صبحانه کاری وزیر ارشاد با فعالان بازار سرمایه برگزار شد
 
سرمایه‌گذاری در هنر توجیه اقتصادی دارد
 

 

«امروزه هر کشوری برای توسعه باید به محورهای مهم در حوزه فرهنگ توجه کند و هیچ توسعه‌ای اتفاق نمی‌افتد مگر این‌که در کنار توجه به عرصه‌های اقتصادی و سیاسی، به مسائل فرهنگی هم توجه ویژه‌ای صورت بگیرد.» این‌ها را علی جنتی، وزیر ارشاد می‌گوید که مدت‌هاست دغدغه ورود بخش خصوصی به حوزه فرهنگ و هنر را دارد. او بارها بر این‌که سازمان‌های دولتی باید کوچک شوند و بخش خصوصی باید در این حوزه فعال‌تر عمل کند،‌ تأکید داشته است. اعلام بودجه پیشنهادی حوزه فرهنگ و هنر دولت به مجلس که نسبت به‌سال گذشته پیشرفت چندانی نداشت، حضور بخش خصوصی را بیش از پیش ضروری و مهم کرد.
جنتی در یک صبحانه‌کاری که صبح دیروز، 9 دی‌ماه با حضور فعالان بازار سرمایه برگزار شد به نقش فرهنگ در اقتصاد برخی کشورها اشاره کرده است: «کشور آلمان در‌سال ۲۰۰۹ از منظر شاخص اقتصادی، صنایع خلاق عرصه فرهنگ، سومین صنعت بعد از امور مالی و ماشین‌آلات بود. در انگلستان در‌ سال ۲۰۰۲ حدود ۱۱‌درصد صادرات و ۳‌درصد شاخص‌های اقتصادی به صنایع خلاق اقتصادی اختصاص داشت. سهم صنایع خلاق در ایالات متحده‌آمریکا در‌سال ۲۰۱۲ حدود‌هزار و ۱۵‌میلیارد دلار بوده که ۶.۴۸‌درصد کل گردش اقتصادی این کشور را شامل شده و در مجموع در‌سال مالی ۲۰۱۱ گردش صنایع خلاق در بازار جهانی بیش از ۸‌هزار و ۱۰۰‌میلیارد دلار بوده است.» وزیر ارشاد منظور از صنایع خلاق را بخشی از میراث فرهنگی دانست که ما به آن افتخار می‌کنیم: «امروز حتی مقامات آمریکایی هم هر وقت از ایران حرف می‌زنند می‌گویند ملت ایران ملتی صاحب فرهنگ و تمدن است و ما با دولت در ایران مسأله داریم.» او تأکید می‌کند که:  «به هر حال ما به خوبی می‌توانیم از میراث فرهنگی کشورمان مثل صنایع دستی، بهره‌برداری اقتصادی کنیم ولی با کمال تأسف نتوانسته‌ایم در سه دهه گذشته بهره اقتصادی کافی از این حوزه ببریم. ما در معرفی فرهنگ و تمدن با اولویت بهره‌گیری اقتصادی در حوزه گردشگری استفاده   نکرده‌ایم.»
فروش 10‌میلیون دلاری
انیمیشن«رستم و سهراب» در بازار کن
جنتی معتقد است که ما امکانات و منابع انسانی خوبی در اختیار داریم و برای اثبات این حرفش به گردش مالی‌سال گذشته حوزه تبلیغات و فروش انیمیشن«رستم و سهراب» اشاره می‌کند: «فقط به‌عنوان مثال در حوزه تبلیغات در کشورمان در‌سال ۹۲ حدود ۹۰۰‌میلیارد تومان گردش مالی داشتیم که این رقم به‌زودی به‌هزار‌میلیارد تومان می‌رسد. همچین در حوزه انیمیشن که به سرعت در کشور ما درحال رشد است، می‌توان سرمایه‌گذاری‌های اساسی کرد. فقط یک فیلم «رستم و سهراب» در بازار فیلم کن ۱۰‌میلیون دلار فروش داشت.»
تشکر وزیر از بانک سرمایه‌گذار در فیلم فرهادی
البته وزیر ارشاد بر ضعف‌های زیر ساختی عرصه سینما اشراف کامل دارد: «برابر آخرین آمار درحال حاضر تعداد سالن‌های سینما در کشور حدود ۳۳۰ تا ۳۵۰ سالن است و بسیاری از مراکز استانی ما اصلا سالن سینما ندارند این درحالی است که سرمایه‌گذاری در این حوزه بسیار سودآور است. کمک به کارآفرینان و تولیدکنندگان آثار هنری برای فعالیت در این حوزه‌ها موثر خواهد بود. خوشبختانه برخی نهادها و موسسات مالی و اعتباری و بانک‌ها وارد این عرصه شده‌اند، مثل بانک پاسارگاد که در حوزه هنرهای تجسمی و فیلم وارد شده و وقتی نتایج آن را بررسی کرده‌اند متوجه شده‌اند که از نظر اقتصادی هم، سرمایه‌گذاری آنها سودآور بوده است.» او از سرمایه‌گذاری بانک پاسارگاد در فیلم اصغر فرهادی تشکر کرده و توضیح می‌دهد: همین بانک پاسارگاد از فیلم «جدایی نادر از سیمین» حمایت کرد و این فیلم در سطح جهانی رفت و جایزه اسکار گرفت. این باعث افتخار است که این سرمایه‌گذاری صورت گرفته. چه بسا که اگر این سرمایه‌گذاری صورت نمی‌گرفت، این کارگردان (اصغر فرهادی) نمی‌توانست هنر و خلاقیت خود را به این خوبی به کار ببندد. «مسلما من هیچ‌وقت شما را به سرمایه‌گذاری در بخشی که زیان‌ده باشد دعوت نمی‌کنم. البته هستند کسانی که صرفا با عشق وارد این حوزه می‌شوند ولی این مسائل را گفتم که مشخص شود بسیاری از فعالیت‌های حوزه‌های فرهنگی و هنری، سودآور نیز هست و از دید اقتصادی، سرمایه‌گذاری در آنها توجیه دارد و لذا می‌توان با اطمینان زیاد روی آنها سرمایه‌گذاری کرد.» علی جنتی اینها را در پایان این جلسه کاری خطاب به صاحبان سرمایه گفت تا آنها بدانند که این عرصه به حضور پر رنگ‌شان نیاز دارد.


 
http://shahrvand-newspaper.ir/News/Main/18056/سرمایه‌گذاری-در-هنر-توجیه-اقتصادی-دارد