دانشگاه‌های علوم‌پزشکی سراسر کشور برای تزریق ۵۰۰ تا ۷۰۰ هزار دوز واکسن در روز آماده می‌شوند
 
واکسیناسیون در کشور سرعت می‌گیرد
 

 

شهروند|  تنها راه پایان پاندمی قرن واکسیناسیون است. در کشور ما نیز آن‌گونه که از خبرها برمی‌آید، تاکنون جمعیت هلال‌احمر در پنج مرحله اقدام به واردات واکسن کرونا کرده است. صبح دیروز نیز با واردشدن ۴۴۴ هزار دوز واکسن کرونا به کشور توسط جمعیت هلال‌احمر، پنجمین محموله وارادت واکسن کرونا تکمیل شد.
واکسن‌های کرونا در ایران یکی پس از دیگری رونمایی می‌شوند، اما نه از واکسیناسیون خبری هست و نه از واردات واکسن کرونا به میزان لازم. این درحالی است که جمعیت بسیار کمی از مردم کشور واکسن زده‌اند و آمار قربانیان بر اثر ابتلا به ویروس کرونا همچنان سه رقمی است.
بسیاری از کشور‌های جهان واکسیناسیون عمومی را انجام داده‌اند و در حال واکسینه کردن جمعیت بالای 20 سال خود هستند و شهرهایشان نیز به حالت عادی درآمده است؛ در ایران اما به گفته مسئولان پیک پنجم کرونا وارد کشور شده است و بیش از ۲۵ استان نیز درگیر کرونای دلتا شده‌اند و شهر‌ها برای چندمین بار به رنگ قرمز درآمده‌اند؛ با این وجود اما همچنان خبری از واکسن‌ و واکسیناسیون در ایران نیست و آنچه هست دعوا و کنایه مسئولان است.

میانگین تزریق روزانه فقط ۷۱ هزار دوز
نزدیک به پنج ماه از آغاز واکسیناسیون علیه کرونا در ایران می‌گذرد و در این مدت براساس اعلام مراجع رسمی، تنها ۶میلیون و ۷۲۶ هزار و ۸۰۱ دوز واکسن کرونا تزریق شده است. البته با توجه به تزریق دوزهای اول و دوم، این عدد به معنی افراد واکسینه‌شده نیست. ۲۱ بهمن سال گذشته بود که واکسیناسیون با اولویت کادر درمان آغاز شد. نزدیک به سه‌ ماه بعد، یعنی در هفتم اردیبهشت، واکسیناسیون از میان جمعیت عمومی یعنی همان فاز دوم، با اولویت قراردادن سالمندان در گروه سنی ۸۰سال به بالا کلید خورد.
قرار بود هر ۱۰ روز یک بار، با کاهش پنج سال سن، گروه جدیدی به اولویت‌داران واکسن کرونا اضافه شود. از آن روز، ۸۱ روز می‌گذرد و تعداد زیادی از افراد ۷۰ سال به بالا از واکسیناسیون جا مانده‌اند و قرار است از فردا (دوشنبه) واکسیناسیون ۶۸ سال به بالا شروع شود. این در حالی است که بنا بر وعده‌های قبلی وزارت بهداشت، تاکنون باید واکسیناسیون سالمندان به‌طور کلی تمام می‌شد و  واکسیناسیون افراد ۶۰ سال به پایین آغاز می‌شد.
بر اساس آخرین آمار اعلام‌شده از سوی وزارت بهداشت، تاکنون ۸۵هزار و ۶۹۴ نفر به‌طور رسمی بر اثر این بیماری جان‌شان را از دست داده‌اند و با صعودی‌شدن روند ابتلا، کشور در آستانه ورود به پیک پنجم کرونا قرار دارد. با اینکه واکسیناسیون کادر درمان از اواخر بهمن سال گذشته آغاز شده بود، اما وزارت بهداشت از ۲۵فروردین امسال، آمار تزریق روزانه واکسن کرونا را اعلام کرد.
این آمار با تزریق ۴۶۲هزار و ۶۴۲ دوز شروع شد و تا روز گذشته به ۶ میلیون و ۷۲۶هزار و ۸۰۱ دوز رسید. یعنی در ۸۸ روز گذشته به‌طور متوسط روزانه ۷۱هزار و ۱۸۳ دوز واکسن تزریق شده است. این در حالی است که روز گذشته وزیر بهداشت تأکید کرده بود که از شنبه (۱۹ تیر) میزان تزریق روزانه به ۴۰۰ هزار دوز می‌رسد.

