[ شهروند] بعد از گذشت 7ماه از خراب شدن پل هنوز هم تردد برای مردم مشکل است. دهها هزار نفر که در یک سوی رود کارون قرار دارند و برای رسیدن به این سوی پل باید هر روز از دل رودخانه بگذرند. رودخانهای که گاهی در زمستانها موجهای بلند دارد و میشود بلای جان دانشآموزانی که قرار است برای رسیدن به مدرسه به آن سوی رودخانه بروند. با وجود این، چند وقتی است که بحث ساخت پل برای اهالی قوت گرفته است و شنیدههای خبرنگار «شهروند» از اهالی روستا حکایت از افتتاح آن تا سال آینده دارد، هرچند که بسیاری بر این باورند که ساخت این پل بسیار کند پیش میرود. از اول مهرماه دو قایق در این رودخانه مستقر شدهاند تا مشکلی برای دانشآموزان پیش نیاید.
ماجرا از 7ماه پیش شروع شد درست از زمانی که پل رودخانه برای تعمیر جمعآوری شد تا دوباره در محل آن نصب شود. در تابستان مردم، زیاد مشکلی نداشتند. این را ماجد شریفی، فعال رسانهای، در عنافچه توضیح میدهد و به «شهروند» میگوید: «فروردینماه امسال این پل جمعآوری شد تا تعمیرات اساسی روی آن انجام شود و دوباره بعد از بازسازی در محل خود قرار گیرد، اما هنوز با گذشت هفت ماه از سال، این پل همچنان احداث نشده و با شروع مدرسهها نیز مشکلات مردم بیشتر شده است.»
او که خودش ساکن این منطقه است، توضیح میدهد که بیش از 16هزار نفر در 42روستای این منطقه زندگی میکنند. تا پیش از شروع مدرسهها یک قایق در این رودخانه وجود داشت که حکم وسیله نقلیه عمومی را ایفا میکرد و برای هر تردد نیز از مسافران پول دریافت میکرد، اما بعد از بازگشایی مدارس از طرف سپاه پاسداران انقلاب اسلامی دو فروند قایق در این رودخانه مستقر شدهاند که از ساعت 6صبح تا 6شب دانشآموزان و مردم را بدون هزینه جابهجا میکنند. درواقع یکی از مشکلات مردم برطرف شده است، اما مشکل اصلی که نبود پل لیبن عنافچه و شهر ملاثانی است همچنان به جای خودش باقی است.
تردد برای دانشآموزان سخت است
او توضیح میدهد که نبود امکانات، مدرسه و مرکز درمانی در این دهستان باعث شده تا مردم این منطقه ملزم به تردد به شهر ملاثانی شوند و وجود پل بین این دو منطقه یک امر بسیار ضروری و حیاتی است. نزدیکترین شهر به دهستان ملاثانی، مرکز شهرستان باوی است که مردم این دهستان تمامی امورات خود را در این شهر انجام میدهند.
این در حالی است که بهگفته معاون عمرانی استاندار خوزستان عملیات اجرایی ساخت پل ثابت دهستان عنافچه به طول ۴۲۶ متر و عرض ۱۲ متر از سال ۱۳۹۸ آغاز شده اما روند احداث پل کُند و هنوز بعد از گذشت سه سال تنها پایههای آن نصب شده است.
بهگفته معاون عمرانی استاندار خوزستان هزینهای که برای ساخت این پل برآورد شده ۲ هزار و ۵۶۰ میلیارد ریال است. در سفر اول رئیسجمهوری به خوزستان یکهزار میلیارد ریال از محل مسئولیتهای اجتماعی نفت به ساخت این پل اختصاص داده شده است.و از محل اعتبارات استان 500میلیارد ریال برای حل این ماجرا درنظر گرفته شده، این در حالی است که در سفر رئیسجمهوری با مدیرعامل شرکت نفت قرار بر این شد که هزار میلیارد ریال بهعنوان مسئولیت اجتماعی به این موضوع اختصاص پیدا کند.
درخواست برای نصب مجدد پل شناور
چندی قبل نماینده ولیفقیه در استان خوزستان در حاشیه بازدید از محل تردد اهالی روستای عنافچه از فرمانده کل سپاه پاسداران و فرمانده نیروی زمینی ارتش خواستار نصب مجدد پل شناور روستای عنافچه شد.
حجتالاسلام والمسلمین سیدمحمدنبی موسویفرد در حاشیه بازدید از محل تردد اهالی روستای عنافچه که بهعلت نبود پل از قایق برای تردد استفاده میکنند خطاب به سردار سلامی، فرمانده سپاه و امیر حیدری، فرمانده زمینی ارتش خواستار نصب پل شناور این روستا تا زمان تکمیل پل ثابت در حال احداث برای این منطقه شد.
وی با اشاره به تردد دانشآموزان، معلمان، زنان، کودکان و دیگر اهالی روستا با قایق از رودخانه و احتمال وقوع خطرات جانی گفت: «هماکنون نصب پل شناور، مطالبه و خواسته مردم این روستاست.»
ساخت پل سرعت میگیرد
فرماندار باوی نیز در این مورد گفته است که شاید تصور بر این باشد که ما به این مسئله توجهی نداریم، درصورتی که بنده بارها به استانداری و مسئولان دیگر در این خصوص مراجعه داشتم و از روزی که به من مسئولیت داده شد، اولویت اصلیام پل عنافچه بوده است و قول میدهم که بهزودی این کار انجام شود.
البرزی با بیان اینکه از جانب دولت هیچ کاستی وجود نداشته است، تصریح میکند: «پل ثابت هیچ اعتباری نداشته و رئیسجمهوری ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار به آن اختصاص داد. همچنین امسال ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای این پول درنظر گرفته شد تا برای ساخت پل ثابت، مشکل اعتباری وجود نداشته باشد. اکنون نیز کار با سرعت در حال انجام است.»
وی اظهار کرد: «پل ثابت هماکنون ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و کار در حال انجام است که تا پایان اردیبهشت ماه سال آینده بهصورت کامل آماده خواهد شد. بر همین اساس پل شناور را تنها برای حدود هفت ماه نیاز داریم.»