دیدار احتمالی السیسی و امیر قطر در امارات
رئیسجمهوری مصر اولین سفر رسمی خود به امارات را در روزهای 18 و 19 ژانویه انجام میدهد. گفته میشود در این سفر حاکم امارات قصد دارد برای پایان دادن به اختلافات قطر و مصر دیداری میان السیسی و امیر قطر ترتیب دهد. به گزارش ایسنا، سفر عبدالفتاح السیسی، رئیسجمهوری مصر 2 روز به طول میانجامد و در جریان آن با سپهبد محمد بن زاید آل نهیان، ولیعهد ابوظبی و معاون فرمانده کل نیروهای مسلح امارات و همچنین دیگر مقامات این کشور دیدار میکند. هدف از این دیدار تحکیم روابط دوجانبه میان قاهره و ابوظبی و بررسی مسائل منطقه اعلام شده است. منابع دیپلماتیک عرب معتقدند که این دیدار برای تحکیم روابط مصر با شورای همکاری خلیج فارس بهویژه پایان دادن به اختلافات میان قطر و مصر است و احتمالا دیداری میان السیسی و تمیم بن حمد، امیر قطر ترتیب داده میشود.
تشدید درگیریها در شرق اوکراین با 11 کشته
به دنبال تشدید خشونتها در شرق اوکراین دستکم 11 تن در جدیدترین درگیریها میان نیروهای دولتی و شبهنظامیان روسگرا کشته شدند. به گزارش فرانسه، ادامه این درگیریها شک و تردیدها را درمورد حصول صلح پایدار در شرق اوکراین افزایش میدهد. این درگیریها درحالی ادامه داشته است که رئیس بانک مرکزی اوکراین هشدار داد که این کشور برای مواجهه با بحران مالی تمام عیار به کمکهای خارجی نیاز دارد. براساس گزارشها روز گذشته درگیریهای سنگینی در اطراف فرودگاه دونتسک رخ داد که تا نیمههای شب نیز ادامه داشت. اخبار ضد و نقیضی نیز از تسلط جداییطلبان یا نیروهای دولتی بر این فرودگاه مخابره شده است. مشاوران رئیسجمهوری اوکراین نیز تشدید درگیریها در شرق این کشور را تأیید کرده و از آن بهعنوان شدیدترین درگیریها از اواخر سپتامبر یاد کردهاند.
کمک 200میلیون دلاری ژاپن به کشورهای در جنگ با داعش
نخستوزیر ژاپن دیروز نسبت به رنجی که کشورهای خاورمیانه از تروریسم میبرند، هشدار داد و اعلام کرد: برای کشورهایی که با داعش مبارزه میکنند 200میلیون دلار کمک غیرنظامی اختصاص میدهد. به گزارش رویترز، تهدیدات داعش بعد از حملات پاریس خارج از مرزهای خاورمیانه افزایش یافته است. بر اثر حمله تروریستی هفتهگذشته به نشریه شارلی ابدو و یک سوپرمارکت در پاریس 17 تن کشته شدند. «شینزو آبه» نخستوزیر ژاپن در قاهره گفت: بدیهی است که ثبات در خاورمیانه پایه و اساس صلح و رفاه در جهان و البته برای ژاپن به حساب میرود.
پاکستان فعالیت شبکه حقانی را ممنوع اعلام کرد
بهدنبال درخواست وزیر خارجه آمریکا از دولت پاکستان برای مبارزه با گروههایی که افغانستان، هند و منافع آمریکا را تهدید میکنند، پاکستان شبکه حقانی مرتبط با طالبان را ممنوع الفعالیت کرد. به گزارش ایسنا، مقامات آمریکا شبکه حقانی را که اکثرا در خارج از مرز پاکستان فعالیت میکند مقصر حملات شدید در افغانستان دانسته و گفتند، این شبکه با دولت پاکستان ارتباط دارد. در مقابل مقامات ارشد دولت پاکستان گفتند: اطلاعیه رسمی ممنوع الفعالیت اعلام شدن شبکه حقانی در چند هفته آتی منتشر خواهد شد. یکی از اعضای کابینه دولت نواز شریف نخستوزیر پاکستان گفت: ما تصمیم گرفتهایم تا بهعنوان اقدامی در راستای اجرای «برنامه اقدام ملی» که پس از حملات مرگبار شبه نظامیان طالبان به مدرسه پیشاور در نظر گرفته شده، شبکه حقانی را ممنوعالفعالیت اعلام کنیم. این مقام مذکور افزود: ارتش و دولت پاکستان در رابطه با چگونگی مقابله با شبه نظامیگری اتفاق نظر دارند. دیگر طالبان «خوب» یا «بد» وجود ندارد.
هشدار آمریکا و سازمانملل به میانمار درباره افزایش تنشهای مذهبی
یکی از دیپلماتهای ارشد آمریکا ضمن انتقاد از افزایش عدم تحمل مذهبی در میانمار، هشدار داد: «استفاده از مذهب برای اهداف سیاسی، «بازی با آتش» است بهویژه در سالی که در میانمار انتخابات برگزار میشود». به گزارش آسوشیتدپرس، اظهارات تام مالینووسکی، یکی از نمایندگان ارشد حقوق بشر وزارت امورخارجه آمریکا همزمان با آن مطرح شد که صدها تن از راهبهها در یانگون راهپیمایی به راه انداخته و در تازهترین نمایش قدرت برای ناسیونالیستهای بودایی از نماینده حقوق بشر سازمان ملل به خاطر تعصب داشتن نسبت به مسلمانان روهینجا انتقاد کردند. یانگی لیف، مخبر ویژه سازمانملل در میانمار نیز همزمان با اتمام دومین سفر رسمیاش به این کشور هشدار داد، خشونت میان مذاهب همچنان یکی از مشکلات مهم در میانمار بهویژه در استان ناآرام راخین است. ادامه تنشها میان مسلمانان و بوداییان میتواند تبعات بسیاری داشته باشد.