واکسیناسیون در کشور سرعت گرفت
در همین حال، سعید نمکی وزیر بهداشت، روز یکشنبه ۲۰ تیر ماه ۱۴۰۰، به رؤسای دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور اعلام کرد که برای تزریق ۵۰۰ تا ۷۰۰ هزار دوز واکسن در روز آماده شوند.
البته وزیر بهداشت قول داده بود که از روز گذشته برنامه واکسیناسیون عمومی در کشور کلید بخورد و بتوانیم روزانه ۵۰۰هزار دوز تزریق داشته باشیم.
علیرضا زالی، فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران، در واکنش به میزان آمادگی مراکز تجمیعی واکسیناسیون در تهران برای سرعت بخشیدن به تزریق واکسن کووید-۱۹ در استان تهران گفت: «در حال حاضر حدود ۸۹درصد جمعیت بالای ۷۰سال استان تهران واکسینه شده‌اند.»
او افزود: «ما برای افزایش تزریق واکسن کرونا زیرساخت‌ها را داریم و نیروی انسانی ما آمادگی کامل برای این کار را دارند. البته شرط اصلی افزایش تزریق واکسن کرونا، تأمین مکفی واکسن است و اگر واکسن به اندازه کافی به ما تحویل شود، ما برای واکسیناسیون هیچ مشکلی نداریم.»
زالی با اعلام اینکه در حال حاضر ۸۰ مرکز تجمعی واکسیناسیون کرونا در تهران داریم، گفت: «این مراکز می‌توانند به صورت دو شیفت فعالیت کنند.» در همین حال، وزیر بهداشت ابراز امیدواری کرده است با رسیدن واکسن‌های تولید داخل به دست وزارت بهداشت، روند واکسیناسیون عمومی سرعت بگیرد.
در حال حاضر واکسن‌های کووایران برکت و واکسن تولید مشترک انستیتوپاستور ایران و کوبا، مجوز مصرف اضطراری را گرفته‌اند و ‌باید تولیدات آماده خود را تحویل وزارت بهداشت بدهند. 

وضعیت تحویل واکسن‌های تولید داخل
بر اساس آنچه که علیرضا رئیسی، سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا عنوان داشته است؛ تاکنون حدود ۶۰۰هزار دوز واکسن داخلی دریافت کرده‌ایم و تا پایان تیر ماه ۱۴۰۰ حدود یک‌میلیون دوز دیگر هم دریافت می‌کنیم و در هفته اول مرداد نیز محموله دیگری دریافت خواهیم کرد.
او افزود: «پس از مرداد ماه تولیدات داخلی افزایش می‌یابد و پیش‌بینی می‌کنیم واکسن‌سازی برکت در مرداد ماه می‌تواند حدود ۳میلیون دوز واکسن به ما تحویل دهد. از شهریور ماه به بعد میزان واکسن‌ها به بالای ۵ یا ۶ میلیون دوز در ماه خواهد رسید، مطمئن هستیم که از شهریور ماه به بعد وضعیت تولید واکسن داخلی بسیار خوب خواهد بود.»

تاکنون جمعیت هلال‌احمر در پنج مرحله اقدام به واردات واکسن کرونا کرده است. صبح دیروز نیز با واردشدن ۴۴۴ هزار دوز واکسن کرونا به کشور توسط جمعیت هلال‌احمر، پنجمین محموله وارادت واکسن کرونا تکمیل شد.
علیرضا زالی، فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران، در واکنش به میزان آمادگی مراکز تجمیعی واکسیناسیون در تهران برای سرعت بخشیدن به تزریق واکسن گفت: «در حال حاضر حدود ۸۹درصد جمعیت بالای ۷۰ سال استان تهران واکسینه شده‌اند.»
بر اساس آنچه که علیرضا رئیسی عنوان داشته است؛ تاکنون حدود ۶۰۰هزار دوز واکسن داخلی دریافت کرده‌ایم و تا پایان تیر ماه ۱۴۰۰ حدود یک میلیون دوز دیگر هم دریافت می‌کنیم و در هفته اول مرداد نیز محموله دیگری دریافت خواهیم کرد.


 
http://shahrvand-newspaper.ir/News/Main/201605/واکسیناسیون-در-کشور-سرعت--می‌گیرد-