چند حقیقت جالب درباره SMS
 

 

‌سال ۱۹۹۲ میلادی گوشی نوکیا ۱۰۱۱، تنها امکان ۶۰ دقیقه مکالمه به کاربر می‌داد. حافظه این گوشی فقط برای ذخیره ۹۹ شماره مخاطب کافی بود و یک صفحه‌نمایش کوچک سیاه و سفید داشت. امروز مقایسه آن با اسمارت ‌فون‌های جدید مثل مقایسه خودرو با یک شاتل فضایی است، البته به استثنای یک مورد:  امکان تایپ و ارسال پیامک. در این مطلب چند حقیقت جالب درخصوص پیامک را با شما در میان می‌گذاریم.
  نخستین بار ایده اس‌ام‌اس ‌سال ١٩٨٤ به ذهن ماتی ماکونن، یک مهندس فنلاندی رسید. البته او هرگز برای این کار پیشگامانه دستمزدی دریافت نکرد، زیرا حق امتیاز این ایده را به ثبت نرسانده بود.
  یک ‌سال بعد، فرمت ۱۶۰ کاراکتری توسط محققی به نام فریدهام هیلبرند ساخته شد.
  نخستین اس‌ام‌اس در‌ سال ۱۹۹۲ توسط بریت‌نیل پاپ‌وورس به مدیر اپراتور ودافون، ریچارد جرویس در شب کریسمس ارسال شد که متن آن این بود: «کریسمس مبارک».
  امروز با وجود گسترش شبکه‌های اجتماعی هنوز ارسال پیامک بیشترین استفاده را در میان سرویس‌های انتقال اطلاعات توسط تلفن همراه دارد، به‌طوری که 70 ‌درصد از همه موبایل‌های سراسر جهان را شامل می‌شود.
  در‌ سال ۲۰۱۰ رقم اعجاب‌انگیز ارسال ٦/١‌هزار‌میلیارد پیام کوتاه به ثبت رسید، یعنی ۱۹۲‌هزار پیام کوتاه در هر ثانیه! میزان درآمد صنعت مخابرات از پیام‌های کوتاه ۱۱۴‌میلیارد و ٦٠٠‌میلیون دلار در ‌سال تخمین زده می‌شود.
  ارسال پیام، زبان ویژه و جدیدی ایجاد کرده است که هدف آن کوتاه کردن تعداد کاراکترهاست. محققان زبان‌شناس بر این عقیده‌اند که استفاده از زبان‌های اختصاری در آینده منجر به تضعیف ادبیات و غلط دیکته‌ای و هجی‌کردن نادرست کلمات در میان کودکان می‌شود.

 


 
http://shahrvand-newspaper.ir/News/Main/222591/چند-حقیقت-جالب-درباره-SMS