تقویم تاریخ
 

 

ورود ایالات متحده به جنگ جهانی اول
105 سال پیش، برابر 6 آوریل 1917 میلادی، آمریکا در سومین سال از شروع جنگ بین‌الملل اول به امپراتوری آلمان اعلان جنگ داد. وودرو ویلسون، رئیس جمهوری وقت ایالات متحده اجازه اعلان جنگ به آلمان را از كنگره این كشور گرفت. سنای آمریكا با 90 رأی موافق در برابر 6 رأی مخالف پیشنهاد ویلسون را تصویب كرد و این پیشنهاد با 373 رأی موافق در برابر 50 رأی مخالف به تصویب مجلس نمایندگان رسید. با ورود آمریکا به جنگ صحنه نبرد به نفع متفقین تغییر کرد و زمینه شکست آلمان بیش از پیش فراهم شد.
 
اعلام حکومت نظامی کلنل در خراسان
101 سال پیش، برابر 17 فروردین 1300 خورشیدی، كلنل محمدتقی خان پسیان كه 13 فروردین قوام‌السلطنه والی وقت خراسان را خلع كرده بود، در سراسر این خطه حكومت نظامی اعلام کرد و به بازداشت و خلع سلاح هواداران قوام و عزل آنان از مقامات ایالت اقدام کرد. کلنل پسیان، قوام را عامل انگلستان در ایران می‌دانست و با او سر مخالفت داشت. عمر حکومت کلنل که مردی وطن‌پرست بود شش ماه بیشتر به طول نینجامید. او دهم مهرماه 1300 خورشیدی در نبرد با نیروهای دولتی کشته شد و پیکرش را کنار قبر نادرشاه افشار در مجموعه باغ نادری مشهد به خاک سپردند.

خالق «پرنده آتشین» و «پرستش بهار»
51 سال پیش، برابر 6 آوریل 1971 میلادی، ایگور فئودورویچ استراوینسکی، آهنگساز شهیر روس در نیویورک درگذشت. استراوینسکی در 9 سالگی شروع به آموختن پیانو کرد هرچند پدر و مادرش تمایلی به موسیقی‌دان شدن او نداشتند و ترجیح می‌دادند پسرشان حقوق‌دان شود. قطعه «پرنده آتشین»، استراوینسکی را به عنوان آهنگسازی نوگرا به دنیا شناساند و «پتروشکا» جایگاه او را در عالم موسیقی تثبیت کرد. اما اجرای اثر دیگرش «پرستش بهار» جنجال بزرگی در دنیای موسیقی به‌راه انداخت. این اثر ارکسترال و مدرن بحث‌های داغی را برانگیخت زیرا تا به‌ آن‌ روز کسی هرگز چیزی شبیه به آن نشنیده بود.

درگذشت واضع قوانین سه‌‌گانه رباتیک
30 سال پیش، برابر 6 آوریل 1992 میلادی، آیزاک آسیموف، نویسنده آمریکایی و روس‌تبار داستان‌های علمی – تخیلی در 72 سالگی درگذشت. دائرةالمعارف بریتانیکا آسیموف را واضع واژه «رباتیک» در زبان انگلیسی می‌شناسد و قوانین سه‌گانه رباتیک او از شهرت جهانی برخوردار است. این قوانین به این شرح هستند: 1- یک ربات نباید باعث آسیب‌دیدن یک انسان شود. 2- یک ربات باید از فرمان‌های انسان‌ها تبعیت کند مگر اینکه آن فرمان‌ها در تعارض با قانون نخست باشد. 3- تا هنگامی که قانون نخست یا دوم زیرپا گذاشته نشده ربات باید وجود خود را حفظ کرده و برای بقای خویش بکوشد.

 


 
http://shahrvand-newspaper.ir/News/Main/210005/تقویم-تاریخ