مدیرعامل شرکت بن‌باخته‌های رویان کشور:
 
۱۴ هزار خون بندناف در سال جاری ذخیره‌سازی شده است
 

 

مدیرعامل شرکت بن‌باخته‌های رویان کشور گفت: ۱۴ هزار خون بندناف از ابتدای سال جاری تا پایان شهریور ماه، در کشور ذخیره شد این میزان نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۷ درصد رشد دارد.
مرتضی ضرابی در نشست خبری به مناسبت در پیش بودن روز جهانی خون بندناف (۱۵ نوامبر) در گرگان اظهار کرد: با توجه به اطلاع‌رسانی خوب که انجام شده، پیش‌بینی می‌شود تا رشد ۲۵ درصدی در ۶ ماه دوم سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل داشته باشیم.
وی بیان کرد: به‌طور متوسط سالانه ۲۵ هزار نمونه در کشور ذخیره‌ می‌شود که برای اساس پیش‌بینی‌ها تا پایان سال جاری این میزان به ۲۲ هزار نمونه خواهد رسید. وی خاطرنشان کرد: در ۶ ماه نخست سال جاری میزان ذخیره‌سازی استان گلستان ۶۰۰ نمونه بود که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۶۰ درصد رشد داشته است. مدیرعامل شرکت بن‌باخته‌های رویان کشور گفت: از سال ۱۳۹۷ که نمایندگی رویان در گلستان راه‌اندازی شده، تاکنون یک هزار و ۵۰۰ نمونه خون بندناف جمع‌آوری شده است.
ضرابی با اشاره به اینکه در کشور ۴۵ هزار نفر نمایندگی وجود دارد، ادامه داد: رسانه‌ها نقش مهم در فرهنگ‌سازی ذخیره‌سازی سلول‌های بنیادی و پیوند این سلول‌ها در جامعه دارند. وی با بیان اینکه ۲ بانک خصوصی (خانوادگی) و عمومی ذخیره‌سازی در کشور داریم، افزود: بانک خصوصی از سال ۱۳۸۴ که فعالیت خود را آغاز کرده تاکنون ۲۰۰ هزار مورد خون بندناف ذخیره‌سازی داشته در بانک عمومی که سه سال بعد از آن فعالیت خود را آغاز کرده تاکنون پنج هزار و ۱۰۰ نمونه خون بندناف ذخیره‌سازی کرده است. وی اضافه کرد: دولت باید هزینه‌های نگهداری از بانک عمومی خون بندناف را تامین اعتبار کند که در سال‌های نخست این کار انجام شد، اما به مرور زمان تامین اعتبار انجام نشد و به همین دلیل میزان نمونه‌های نگهداری شده در این بخش اندک است. مدیرعامل شرکت بن‌باخته‌های رویان کشور یادآور شد: تلاش داریم همچون بیشتر کشورهای دنیا با کمک موسسات خیریه اعتبار این بخش را تامین کنیم تا خانواده‌های بیشتری تمایل به ذخیره‌سازی در بخش بانک عمومی داشته باشند. ضرابی اظهار کرد: هزینه نگهداری در بانک خصوصی در ابتدا ۸۰ میلیون ریال است که سالانه چهار میلیون ریال برای شارژ پرداخت می‌کنند و با توجه به شرایط مالی خانواده‌ها، امکان تقسیط یا استفاده از تسهیلات برای متقاضیان را فراهم کردیم. وی با بیان اینکه برای خانواده‌هایی که دارای عامل بیماری‌های مورد نظر هستند، بخشی از هزینه‌ها به صورت رایگان یا با حداقل هزینه انجام می‌شود، تصریح کرد: تاکنون هیچ خانواده‌ای به خاطر مشکلات مالی از ذخیره‌سازی محروم نشده است. وی بیان کرد: میزان ذخیره‌سازی خون بندناف کشور از کل زایمان‌ها بین ۲.۵ تا سه درصد است که این میزان در دنیا هم بین سه تا چهار درصد بوده و ما نسبت به میانگین جهانی فاصله چندانی نداریم.  


 
http://shahrvand-newspaper.ir/News/Main/233952/۱۴-هزار-خون-بندناف-در-سال-جاری- ذخیره‌سازی-شده-است-