احتمال وجود ترکیبات سرطان‌زا در چای‌کیسه‌ای
 

 

یک کارشناس تغذیه معتقد است، مصرف چای‌کیسه‌ای می‌تواند سرطان‌زا  باشد.
مریم شیرمستی در گفت‌وگو با ایسنا، چای را یک گیاه عطری خواند که اگر در همان مرحله سبز بودن برداشت و استفاده شود، به چای سبز معروف است و اگر دیرتر برداشت شود و فرآیندهای حرارت دیدن را طی کند، چای سیاه نامیده  می‌شود.  
وی با بیان این‌که هریک از این چای‌ها خواص منحصربه‌فرد خود را دارند، یادآوری کرد: چای سیاه ترکیبات آرامبخش اعصاب دارد. به‌گفته این کارشناس تغذیه، چای سیاه حاوی مقادیری فلوئور است که برای استحکام استخوان‌ها مفید است.
شیرمستی کاهش وزن و کلسترول را از خواص چای‌سبز دانست و تاکید کرد: این چای خواص ضد سرطانی دارد و مصرف آن برای افراد چاق و دارای اضافه‌وزن توصیه می‌شود.
وی چای ترش یا قرمز را یکی دیگر از انواع چای دانست و ادامه داد: این چای برای کاهش فشار خون و چربی مفید است و به‌دلیل رنگدانه‌های قرمز خواص ضدسرطانی دارد.
این کارشناس تغذیه، نحوه دم‌کردن را یکی از مهم‌ترین نکاتی دانست که باید درخصوص انواع چای رعایت شود.
وی با تأکید بر این‌که چای هرگز نباید جوشانده شود، توصیه کرد:   افراد از مصرف انواع چای به‌صورت غلیظ خودداری کنند.
شیرمستی زمان مصرف چای را نیز مهم خواند و به افراد توصیه کرد، چای سبز و سیاه را یک ساعت قبل و دو ساعت بعد از غذا مصرف نکنند، خصوصا افرادی که کم‌خونی دارند.
به‌گفته این کارشناس تغذیه، نباید در مصرف انواع چای زیاده‌روی کرد و میزان مناسب برای مصرف چای یک تا 3 فنجان و حداکثر یک تا 3 لیوان (معادل 120 تا 460 سی‌سی) در روز است.
وی درخصوص چای‌های کیسه‌ای نیز ادامه داد: چون این چای‌ها مدت کمی زمان دارند که رنگ و بوی مطبوع پس بدهند، معمولا به آنها مواد معطر، ترکیبات رنگی و اسانس اضافه می‌شود.
شیرمستی تصریح کرد: خصوصا چای‌های طعم‌دار و میوه‌ای ممکن است حاوی ترکیبات افزودنی باشند که سرطان‌زا ست.
وی به افرادی که چای کیسه‌ای می‌خورند توصیه کرد، از اصل بودن چای اطمینان حاصل کنند.


 
http://shahrvand-newspaper.ir/News/Main/18178/احتمال-وجود-ترکیبات-سرطان‌زا- در-چای‌کیسه‌ای-