«ولایت عشق» بارزترین فیلم در مورد امام هشتم
اگر چه ساخت فیلمهای تاریخی بهخصوص مذهبی همواره با سختیهایی روبهرو است، اما در طول این چند سال در کشور شاهد تولید آثار چشمگیری در این زمینه بودهایم که آثاری همچون فیلم ولایت عشق به کارگردانی مهدی فخیمزاده از این دسته فیلمها است. مجموعه تلویزیونی ولایت عشق به کارگردانی مهدی فخیمزاده ازجمله کارهای آیینی- مذهبی است که هر ساله در روز میلاد و شهادت این امام رئوف (ع) با پخش صحنههایی از این اثر به همراه موسیقی و صدای محمد اصفهانی ماندگار شده است. فخیمزاده به عنوان کارگردان بعد از سریال «امامعلی(ع)» ساخته داوود میرباقری در سال ۱۳۷۹ نخستین اثر تلویزیونیاش را با موضوع زندگینامه امامرضا(ع) به روی آنتن شبکه یک سیما برد. ولایت عشق با لوکیشن و روایتهای متعددی که داشت، مانند دیگر آثار آیینی-مذهبی در لوکیشنهای مختلفی تصویربرداری شد و جزو مجموعههای تلویزیونی پربازیگر بود. بازیگران این مجموعه تلویزیونی عبارتند از: مریلا زارعی، رامبد جوان، اکبر زنجانپور، لادن طباطبایی، فریماه فرجامی، فرخ نعمتی، بیتا فرهی، محمد صادقی، دانیال حکیمی، عنایت بخشی، داود رشیدی، فتحعلی اویسی و… که هر کدام در جای خود سکانسهای ماندگاری را ثبت کردند.
«هر شب تنهایی» با خط سیر عاشقانه
هر شب تنهایی یکی از آثار رسول صدرعاملی است که در سال 1386 بر پرده سینماهای کشور قرار گرفت. این فیلم تنها دو بازیگر اصلی دارد؛ لیلا حاتمی و حامد بهداد. فیلم هر شب تنهایی را میتوان فیلمی مذهبی دانست که با بسیاری از آثار مذهبی تفاوت دارد. این تفاوتها در جای جای فیلم مشاهده میشود؛ با فیلمنامه قوی و به دور از اغراق و سفارشیسازی فیلم و بازی بازیگران خبره آن. هر شب تنهایی خط سیر عاشقانهای دارد. عطیه نویسنده و مجری یک برنامه خانوادگی رادیوست. او هر روز به سوالات شنوندگان این برنامه پاسخ میدهد و به آنها توصیه میکند که با همسرشان چگونه رفتار کنند تا زندگی زناشویی بهتری داشته باشند. عطیه به شهر مقدس مشهد آمده است، اما او درگیر مناسبات خود و همسرش است و مشکلی دارد که حلنشدنی است و.... لوکیشن اصلی این فیلم سینمایی مشهد مقدس و صحن آستان قدس رضوی است که لیلا حاتمی و حامد بهداد به عنوان یک زوج فرهنگی در مقابل یکدیگر بازی میکنند. این فیلم سینمایی را کامبوزیا پرتوی به نگارش درآورد و تهیهکنندگی آن را سید کمال طباطبایی بر عهده داشت.
«شب»
فیلم سینمایی «شب» نیز، مانند فیلم سینمایی «هرشب تنهایی» اثری از رسول صدرعاملی است که نگارش آن را کامبوزیا پرتوی برعهده داشت. «شب» از جمله آثار سینمایی رسول صدرعاملی است که توانست در بیستوششمین دوره از جشنواره فیلم فجر عنوان بهترین بازیگر مرد را نصیب امین حیایی کند. همچنین این فیلم سینمایی جایزه بهترین فیلم را در جشنواره مذهب ایتالیا کسب کرده است.
«بیا از گذشته حرف بزنیم»
«بیا از گذشته حرف بزنیم» درباره سه زن سالمند است که به قصد زیارت و سیاحت عازم مشهد میشوند و آنجا اتفاقاتی برای آنها رخ میدهد. ثریا قاسمی، پوراندخت مهیمن، مرحوم مهین شهابی، بازیگران و سعید نعمتاله کارگردان این فیلم بودند.
«روز هشتم»
«روز هشتم» به کارگردانی مهدی کرمپور با بازی مرحوم انوشیروان ارجمند، علیرضا خمسه، امیر حسین مدرس، فرزاد حسنی و مرحوم عسل بدیعی پخش شد. در این اثر، برای 3شخصیت فیلم مسائل و مشکلاتی به وجود میآید که در سایه توسل به امام رضا (ع) و توجه حضرتش رفع میشود.
داستان فیلم «زیارت»
داستان فیلم «زیارت» صادق میرکرمیار با مردی آغاز میشود که برای رسیدن به طلب خود و پیدا کردن فرد بدهکار عازم مشهد میشود. او در این سفر زائران دیگری را میبیند که هر کدام به امید کرامتی از امام رضا (ع) عازم زیارت هستند. اردلان شجاع کاوه، حسن جوهرچی، ستاره اسکندری، کاوه سماکباشی و فریده سپاه منصور بازیگران این فیلم بودند.
«آوای نقارهها»
«آوای نقارهها» به کارگردانی جواد مزدآبادی قصه چهار نفر را روایت میکند که در پایان در حرم امام رضا(ع) گره کارشان گشوده میشود. شهرام عبدلی، جلال طباطبایی، سیامک اشعریون، آهو خردمند، حسن اسدی و … از بازیگران این فیلم تلویزیونی بودند.
در انتظار معجزه
در انتظار معجزه فیلمی به کارگردانی رسول صدرعاملی محصول سال ۱۳۸۸ است. این فیلم داستان زن و شوهری را روایت میكند كه در اوج اختلافات خانوادگی، همراه دختر 4 ساله خود برای زیارت امام رضا(ع) عازم مشهد میشوند و این سفر سر آغاز تحولاتی در زندگی آنها میشود. در این فیلم، فرهاد قائمیان و پریوش نظریه نقشهای اصلی را بازی میكنند.