیل نداشتن شیر کافی، شیر گاو را پس از رقیقکردن به نوزاد میخورانند که این امر سوءتغذیه جدی در نوزادان ایجاد میکند.
مصرف شیر گاو در شیرخواران مشکلات جدی در تغذیه آنها ایجاد میکند که مادران باید به این موضوع مهم توجه جدی داشته باشند، لذا مادران پس از انجام معاینات و عدم احراز توانمندیهای لازم در شیردهی میتوانند نسبت به مصرف شیرخشک در شیرخواران خود اقدام کنند.
شیر مادر بهترین مکمل غذایی در نوزادان محسوب میشود و بنا بر اعلام سازمان بهداشت جهانی، شیر مادر در ۱۴ روز نخست پس از تولد نوزاد «آغوز» اطلاق میشود و به لحاظ ایمنی، منبع بسیار مناسبی برای تغذیه نوزاد محسوب میشود.
در برخی موارد نیز مادران برای رفع گرسنگی نوزاد نسبت به خوراندن آبنبات یا قندآب اقدام میکنند که این موضوع نیز بهلحاظ علمی نادرست است و مشکلات گوارشی را منجر میشود. بههمین دلیل آموزش و اطلاعات کافی به مادران باردار میتواند بعد از تولد نوزاد به شیردهی مناسب آنها منتهی شود و سلامت آنها را تا حد قابلتوجهی تضمین کند.