جاماندگان از یارانه چه کنند؟
 

 

جاماندگان از یارانه و کسانی که نسبت به دهک‌بندی یارانه‌ای خود اعتراض دارند، می‌توانند با مراجعه به سامانه‌های اعلامی از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمان هدفمندی یارانه‌ها درخواست خود را ثبت کنند.
با اجرای طرح «مردمی‌سازی و توزیع عادلانه یارانه‌ها» توسط دولت سیزدهم و اصلاح سیاست ارز ترجیحی، مبلغ یارانه بر اساس دستور رئیس‌جمهوری، ۴۰۰ هزار تومان برای دهک‌های اول تا سوم و ۳۰۰ هزار تومانی برای دهک‌های چهارم تا نهم به‌ازای هر نفر پرداخت شد.
بر اساس این گزارش، برخی نسبت به عدم دریافت یارانه و دهک‌بندی خود اعتراض داشتند. بر همین اساس، رئیس‌جمهوری روز  ۲۴ اردیبهشت ماه به سازمان برنامه و بودجه و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی دستور داد تا مبلغ کمک‌معیشتی ماه اول (اردیبهشت ماه ۱۴۰۱) به حساب تمامی افرادی که تا ماه قبل مشمول دریافت یارانه بوده‌اند، اما یارانه کمک‌معیشتی را دریافت نکرده‌اند و متقاضی تجدید نظر در دهک‌بندی خود هستند، واریز شود.
سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها دیروز اعلام کرد: یارانه تکمیلی کمک‌معیشتی مرحله ۱۳۵ به حساب سرپرستان متقاضی بازبینی دهک‌بندی و قطع یارانه اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۱ واریز شد.
 کمک‌معیشتی ماه اول به ‌حساب همه افراد متقاضی در سامانه اعتراض به دهک‌بندی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی واریز شده و بعد از تایید قابل برداشت خواهد بود. وزارت کار هم ظرف یک‌ماه همه درخواست‌ها را بررسی خواهد کرد. وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمان هدفمندی یارانه‌ها در پاسخ به سوال‌ها و رسیدگی به وضعیت اقشار مختلف مردم، دو سامانه ایجاد کرده‌اند که افراد بر اساس درخواست‌هایی که دارند می‌توانند به این سامانه‌ها مراجعه کنند.
افرادی که تا فروردین‌ماه یارانه دریافت می‌کردند و در اردیبهشت‌ ماه امسال یارانه کمک‌معیشتی به‌ حساب آنها واریز نشده و در دهک دهم قرار گرفته‌اند و مشمول پرداخت یارانه نمی‌شدند، می‌توانند در اعتراض به دهک‌بندی یارانه‌ها به سامانه اعلامی از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با عنوان «حمایت» به آدرس اینترنتی hemayat.mcls.gov.ir مراجعه کنند.
همچنین دو سامانه تلفنی و گویا به شماره‌های ۰۲۱۶۳۶۹ و ۰۹۲۰۰۰۰۶۳۶۹ آماده پاسخگویی به سوال‌های یارانه‌ای مردم است.

جاماندگان از یارانه چه کنند؟
افرادی که پیش از این به هر دلیلی یارانه دریافت نمی‌کردند، جاماندگان از یارانه هستند که اکنون متقاضی دریافت یارانه‌اند. ابتدا لازم است برای کسب اطلاع از آخرین وضعیت ثبت نام خود کد دستوری #کد ملی*۴۳۸۵۷*۴* را شماره‌گیری و سپس برای ثبت نام به آدرس اینترنتی  my.gov.ir مراجعه و نسبت به ثبت درخواست برقراری یارانه خانوار خود اقدام کنند. زمان ثبت‌ نام از متقاضیان جدید یارانه و جامانده بر اساس آخرین رقم سمت راست کد ملی است. اعداد زوج در روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه ۲۷ و ۲۸ اردیبهشت‌ ماه و اعداد فرد روزهای پنجشنبه و جمعه ۲۹ و ۳۰ اردیبهشت‌ماه به سامانه مراجعه کنند. بر این اساس، در صورتی که این متقاضیان به هر دلیلی موفق به انجام ثبت ‌نام در روزهای یادشده نشوند، می‌توانند در روز شنبه ۳۱ اردیبهشت‌ و یکشنبه اول خردادماه نسبت به ثبت‌نام خانوار خود اقدام کنند.
ثبت‌ نام پس از این زمان اعلامی، متوقف نخواهد شد و تاریخ جدید برای افرادی که در زمان مقرر موفق به ثبت‌نام نشوند، متعاقبا اعلام می‌شود.
برای ثبت ‌نام در اختیار داشتن شماره همراه به نام سرپرست خانوار، کد ملی، کد پستی، تاریخ تولد و شماره شبا بانک مربوط به سرپرست خانوار ضروری است. پس از ثبت ‌نام، کلیه اطلاعات سرپرستان جهت تعیین دهک به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ارسال می‌شود که در صورت واجد شرایط بودن متقاضی، یارانه معوقه مطابق با دهک خانوار مربوطه از اردیبهشت‌ ماه به‌حساب سرپرستان خانوار واریز می‌شود.
متقاضیان در هر صورت برای ثبت‌نام، نیازی به مراجعه حضوری به هیچ سازمانی ندارند.


 
http://shahrvand-newspaper.ir/News/Main/211344/جاماندگان-از-یارانه-چه-کنند؟