شهروند| درحالیکه بحث ساختمانسازی به روش صنعتی در ایران طی سالهای اخیر بهعنوان یک هدف دنبال شده است، ولی هیچگاه در عمل تحول واقعی در این بخش دیده نشده است و سبک و روشهای نوین ساختمانسازی در ایران جدی گرفته نشده است. در این خصوص سالهاست که نمایشگاههای متنوعی برگزار و تازههای این حوزه رونمایی میشود اما در عمل بسیاری از این روشهای نوین به عرضه ساختوساز سنتی کشور وارد نمیشود. در همین حوزه روز گذشته چهاردهمین نمایشگاه بینالمللی صنعت ساختمان درمحل دایمی نمایشگاههای بینالمللی تهران آغاز به کار کرد و 1158 شرکت داخلی و خارجی آخرین توانمندیها را در معرض دید قرار دادند. به گفته نعمت زاده که در افتتاحیه این رویداد صحبت می کرد نمایشگاه امسال 60 درصد رشد کمی داشته است.
کاهش اشتغال مسکن؛ آماری ندارد
وزیر صنعت، معدن و تجارت درباره میزان کاهش اشتغال به دنبال رکود بخش ساختمان اظهار کرد: آمار دقیق و درستی از کاهش اشتغال بخش مسکن نداریم اما براساس آخرین آمارها در چهار ماه ابتدایی امسال رشد منفی بخش صنعت مثبت شده است که بهطور قطع در میزان اشتغال تمامی بخشهای صنعتی تأثیرگذار بوده است. وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: در سال 91 بخش صنعت 36درصد رشد منفی داشت که این میزان در سال 92 با سرعت کمتر ادامه یافت اما از ابتدای سالجاری این رشد مثبت شده است. نعمتزاده با بیان اینکه امور ساختمانی اعم از عمرانی، مسکونی، اداری و صنعتی بین 60 تا 70درصد هزینههای سرمایهگذاری ملی را تشکیل میدهد، اظهار کرد: نقش صنعت ساختمان در تولید ناخالص ملی بسیار حائز اهمیت است و تولید یکمیلیون مسکن در سال با استفاده از مصالح پایهای مانند فولاد و سیمان داخلی صورت میگیرد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین از ارایه لایحهای به مجلس در هفته جاری در جهت رفع موانع تولید خبر داد . او در ادامه بر ضرورت صرفهجویی در مصرف انرژی تأکید کرد و گفت: ایران کشوری چهار فصل است و هوای گرم و سرد دارد اما متأسفانه مصرف انرژی در ایران بیش از متوسط جهانی است. لذا باید ساختمانهای خود را به عایقهایی که ما را از گرما و سرما محفوظ بدارند تجهیز کنیم.