رعایت ایمنی غذا در سفرهای تابستانی ضروری است
 

 

|   دکترنسرین امیدوار|   دانشیار گروه« تغذیه جامعه» دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی|

 برای پیشگیری از گرما زدگی حین سفرهای تابستانی و مسمومیت غذایی رعایت توصیه‌های بهداشتی و ایمنی غذا برای مسافران ضروری است.  
تغذیه صحیح و اصولی نقش بسیار مهمی در سلامت اعضای خانواده به هنگام سفر دارد. بهره‌مندی از غذای سالم و فاسد نشدنی حین سفر می‌تواند سفر خوشی را برای هموطنان به همراه داشته باشد.
مسمومیت غذایی به هرگونه بیماری ناشی از مصرف غذای آلوده گفته می‌شود و آلودگی‌ها می‌تواند ناشی از باکتری، ویروس، انگل‌ها یا مواد سمی باشد.
بهترین شیوه برای کاهش مسمومیت غذایی در سفر به همراه بردن وعده غذایی سالم است که البته به همراه داشتن یخدان برای حمل مواد غذایی بسیار مفید خواهد بود.  
براین اساس از خرید و مصرف غذا در رستوران‌ها و اغذیه‌فروشی‌های بین راهی که اصول بهداشتی را رعایت نمی‌کنند یا مطمئن نیستند بپرهیزید.
مصرف لیمو ترش و ماست، شانس مسمومیت و گرمازدگی را در طول سفر کاهش می‌دهد و به‌خصوص ماست چکیده ازجمله لبنیاتی است که احتمال فاسد شدن آن کمتر است.
مسافران از مصرف فست‌فودها یا سالادالویه به دلیل داشتن سس مایونز و تخم‌مرغ طی سفر خودداری کرده و به جای آن از انواع کنسروهای موجود در بازار استفاده کنند که البته سطح قوطی کنسروها هم باید فاقد برآمدگی یا فرو رفتگی باشد و قبل از مصرف به مدت 20 دقیقه جوشانده شوند.
نوشیدن مایعات فراوان و آب میوه‌های سالم هنگام سفر و همچنین مصرف میوه و سبزی تازه و ضدعفونی شده می‌تواند مسافران را از گرما‌زدگی در سفر مصون نگه دارد.
از آن‌جا که بسیاری از مردم در سفر به آب آشامیدنی سالم دسترسی ندارند مسافران بهتر است از آب معدنی استفاده کنند. سبزی و میوه‌های تازه حاوی مقدار زیادی آب است و بدن با مصرف این مواد غذایی می‌تواند به تدریج آب مورد نیاز خود را دریافت کند و میزان تشنگی کاهش یابد که البته بهترین میوه‌ها در سفر سیب، لیمو ترش و موز است.
همچنین مسافران درنظرداشته باشند از خرید و مصرف مواد غذایی از قبیل آب میوه غیربهداشتی در کنار جاده‌ها، آب زرشک،دل و جگر، مواد غذایی رو باز و فله‌ای به‌خصوص از فروشنده‌های دوره گرد خودداری کنند.
مسافران از غذاهای سبک و زود‌هضم استفاده کنند و غذاهای دیرهضم مصرف نکنند چراکه این غذاها سبب تشنگی و عطش زیاد می‌شوند.
طی سفر همچنین باید از خوردن غذاهای چرب، سرخ‌شده، شیرینی‌ها، شکلات و خامه اجتناب شود.  رعایت نکات بهداشتی هنگام استفاده از سرویس‌های بهداشتی عمومی، شست‌وشوی دقیق دست‌ها با آب تمیز و صابون و مراقبت از طبیعت و محیط‌زیست نیز از دیگر توصیه به مسافران تابستانی است.


 
http://shahrvand-newspaper.ir/News/Main/1761/رعایت-ایمنی-غذا-در-سفرهای-تابستانی-ضروری-است-