واحد حفاظت رودخانه زایندهرود با صدور اطلاعیهای اعلام کرد، با توجه به آباندازی رودخانه زایندهرود از تاریخ ۹ تیرماه ۱۴۰۰، از هرگونه استقرار، تردد، توقف، شنا و ایجاد مانع در رودخانه زایندهرود در دوره توزیع آب جداً خودداری کنید.
واحد حفاظت رودخانه زایندهرود با صدور اطلاعیهای اعلام کرد، با توجه به آباندازی رودخانه و افزایش میزان جریان خروجی سد زایندهرود از حد فاصل سد تنظیمی از تاریخ ۹ تیرماه ۱۴۰۰، از هرگونه استقرار، تردد، توقف، شنا و ایجاد مانع در رودخانه زایندهرود در دوره توزیع آب جداً خودداری کرده و کلیه ضوابط ایمنی در خصوص حریم رودخانه را بهطور کامل رعایت کنید.
بر اساس این اطلاعیه، در صورت وقوع یا مشاهده هرگونه تخلف یا حادثه، مراتب را با شماره همراه ۰۹۱۰۹۷۸۹۰۰۲ یا فوریتهای پلیسی ۱۱۰ و نزدیکترین مرکز امدادونجات آتشنشانی گزارش کنید.
در پایان این اطلاعیه آمده است، شرکت آبمنطقهای هیچگونه مسئولیتی در خصوص حوادث احتمالی ناشی از عدم توجه به ضوابط ایمنی در حریم رودخانه را نخواهد داشت. همچنین عضو شورای میرابهای اصفهان گفت: «بامداد نهم تیرماه زایندهرود بازگشایی و به سمت اصفهان جاری میشود.» محمود جیهانی در گفتوگویی اظهار کرد: «بامداد نهم تیرماه زایندهرود برای مصارف آب کشاورزی شرق و غرب اصفهان بازگشایی میشود.»
او افزود: «متناسب با حقابه کشاورزان غرب در ابتدا آب به این بخش تخصیص مییابد و پس از آن راهی اراضی خشک شرق اصفهان میشود.»
اسفندیار امینی، دبیر اجرایی نظام صنفی کشاورزی استان اصفهان نیز، اظهار کرد: «حجم آبی به میزان ۲۵۰میلیون مترمکعب برای مصرف کشاورزان غرب و شرق در نظر گرفته شده است که با وجود برداشتهای بالادستی و نبود نظارت کافی بر این اقدام و وجود موانع بسیار در بستر رودخانه، کشاورزان نگران آن بودهاند که در صورت رهاسازی آب، بخش عمدهای از آن در طول مسیر هدر برود؛ زیرا موانعی سنگی در برخی از قسمتهای بالادستی زایندهرود به وجود آمده و برای جاریشدن آب باید اقداماتی انجام میگرفت.»
دبیر اجرایی نظام صنفی کشاورزی استان اصفهان یادآور شد: «البته آبی هم که قرار است برای رفع تکلیف در راستای کشت کشاورزان شرق و غرب رهاسازی شود، به هیچوجه کفاف کشت را نمیدهد. شاید برای آبیاری درختان، کشتهای ریشهای و مصرف کشاورزانی که دارای استخر یا چاه هستند، تا حدودی فایدهبخش باشد.»