| آرزو کاوهای | کارشناس تغذیه|
باید مردم کاری کنند تا سالم پیر شوند. باید کاری کنیم که دچار بیماریهای مختلف نشویم.
تغذیه مناسب مهمترین شرط در پیری سالم است. در درجه اول باید انرژی را به اندازه نیاز و مصرف بگیریم و اضافه دریافت نکنیم چراکه باعث چاقی و اضافهوزن شده و شرایطی را فراهم میکند تا از سالم بودن دور مانده و روند پیری را تسریع خواهد کرد.
روند پیری سلولها را تخریب کرده و آنتیاکسیدان یا رادیکالهای آزاد سلولها را از کار طبیعی خود باز میدارد به همین ترتیب پیری رخ خواهد داد مانند رگها که بیماریهای قلبی و عروقی را به همراه خواهد داشت.
از مهمترین عوامل در کند کردن روند پیری استفاده از آنتیاکسیدانها است. آنتیاکسیدانها، رادیکالهای آزاد را از بین برده و مانع فعالیت آنها میشود.
مواد مغذی موجود در آنتیاکسیدانها ازجمله ویتامینهای C، E، مواد موجود در املاح سلنیوم که بهعنوان آنتیاکسیدان عمل میکنند و موادی که ماهیت ویتامین نداشته اما خاصیت آنتیاکسیدان دارند ازجمله مواد موجود در میوهها و سبزیجات رنگی مانند بتاکاروتن و آنتوسیانین را شامل میشود.
به منظور کند شدن روند پیری حتما از میوهجات و سبزیجات تازه حداقل 5 واحد در روز استفاده کنند تا مقاومت آنتیاکسیدانها در برابر بیماریها را افزایش، سیستم ایمنی بدن را تقویت و روند ضد پیری طی شود.
براساس تحقیقات انجام شده افزودنیها در خوراکیهایی مانند سوسیس، کالباس، همبرگر و نوشابههای گازدار خاصیت مغذی بودن را نداشته و روند پیری را تسریع میکند.
به افراد توصیه میشود مصرف داروها را کاهش دهند چرا که تأثیر غیرمستقیمی در پیری بدن دارد.