| مهسا نظری | کارشناس ارشد تغذیه |
شخصیت و خصوصیات رفتاری گروه خونی B از نظر طبایع با طبع ملایم مطابقت دارد. ویژگی دارندگان این گروه خونی انعطافپذیری و سازشکاری، خلاقیت، ثبات روانی مناسب و صلحطلبی است؛ بین جسم و روح آنان هماهنگی خاصی وجود دارد ولی تمایل به چاق شدن دارند.
گروه خونی B از بسیاری جهات شبیه گروه خونی O است. رژیم غذایی این گروه قلمرویی از حیوانات (گوشت) و سبزی، لبنیات و غذای دریایی است. این گروه بیشتر مستعد بیماریهایی مثل MS ضعیف و مزمن هستند.
این افراد در حالات بیمارگونه به علت افت قندخون دچار تمایل شدید به شیرینیجات و تجمع مایع در بدن (ادم) هستند، بنابراین پرهیز از خوردن مایعات و آب در این گروه بسیار مفید است. بسیاری از این گروه تمایل به ناخنک زدن و خردهخواری دارند. این گروه خونی باید از خوردن مایعات زیاد، عدس، ذرت، بادامزمینی، گوجهفرنگی و جوجهکباب پرهیز کنند.
زنجبیل، نعناع فلفلی و جنسینگ برای آنها مفید است. شیرینبیان خاصیت ضدویروس و تنظیمکننده قندخون دارد و از اشتهای کاذب و ورم معده جلوگیری میکند.
گوشتها، ماهی، لبنیات، روغن زیتون، دانههای غذایی (بادام و گردو) و حبوبات (لوبیای قرمز و سویا)، آرد برنج، سبزی نظیر چغندر، هویج، سیبزمینی، گلکلم، جعفری، کلمقرمز و سفید، بادمجان، موز، انگور، آناناس، آلو، توت، ادویهکاری، گلسرخ، مریمگلی و چایسبز از خوراکیهای سودمند برای گروه خونی B هستند.
خوراکیهای مضر برای این گروه خونی گوشتهایی نظیر جوجه، مرغ، کبک، ماهی دودی و میگو است. بستنی، روغن کانولا، روغن ذرت، روغن آفتابگردان، بادام هندی، پسته، بادامزمینی، تخمه کدو و آفتابگردان، بذر خشخاش، عدس، لوبیای سیاه، سبوسگندم، کورن فلکس، آرد جو، آرد گندم، چاودار، زیتون، کدوحلوایی، ذرت (بلال)، تربچه، نارگیل، انار، ریواس، خرمالو، گوجهفرنگی، سس گوجهفرنگی، سنا، دارچین و فلفل سیاه از غذاهایی هستند که این گروه باید در مصرف آنها جانب احتیاط را رعایت کنند.
البته با دانستن سطح هریک از خوراکیهای فوق میتوان از ضرر آنها کاست. بهعنوان مثال بستنی زعفرانی خورده شود، پسته با آبلیمو، شیر با عسل و اینکه میتوان با ترکیبی از این مواد از فواید هر گروه از مواد غذایی بهرهمند شد.