عباس دیلمیزاده، مدیر جمعیت تولد دوباره، در سلسله نشستهای حوزه رفاه اجتماعی برای تدوین برنامه ششم توسعه، که چندی پیش برگزار شد، بر این موضوع تأکید کرد: دچار یک مشکل سیستمی هستیم و نیاز به یک نگاه سیستمی در حوزه اعتیاد داریم. او معتقد است: تا به حال مکانیزمی برای اجرای سیاستهایی همچون حمایت اجتماعی وجود نداشته و باید یک نگاه سیستمی وجود داشته باشد تا تضمینی برای اجرای برنامههایی مثل برنامه ششم باشد. از همه مهمتر او بر این اعتقاد است دوره رشد مصرف شیشه در کشور تمام شد و ما در آینده مشکل چند مصرفی موادمخدر و مصرف 26درصدی را خواهیم داشت اما نمیتوانیم مشکلاتی از این دست را پیشبینی کنیم چرا که سیستم و ساختاری برای پیشبینی آن نداریم.
وقتی صحبت از آمار و ارقام اعتیاد در کشور و پیشبینیهای تهدیدآمیز آینده به میان میآید، درمییابیم که اوضاع بسیار بدتر از آن چیزی است که تصورش را میکردیم. بدتر از خود معضل اعتیاد هم این مسأله میتواند باشد که تا امروز یک نگاه سیستمی و نظاممند برای حل این مشکل در کشور طرحریزی نشده است. معضل دیگری که در موضوع اعتیاد در کشور ما چند سالی است که بهطور جدی مطرح میشود، اعتیاد در کودکان است. مدیر انجمن حمایت از کودکان خاص در مورد ابتلا به اعتیاد در کودکان درباره حل این معضل گفته است: کودکانی داریم که علاوهبر ترک دادن نیاز به حمایتهای اجتماعی دارند و باید جایگاه خاصی برای نگهداری آنها تعیین کنیم.
مکانهای نگهداری معتادان یا کمپهای ترک اعتیاد در ایران کم نیست؛ ولی به گفته مدیر انجمن حمایت از کودکان، کودک را نمیتوانیم در کمپ بزرگسالان نگهداری کنیم زیرا در این صورت علاوهبر مصرف مواد ممکن است خرید و فروش آن را نیز بیاموزد، بنابراین به حمایت از کودکان معتاد قبل و بعد از ترک و بررسی و پژوهش در این زمینه نیاز داریم.