معاون وزیر کشور دولت اصلاحات:
 
برخی مسائل کشور نیازمند همه پرسی است
 

 

شهروند|  حسن روحانی در همایش اقتصاد از چیزی سخن گفت که از فردای آن، واکنش‌های مختلفی را از سوی گروه‌ها و جناح‌های سیاسی کشور به همراه داشت، مواضعی که گاه در مقام موافقت بود و گاهی هم حملات تندی محسوب می‌شد که صحبت رئیس‌جهوری را عملی خلاف قانون می‌دانست تا جایی که محمدباقر نوبخت سخنگوی دولت دیروز مجبور شد بگوید پیشنهاد همه‌پرسی از سوی روحانی، مصداقی نبود، بنابراین غیرقانونی نیست. در همین زمینه با محمود میرلوحی معاون حقوقی و پارلمانی وزارت کشور در دوره اصلاحات گفت‌وگویی داشتیم که در ادامه می‌خوانید.
*رئیس‌جمهوری در همایش اقتصاد از همه‌پرسی صحبت کرد و در روزهای پس از آن، واکنش‌های زیاد به همراه داشت، فکر می‌کنید علت طرح این مسأله از سوی روحانی چه بود؟
همه پرسی یک فرصت موجود در قانون اساسی است، این فرصت مهمی است که نباید به آن به چشم یک ظرفیت نمایشی نگاه کرد. به ‌هر حال یکی از اصول قانون اساسی مثل انتخابات، مسأله همه‌پرسی است. در اکثر نقاط دنیا هم این موضوع دیده شده است و مثلا هر 5‌سال یک‌بار برای مساله‌ای همه‌پرسی انجام می‌شود.
*با این حال در همین چند روز، برخی از جریان‌ها در برابر این مسأله موضع گرفتند و اعلام کردند که رئیس‌جمهوری در طرح موضوع همه‌پرسی خلاف قانون عمل کرده است.
این‌که می‌گویند این صحبت رئیس‌جمهوری آب به آسیاب دشمن ریختن است، حرفی اساسا نادرست است، برخی جریان‌ها می‌خواهند همواره یک مسأله فرعی را پیش بکشند تا اصل موضوع به حاشیه برود.
*چه جریان‌هایی؟
جریانی که در 8‌سال گذشته با وجود مشکلات زیادی که به‌وجود آوردند، اما همواره می‌گفتند در قله هستیم اما حالا اگر رئیس‌جمهوری یا هر کسی از همه پرسی صحبت کند انگار خلاف قانون حرف زده است.
*و شما معتقدید که در حال حاضر به همه‌پرسی نیاز داریم؟
متاسفانه ما سال‌ها مشغول مسائل کشداری بودیم که بهتر بود برای آنها همه پرسی برگزار شود.
* مثلا؟
مثلا جریانی هست که در انتخابات 24 خرداد 4‌میلیون هم رأی نداشت اما همه نهادها و تریبون‌ها همواره در اختیار آنهاست و از این تریبون‌ها به چهره‌های نظام حمله می‌کنند و تهمت می‌زنند.
*در حوزه اقتصادی چطور؟ آیا نیازی به برگزاری همه پرسی هست؟
یکی دیگر از موضوعات همین مسأله اقتصاد است. دولت به این راحتی نمی‌تواند از تورم و رکود عمیقی که در این سال‌ها ریشه گرفته است، عبور کند. دولت که نمی‌تواند معجزه کند. دستگاه‌هایی که نه دولتی‌اند و نه خصوصی اما عملا مسائل اقتصادی دست آنهاست، باید برای حل این مسأله به سراغ مردم رفت.
*فکر می‌کنید طرح این مسأله از سوی رئیس‌جمهوری چه پیامی داشت؟
رئیس‌جمهوری پیامش این بود که به مردم بگوید من از حقوق شهروندی یا از خطرات تجمیع قدرت و ثروت در دست یک نهاد صحبت کردم و گره‌هایی هست که نمی‌توان بیش از این از دولت انتظار داشت و راه حل آن برگزاری همه پرسی است.

 


 
http://shahrvand-newspaper.ir/News/Main/19088/برخی-مسائل-کشور -نیازمند-همه-پرسی-است