زمان وقوع فلج عصب صورت
 

 

|  دکتر مجتبی خزایی  |   رئیس اورژانس مرکز آموزشی درمانی فرشچیان|

 فلج عصب صورت یا بلز پالسی شرایطی است که در آن، عصب کنترل‌کننده عضلات صورت صدمه دیده و کارکرد آن مختل می‌شود.
این نوع فلج، باعث می‌شود عضلات حالت‌دهنده‌ صورت دچار ضعف شود و از یک طرف صورت دچار افتادگی ابرو و گوشه دهان شده و عدم توانایی در بستن پلک همان سمت رخ دهد.
دیابت و حاملگی سبب افزایش خطر ابتلا به این بیماری می‌شود. بیشتر بیماران مبتلا به بلز پالسی بهبود می‌یابند، اما ممکن است در شمار اندکی از این بیماران، علایم بیماری به صورت دایمی، حتی به صورت خفیف باقی بماند.
این بیماری ناشی از التهاب عصب صورت بوده که اغلب توسط عوامل ویروسی که شایع‌ترین آنها هرپس، اپشتن‌بار و زوستر است ایجاد می‌شوند، به این صورت که این ویروس‌ها ابتدا سبب تورم عصب شده و به دنبال آن، کارکرد عصب را مختل می‌کنند.
از جمله علایم فلج عصب صورت، افتادگی ابرو یا عدم توانایی در بالا بردن ابرو، عدم توانایی در پلک‌زدن، خشکی و قرمزی چشم، افتادگی گوشه دهان و اختلال در حس مزه است.
معمولا علایم این بیماری در مدت یک یا دو روز ایجاد می‌شود و بیشتر بیماران در طول مدت 3 هفته بهبود می‌یابند اما ممکن است بهبودی بیمار برای 3 تا 6ماه ادامه یابد.
از جمله راه‌های تشخیص بیماری فلج عصب صورت، معاینه و گرفتن شرح حال از بیمار است. البته گاهی به منظور بررسی علل زمینه‌‌ای، نیاز است کارهای تشخیصی بیشتری انجام شود.
درباره روش درمان بلز پالسی نیز باید گفت، به‌طور معمول برای مراقبت از چشم از پدهای چشمی محافظ و قطره‌های اشک مصنوعی همراه با پمادهای مرطوب‌کننده چشمی استفاده می‌شود.
بیماران باید مراقب باشند که از خشکی چشم جلوگیری کنند، چون این بیماری سبب کاهش ترشح اشک می‌شود.
در درمان دارویی از کورتون‌ها مثل پردنیزولون و همچنین داروهای ضدویروسی مانند آسیکلوویر استفاده می‌شود و باید دقت کرد که مصرف این داروها در 2 تا 3 روز اول با بروز علایم بیماری آغاز شود.  از درمان‌های دیگر، فیزیوتراپی صورت است که در برخی از موارد می‌تواند کمک‌کننده باشد.


 
http://shahrvand-newspaper.ir/News/Main/18034/زمان-وقوع-فلج-عصب-صورت