شهروند| صبح روز گذشته سایت وزارت ورزشوجوانان در خبری غیرمنتظره از دستگیری 3 فرد خبر داد که در فضای ورزش فعالیت میکنند و مسئولیتهایی دارند. این خبر ابهامات زیادی بهوجود آورد و با اعلام مسئولان دامنه این دستگیریها ادامه خواهد داشت.
یک نفر داخل و 2 نفر خارج از وزارتخانه
بعد از اعلام خبر دستگیری برخی افراد متخلف مرتبط با ورزش، حسنیخو مدیرکل حراست وزارت ورزشوجوانان توضیحاتی دراینباره داد: «یک نفر از آنها از حوزه ستادی وزارتخانه بوده و دو نفر دیگر خارج از مجموعه مدیریتی ورزش ولی مرتبط با آن هستند.» او همچنین از ادامه این روند در روزهای آینده خبر داده و اعلام کرده که تحقیقات و بررسیها برای متهمان دیگری نیز وجود دارد که اگر جرمشان اثبات شود، دستگیر خواهند شد. شنیدهها حاکی از این است که فردی که از داخل مجموعه وزارتورزش دستگیر شده، یکی از مسئولان عالیرتبه حقوقی وزارت ورزش بوده و حتی دفتر وی در وزارت ورزش نیز پلمب شده است. گفته میشود او با 2 نفر دیگر نیز رابطه نزدیکی داشته است.
اظهار بیاطلاعی مجلسیها
درحالیکه به نظر میرسید این برخورد وزارت ورزش با متخلفان با هماهنگی مجلس شورای اسلامی باشد اما رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس هرگونه ارتباط این پرونده را با نمایندگان مجلس تکذیب کرد. پورمختار دراینباره میگوید: «من هم این موضوع را شنیدهام و زیاد در جریان جزییات آن نیستم. وزارت ورزش خودش این مسأله را بررسی کرده و به اطلاع مقامات قضایی رسانده تا افراد متخلف دستگیر شوند. تنها چیزی که مطمئنم این است که این اتفاقات از طرف ما رخ نداده است. ما چیزی را ابلاغ نکردیم و من هم از دور در جریان این مسأله قرار گرفتم. البته مدیران وزارت ورزش در جریان کامل پرونده فساد در فوتبال بودند و شاید خودشان برخی تخلفات را پیگیری کرده و به نتایجی رسیدند.»
تکذیب فوتبالی بودن متخلفان
اکثر تخلفات و سوءاستفادههای مالی در سالهای اخیر که به گوش رسانهها و مردم رسیده در حوزه ورزش به فوتبال مربوط بوده و این احتمال میرفت که مدیران بازداشت شده از جامعه فوتبال باشند اما مسئولان این فدراسیون چنین امری را تکذیب کردند.
پای رسانههای ورزشی وسط است؟
مسائل پیشآمده پای برخی رسانهایها را نیز وسط کشیده است. شنیدهها حکایت از آن دارد که برخی دبيران ورزشی چند خبرگزاری رسمی کشور نیز در ماجرای فساد پایشان وسط آمده و این شایعه که در بدنه سرویسهای ورزشی برخی خبرگزاریها تغییرات اساسی به وجود خواهد آمد نیز داغ شده است. مسالهای که هیچکدام از مدیران وزارت ورزش آن را تکذیب نکردهاند و احتمال وقوعش در آیندهای نزدیک کم نیست.
پیگیری حراست
یک منبع آگاه در وزارت ورزشوجوانان که نمیخواست نامش فاش شود، درباره اتفاقات رخ داده در این وزارتخانه و دستگیری چند تن از مدیران ورزشی به «شهروند» میگوید: «برخی افراد متاسفانه از جایگاهی که در ورزش در اختیار دارند، سوءاستفاده کردهاند و حراست وزارت ورزش با دستور گودرزی شدیدا پیگیر برخورد با این افراد متخلف است. احتمالا در روزهای آینده نیز شاهد ادامه روندی که در پیش گرفته شده، باشیم اگرچه مقامات قضایی تصمیم نهایی را خواهند گرفت.»
سجادی: اراده دولت عمل به ورزش پاک است
نصرالله سجادی، معاون وزیر ورزشوجوانان در رابطه با افراد بازداشت شده میگوید: «بهتر است در این زمینه نهادهای ذیربط و مسئول اظهارنظر کنند و من نیز در این زمینه اجازه اظهارنظر کردن ندارم. هم وزارت ورزشوجوانان و هم دولت عزمی راسخ برای مبارزه با هرگونه فساد دارند و از همان ابتدا نیز شعار ما «ورزش پاک» بوده است. البته من خیلی از جزییات بازداشتیهای اخیر خبری ندارم.»
فسادهای ورزش تمام شدنی است؟
شاید این چندمینبار باشد که در سالهای اخیر بحث از فساد در ورزش به میان میآید و احتمالا آخرین بار هم نخواهد بود. سوال اینجاست که چرا این مدیران ورزشی از همان ابتدا بدون نظارتی وارد چرخه ورزش میشوند تا بعدا چنین تخلفاتی را انجام داده و فضای ورزش را که با شعار پاک پیش میرود، اینطور ناپاک جلوه دهند. امیدواریم اینبار بدون هرگونه مصلحتاندیشی با متخلفان برخورد شود تا شاید در سالهای آینده شاهد کاهش اینگونه اتفاقات باشیم.