رئیس‌جمهوری در کنفرانس وحدت اسلامی:
 
اسلام دین افراط و خشونت نیست، دین مدارا است
 

 

رئیس‌جمهوری در افتتاحیه بیست و هشتمین کنفرانس  وحدت اسلامی در تهران با تأکید بر این‌که مسلمانان در برابر هم و سرزمین یکدیگر مسئول هستند، گفت:  همه مسلمانان و علمای اسلام باید دست به دست هم دهند و برای وحدت امت اسلامی تلاش کنند.
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست جمهوری، حسن روحانی دیروز گفت: اگر وحدت دنیای اسلام را می‌خواهیم باید تضاد منافع را از بین ببریم، تهدیدهای مشترک جهان اسلام را برای هم تبیین کنیم و آن تهدیدات را تهدیدات همه بدانیم و قبول کنیم که وحدت و اتحاد  به نفع همه مسلمانان است.
 رئیس‌جمهوری با تأکید بر این‌که وحدت سران سیاسی کشورهای اسلامی در حرف و عمل ضروری است، اظهار داشت: مگر امکان‌پذیر است که جهان اسلام به سمت وحدت حرکت کند اما سیاسیون و سران کشورهای اسلامی این واقعیت را در زبان و عمل نپذیرند؟ و مگر ممکن است دو جمع مسلمانان با هم متحد شوند درحالی‌که در منافع ملی رودرروی یکدیگر ایستاده‌اند؟
رئیس‌جمهوری با تأکید مجدد بر این‌که وحدت با تکرار کلمه وحدت و اتصال به حبل‌الله با بیان صرف حاصل نمی‌شود، خاطرنشان کرد: برای رسیدن به وحدت باید همه ساز و کارها را در مسیر وحدت به کار بگیریم و مثلاً اگر شبکه‌ای رادیویی یا تلویزیونی به نام دفاع از اهل سنت و شیعه در برابر مذهبی دیگر ایستاد و اگر کسی به نام دفاع از مقدسات مذهبی به مقدسات مذهب دیگری توهین کرد، باید با صدای واحد آن را محکوم کنیم.
روحانی اظهار داشت: اگر بناست با هم متحد باشیم، باید از همان کتاب‌های دوره دبستان به فرزندانمان بیاموزیم که یکدیگر را به رسمیت بشناسند و مذاهب مختلف را به‌عنوان شاخه‌های یک درخت واحد ببینند و این دیدگاه را به دانشگاه‌‌ها، حوزه‌ها و مدارس دینی نیز نشر دهیم.  
رئیس‌جمهوری با بیان این‌که هر یک از ما در برابر همه مسلمانان و همه جهان مسئول هستیم، گفت: تک‌تک ما مسلمانان در برابر آب و خاک و ساختمان‌های سرزمین‌های اسلامی و حتی حیواناتی که در سرزمین‌های اسلامی زندگی می‌کنند، مسئول هستیم و باید احساس مسئولیت کنیم.  اگر ما ویرانی حلب را ویرانی ریاض، ویرانی موصل را ویرانی اردن، ویرانی شهرهای لبنان را ویرانی شهرهای پاکستان ببینیم و در برابر ویرانی هر خانه‌ای در سرزمین‌های اسلامی احساس مسئولیت کنیم به وحدت نزدیک خواهیم شد.  روحانی افزود: متأسفانه امروز خانه‌ها و شهرهای اسلامی به نام دین و خلافت، ویران می‌شود و برخی در برابر آن سکوت می‌کنند و بگذریم از آن‌که برخی کشورها به نحوی به این قاتلان پست‌تر از بهایم یاری‌ رسانده و پول و اسلحه می‌دهند.
روحانی خاطرنشان کرد: امروز گروهی غارتگر به نام دین با آبروی اسلام بازی می‌کنند و نه‌تنها موصل، رقه، لبنان، افغانستان و پاکستان را به خاک و خون می‌کشند، بلکه به آبروی پیامبر و اسلام اهانت می‌کنند. متأسفانه به نام دین سر می‌برند، بقاع و مقابر متبرکه و کنیسه و مساجد را نابود می‌کنند و اهل کتاب را بدون جرم و گناهی می‌کشند و به آن افتخار می‌کنند. رئیس‌جمهوري تأکید کرد: باید اسلام رحمانی، معتدل و اعتدالی را به جهان معرفی و در برابر افراط و خشونت ایستادگی کرده و به دنیا بگوییم که اسلام دین افراط و خشونت نیست، بلکه دین مدارا  است.


 
http://shahrvand-newspaper.ir/News/Main/19091/اسلام-دین-افراط-و-خشونت-نیست،-دین-مدارا---است-